Şimdi Ara

## AMD'nin Yüksek Performans Segmentindeki Yeni Yonga Seti: RD890 ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## AMD'nin Yüksek Performans Segmentindeki Yeni Yonga Seti: RD890 ##


    Yeni nesil üretim teknolojisine geçiş konusunda çalışmalarına devam eden AMD, hazırlamaka olduğu işlemcilerin yanı sıra bu işlemcilere yataklık edecek anakartlara güç vermesi beklenen yeni yonga setlerinin gelişim sürecini de ara vermeksizin devam ettiriyor.

    Bilindiği üzere AMD'nin mevcut ürün gamında şu an için en iddialı çözüm. RD790 kod adlı 790FX. Geçtiğimiz sene içerisinde Spider platformunun lansmanıyla birlikte anons edilen 790FX özellikle hız aşırtma ve dörtlü ekran kartı kullanımına olanak tanımasıyla dikkat çekmişti.

    Firmanın geçtiğimiz günlerde duyurduğu 790GX ile birlikte kullanılmaya başlanan SB750 köprüsü ile güncellenen 790FX çipsetli anakartlardan sonra AMD muhtemelen bu yıl için "yüksek performans" odaklı herhahngi bir yeni çözüm duyurmayacak fakat önümüzdeki yıl işler değişecek.

    Yıl sonu itibariyle 45nm üretim teknolojisin, önümüzdeki yıl ile birlikte de soket AM3 formuna geçmeye hazırlanan firma, RD890 kod adlı yeni yonga setini gelecek yılın ilk çeyreği içerisinde duyurmayı planlıyor. Pazara büyük bir ihtimalle 890FX olarak sürülecek yonga seti soket AM3 işlemciler ile kullanılacak.

    Başta Phenom FX işlemcileri olmak üzere aynı soket yapısındaki 45nm Phenom işlemciler ile kullanılması planlanan 890FX, geliştirilmiş Crossfire desteğine de sahip olacak. Quad-Crossfire desteğini devam ettirmesi beklenen yonga seti, güney köprüsü olaraksa SB750'yi kullanacak.

    Görünen o ki AMD, yüksek performanslı yeni yonga setlerinde SB800 gibi daha yeni çözümlerin yerini SB750 köprüsünü kullanmaya devam edecek. Hatırlanacağı üzere, SB750 özellikle AAC olarak kısaltılan Advanced Clock Calibration teknolojisiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.







  • sb750 ile kullanmayı allahtan unutmamıslar hadi bakalım hayırlısı insallah yeni yonga seti yeni anakart yeni islemci yeni ekran kartı [rv870] ile spider platformu gibi sistem kurarlar öle bi lansman gerceklestirirler eh bu sefer basarıları gercekten bayagı iyi olucak
  • Evet Spider Platformu gelecek vaadediyor, durumlar AMD nin aleyhine işledi hep umarım bundan sonrada böyle olur...
  • Umarım RD890 geliştirilmiş CF desteği ile beraber hybrid CF de harici ekran kartının gerek duyulmadığı noktalarda devre dışı kalması ve RD890 ile üst seviye karların hybrid olarak çlışmasını içeriyordur.
  • 890FX+SB750

    Hoşuma gitti doğrusu.
  • Bu adamlar ciddi anlamdaki tek platform üreticisi... Yongaları iyi VGA larda artık iyi sıra CPU da onuda hallettilermi bu iş tamam demektir...
  • CPU'da da büyük başarılar bekliyorum AMD'den
  • ben o güne kadar güney köprüsünn SB800 olarak yenileneceği kanaatindeyim.Ayrıca AMD gpu konusnda tek gpu performansı olarak f/P da olduğu gibi işi ilerletecektir,performası sadece çift gpulu sitemlere bırakmayacaktır.
    işlemci konusu ise şu anda derin bir sessizlik hakim gibi.ama IBM ile ortak çalışmalar ve 45 nm nin vereceği üretim rahatlığı yeni mimarinin ayak sesleri olabalir,ki bence bunun çalışmaları devam ediyor.AMD gpu ve yongadan elde etiği gelirle işlemci kayılarını telafi etmekle meşgul fakat bu durum 2009 da değişecektir,olması gerekende odur.
  • amd nin kuzey ile güney köprüsünü birleştirmesi lazım. tek cip daha az watt daha az yer. Nforce ler çok iyi yapmıştı Amd hayli hayli yapar istese.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 01mrt

    Evet Spider Platformu gelecek vaadediyor, durumlar AMD nin aleyhine işledi hep umarım bundan sonrada böyle olur...


    Cümlede hata var sanırım
  • Yürü be AMD kim tutar seni "Hedefimiz INTEL'DİR İLERİ!"
  • bakalım işlemçisi iyi cıkarsa bu sistem satar ama işlemçi performans anlamında geri kalırsa yine iş yapmaz
  • amd bu sefer işlemcileride toparlayacaktır umarım.tüm bir platformda üst performansı yakalayacaktır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: *Furious*

    CPU'da da büyük başarılar bekliyorum AMD'den


    Bende
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.