Haziran ayı sonunda duyurulan ve Temmuz ayı ile birlikte yaygın olarak kullanıma sunulan Radeon HD 4850 ve HD 4870 için model çeşitliliği artıyor. Üretici firmalar özellikle HD 4850 için özelleştirilmiş tasarıma sahip modeller hazırlarken, GDDR5 bellekli HD 4870 modelinin çift slot tasarıma sahip yapısının ekili soğutma sağlamasından ve kartın GeForce GTX 260 karşısında hassas bir fiyat çizgisinde yer almasından ötürü HD 4870 için özel tasarıma sahip çok fazla model görememiştik. ATi Radeon HD 4850 için 1GB bellekli ve özel soğutuculu modeliyle dikkatleri üzerine çeken Asus, Radeon HD 4870 için de detayları farklılaştırılan yeni bir kart hazırladı. 256-bit bellek veri yolunu destekleyen, 512MB GDDR5 bellek ile donatılan ve 800x paralel işlem birimiyle gelen EAH4870 D5 kod adlı yeni model 4+2 fazlı güç tasarımı, katı kapasitörleri ve Glaciator isimli soğutucusu ile referans tasarımdan ayrılıyor. Standart modele göre daha serin ve sessiz çalıştığı belirtilen kartın saat hızlarında ise herhangi bir değişikliğe gidilmemiş. Grafik işlemcisi 750MHz, bellekleri ise 3600MHz'de görev yapan DirectX 10.1 ve PCIe 2.0 uyumlu kart Unified Video Decoder teknolojisiyle yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma da yapabiliyor. Çoklu ekran kartı kullanımı için Crossfire X teknolojisini de destekleyen Asus EAH4870 D5'in önümüzdeki günlerde kullanıma sunulması beklenirken fiyatı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
yha herzamanki asus işte ne olacak yine özel soğutma diyorlar ama hep aynı soğutmayı kullanıyorlar pahalı ve gereksiz olur bu kart (yanlız karta sözüm yok markası ve üzerindeki soğutucusu ve markası yüzünden)
asus ekran kartı yapmayı bıraksın bence... zaten pahalı yapıyor (yada yaptırıyor), bişeye de benzetemiyorlar... bırakın bunları sadece anakart ve ses kartı yapın yeter...
Bence kart ve fan ikilisi güzel duruyor,ayrıyetten fandan karta giden 3 kablo var bu da demektirki fanın dönüş hızını kontrol edebiliriz(sadece tahmin umarım bir sorunu cıkmaz).fiyat uygunlugunuda saglarsa bir çok ASUS çu için tercih edilebilir bir karttır.Ha bir de 4+2 fazlı güç tasarımı nedemek onu anlamadım ??
Aynı tasarımın 8800GT olan versiyonunu kullanıyordum.Ciddi sessiz ve performanslı idi.Sıcaklık değerleri de gayet iyidi.Eğer aynı başarıyı 4870 de gösterebilirler ise bence çok iyi bir elternatif olur diğer 4870 lere göre (özellik ile referans tasarıma göre)
arkadaşlar bu kart diğer hd4870 modelinden 7 derece daha iyi soğutuyor sitede baktım ayrıca üstündeki ram ler açıkta olması sorun değil sonuçta önemli olan gpu nun serin kalması bunun içinde fan gpu nun üstünde yerleştirilmiş gpu iyi soğutulursa ram ler de bir o kadar serin kalıyor. asus birşeyleri değiştriryorsa bir sebep e dayanarak değiştiriyodur. kaldıki önceki modelin aşırı ısınması söz konusu idi . bu kart oldukçada sessiz crysis yüksek ayarlarda bile sesi çıkmıyor kartın. ayrıca üstünde kullandığı ram ler dünyanın en hızlı ddr5 belleklerinden qimonda ramlerini kullanıyor.. Saphhire ve diğer markalar samsung kullanıyor. bu sebepledirki asus un kullandığı ramler diğerlerine göre daha az ısınma ve yüksek performans sunuyor. 339 dolara bu karta sahip olabiliyorsunuz...
Daha önce sinde 1g en8800gt kullandım ondada aynı tasarım vardı aldığımda farkettimki fan konturolü yoktu asus bu bir bildiği vardır dedik gerçektende hiç bir sorun çıkarmadı ısı konusunda.
Şimdi eah4870 sahibiyim kart baya iyi sıcaklık değeride masaüstü 44-45 derece oc ve oyun arası dercelere bakmadım daha fan konturolude var lakin sesten durulmuyor autoda %50 iken manuelde %30a düşrdüğümde bir hayli sessiz oluriken sıcaklıkta 1 ila 2 derecelik bir artış oluyor.
Gayet iyi memnunum.
Bana göre soğutucunun nekadar büyük olduğu değil nekadar ufak ve işlevli olduğu önemlidir bu düzeyde bir soğutucu diğer abartı soğutucular ile aynı değerleri taşıyorsa demekki asus bir yol kat etmiş bu konuda.Mesela sen istemezmisin tek slot kaplayan bir soğutucuyla sorunsuz oc yapmak..?Gönül isterki o tek slotuda kaplamasın.
Örneğin kartlar 2 slot kapladığı için sli anakartlarda pcı-e yuvalar 2 slot mesafisi aralıklarla üretilmiştir şimdi ekran kartımı takıyorum ram mandalları ekran kartına temas ediyor ramleri sökmek bir hayli zahmet istiyor.
Düşünsene soğutucular böyle büyük olmasa ne ben anakartta yer sorunu yaşarım ne sen nede başkası.