Şimdi Ara

Pre out çıkışları ve Bi-Amping

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mevcutta kullandığım Yamaha 663 anfinin pre out çıkışı olması sebebiyle ve daha kuvvetli kolonları bu anfiyle sürmek istememden dolayı, 663 e bir power anfi(rotel rb 1072 gibi bir şeydi) bağlayıp, frontlarıda bu anfiden sürüp(seperate bi amping deniyor yanılmıyorsam) ses almayı denedim. Ancak aldığım ses mevcut anfinin sesinden daha azdı. Misal -25 ses seviyesi yüksek bir seviye iken power ile bağlantıda -10 aynı yükseklikte ses veriyordu. Sonuçta power ile pre(yamaha)'yi beslediğime göre en az pre kadar ses almam hatta daha kuvvetlisini almam gerekmez mi? Birde bu tip bir bi amping'in katkısı ne olur hiç deneyeniniz var mı? (bu uygulamada kablo takma çıkartmaksızın, hem stereo hemde HT'da yamahadan faydalanmak. Ancak frontları ayrı bir güç ile beslemek ve yamaha'nın surrond, center ve sub için dah açok güç kullanabilmesini sağlamak amaçtır. Bu sayede mevcut anfi ile sürülmesi daha zor olan kolonlar sürülebilecek ve daha iyi stereo performans almak mümkün olabilecektir. en azından teoride :) )



    Bir başka uygulamamda pre stereo ile yamaha'yı bağlamak oldu. pre stereo'yu yamaha ile besleyerek, stereo anfinin decoding'inden faydalanmak. Bağladığım pre stereo Rotel'in üst serisiydi. Sonuç bir pre stereo yatırımı yapmaya ikna edecek bir sonuç değildi. Ancak yamaha ve rotel'in sesi nasıl işlediğine dair farkın süper net anlaşıldığı bir uygulama idi. Bu uygulamada kablo takıp çıkartmak gerekmeksizin, stereo dinlerken stereo anfiyi, HT yaparkende Yamaha'yı kullanmak mümkün.







  • Oruç lu oruç lu sanırım mesajı ikinci kez okuyacağız.
    @altanspx biraz cihazlardan biraz daha bhasedebilir miyiz? hangi model neler var_?

    soruna gelince istediğin ses şiddetini alamaman bana göre normal.aslında anormal durum fakat neden normal, aynı hayal krıklığını yaşamıştım ama
    bunun diğer taraftan aklımın köşesinde duran uyarısı geldi. giriş hassasiyetleri.
    cihazların sinyal giriş empedans dengeleri yüksekten küçüğe doğru ve kabul ettikleri, uyandıkları giriş voltaj rı farklılık gösterir. burada bir noktayı açayım; empedans dengesi derken buyukten küçüğe doğru bir kural, genelleme yok. aklınızda bulunsun.
    bu farklılıklardan tabiatıyla ister istemez farklı cihazlardan farklı performans almamız mümkün. ama ayrı bir pre amplifier; kullanmanın, performansının, kalitenin daha iyi olduğunu aklımızdan çıkarmamalı. bu yüzden avr den pre out bağlantı yapılırken mumkunse power ampli yerine integrated ampli ile deneme yapılması; akabinde tercihin şekillenmesini daha uygun bulur-um/dum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: altanpsx

    Mevcutta kullandığım Yamaha 663 anfinin pre out çıkışı olması sebebiyle ve daha kuvvetli kolonları bu anfiyle sürmek istememden dolayı, 663 e bir power anfi(rotel rb 1072 gibi bir şeydi) bağlayıp, frontlarıda bu anfiden sürüp(seperate bi amping deniyor yanılmıyorsam) ses almayı denedim. Ancak aldığım ses mevcut anfinin sesinden daha azdı. Misal -25 ses seviyesi yüksek bir seviye iken power ile bağlantıda -10 aynı yükseklikte ses veriyordu. Sonuçta power ile pre(yamaha)'yi beslediğime göre en az pre kadar ses almam hatta daha kuvvetlisini almam gerekmez mi? Birde bu tip bir bi amping'in katkısı ne olur hiç deneyeniniz var mı? (bu uygulamada kablo takma çıkartmaksızın, hem stereo hemde HT'da yamahadan faydalanmak. Ancak frontları ayrı bir güç ile beslemek ve yamaha'nın surrond, center ve sub için dah açok güç kullanabilmesini sağlamak amaçtır. Bu sayede mevcut anfi ile sürülmesi daha zor olan kolonlar sürülebilecek ve daha iyi stereo performans almak mümkün olabilecektir. en azından teoride :) )



    Bir başka uygulamamda pre stereo ile yamaha'yı bağlamak oldu. pre stereo'yu yamaha ile besleyerek, stereo anfinin decoding'inden faydalanmak. Bağladığım pre stereo Rotel'in üst serisiydi. Sonuç bir pre stereo yatırımı yapmaya ikna edecek bir sonuç değildi. Ancak yamaha ve rotel'in sesi nasıl işlediğine dair farkın süper net anlaşıldığı bir uygulama idi. Bu uygulamada kablo takıp çıkartmak gerekmeksizin, stereo dinlerken stereo anfiyi, HT yaparkende Yamaha'yı kullanmak mümkün.

    Buna benzer bir problemi bende yaşadım.Bunun çözümünü ise Stereo ampliyi sadece önlere bağlayarak çözdüm.Müzik dinlereken sadece stereo ampli,film izlerken de hem AVR + Stereo ampliyi açıyorum ve dinliyorum.Böylelikle ne zınlama ne düşük ses nede başka bir problem kalmıyortavsiye ederim




  • tabi .... almışın denon 2000 i dinlersin tabi

    şaka bi yana bende senin gibi yapıcam , frontları denon 2000 e(yada benzeri bişey ) bağlıcam geri kalanı 875 halleder . yanlız denon 2000 de

    yanlız 8 ohm da 80 w dıyor kanal basına , ben merak edıyorum nasıl beslıyor e 100 lerı ?

    yada benım alacagım 8 ohm da 200 w lık kolonları beslermı bendekı onkyo 875 gibi ?
  • The_Cantan cihazlar şunlar;

    Mevcutlar

    A/V Receiver: Yamaha RX-V663 /

    Front: B&W 683 / Center : B&W HTM62 / Surround : B&W 686 / Sub : B&W ASW610

    Yapılan denemeler sadece frontlar için;

    1. deneme;

    663'e Pre Stereo Rotel RC-1070 ile giriş yapılıp, frontlarda ses decodingini Rotel'in yapmasını sağlandı. A/V recevierınızın stereo sesini dayanılmaz buluyorsanız ve HT performansından vazgeçmek istemiyorsanız anlamlı olabilir.

    2. deneme

    663 pre outtan Rotel RB 1070 e giriş yapıldı. Frontlar Rotele bağlandı. Yani Yamaha forntlar için pre, Rotel frontlar için power, diğer kolonlar içinde yamaha hem pre hem power oldu.

    Bu denemede kullandığım external power ile daha yüksek ve daha güçlü bir ses almayı beklerken Yamaha'nın mevcut sesindende güçsüz bir ses aldım.


    Siler anladığım kadarıyla Yamaha'nın pre outından powera çıkar gibi entegre bir stereo'ya çık öyle dene diyorsunuz. Bu noktada soracağım sorular; Sesi zaten Yamaha preden çıktığıma göre entegre anfi gelen sesi bir daha mı işleyecek mi? Bu durumda sinema performansı bozulmaz mı? Bu önerdiğiniz kabloyu entegreden çıkart a/v ye tak gibi bir çözüm müdür?

    Yardımlarınız için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altanpsx -- 2 Eylül 2008; 16:16:09 >




  • @altan

    1.deneme de yamaha ampline rotel RC-1070 ile pre çıkışından sinyal bağlantısı mı yaptın? farklı bağlantılarda aklıma geldi ama en net herhalde bu.

    2. denemende ise işin aslı yamaha amplinin pre out çıkışını Rptel poer ampliye bağlandığında ise; yamaha amplinin volümünü sonuna kadar açıp açmadığın önemli. sonuna doğru esas güce ulaşman gereklidir!belki poer biraz daha güçlü yükseltme yapabilirdi ama güçlü alman gerekirdi. bu noktada tek anormal olan şey yamaha ın volumunu sonun kadar çevirmen; bunu da yukarıda belirttim giriş hassasiyeti ve empedansları uygun olmalı.çünkü db gain i etkiler.

    son cümlende integrated ampliye bağlantı yaptığımızda sinema, surround ses sinyali ise daha güzel.çok çok kalitesine kafayı fazla bozmayız. pre çıkıp pre girersek en kuvvetli olasılık bu çünkü sesi temiz alacaksın.haklısın sesi tekrar işleyecek ama potansiyometreden geçerken volumunde bir sınırı; limitörlüğü olacaktır. tek farkedecek nokta gelen sinyal biraz daha kuvvetli olacağından tümleşik ampli şaha daha çabuk kalkacaktır.ama bunun riskleri var. saturasyon ve clipping kapıda bekler.




  • Burada asıl yanılgı gücün ses düğmesinin nerede olduğuna göre değerlendirilmesi.

    Yamahadan çıkan ses ile rotelden çıkan sesin eşit olduğu volum ayarları farklı olabilir ama aralarında distortion ve headroom farkı vardır. Önemli olan birinin 4te birinin 8de aynı sese ulaştığı değil o seste hangisinin daha temiz ses verdiğidir. Konu biraz empedans ile alakalıdır ama gene de kanal seviyelerinden bir artış sağlanabilir.

    Burada Yamahanın oto kalibrasyonu veya SPLmetre ile surround ve frontların seviyelerini ayarlamak ve eşitlemek gerekir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hakansolak

    tabi .... almışın denon 2000 i dinlersin tabi

    şaka bi yana bende senin gibi yapıcam , frontları denon 2000 e(yada benzeri bişey ) bağlıcam geri kalanı 875 halleder . yanlız denon 2000 de

    yanlız 8 ohm da 80 w dıyor kanal basına , ben merak edıyorum nasıl beslıyor e 100 lerı ?

    yada benım alacagım 8 ohm da 200 w lık kolonları beslermı bendekı onkyo 875 gibi ?

    Denon 2000 den öncede aynı şekilde dinliyodum .yani 1500 ae varkende bağlantı aynıydı
    Ha bu arada DENON 2000 amplin E 100 leri besliyor mu !! demişssin.Hemde öyle bir besliyorki aklın durur.Ne kadar açarsan aç seste distorsion olmuyor.Yetiyorda artıyor bileSanırım bu konu sadece wattla ilgili değil.Yani üstadlar daha iyi bilir ama yüksek watt yüksek güç anlamına gelmiyor herzaman.Mesela High End lambalı ampliler 40 - 50 watt ama ses kalitesi çok iyi olabiliyor.Saygılar




  • uuy
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.