Şimdi Ara

XBOX360 için bilgisayar üzerinden nasıl ses alabilirim? (çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba.benim sorunum xbox360'i baglamam için su an ki 2+1 hoparlörlerimde yer olmayisi.Creative A300.Bu durumda xbox'in ses çikisini (elimde vga kablo var) bilgisayara baglamak veya yeni bir hoparlör almaktan baska çarem yok.yeni hoparlörlere baktigimda ise en az 90 ytl oldugunu görüyorum xbox'imi baglayabilecegim bir 2+1 hoparlörün.eh geriye tek çare bilgisayar üzerinden ses almak kalıyor.simdi elimdeki 2+1 sistem direk bir tane yesil jak ile bagli pc'ye.ve su an pc'de bos kalan jaklar sadece sunlar

    gördüğünüz gibi yeşil şu an dolu.alttaki altılıda ise sadece line-in var input olarak.üst tarafta ise optik yuvalar var.fakat altın kaplama optik kablo alıp denememe rağmen ses alamadım.yani gördüğünüz gibi boş jaklar onlar,2+1 ses sistemimin üzerinde giriş çıkış yok ve ses kartım on board.ben bu xbox'tan nasıl ses alabilirim? HD olarak oyun oynuyorum ama sessiz lütfen bilen birisi el atsın.herhangi bir dönüştürücü falan mı lazım nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diluted -- 29 Kasım 2013; 4:21:27 >



  • Ses sistemini takıp çıkartman gerek konsolu kullanırken. PC'ye bağlayarak da ses alman mümkün olabilir belki ama bence uğraşma, forumda bahsedilen çeviricilerden alıp ses sistemini öyle kullan. Zaten VGA kablo için mutlaka bir çevirici almak zorundasın her durumda.
  • Ben de senin gibi monitor ile bağladım makinayı. Hoparlörün erkek çıkışı ile VGA kablosundan çıkan iki erkek çıkışı birbirine bağlayan bir aparat var ama sakın teknoloji marketlerde arama bunu. Elektronikçiye git derdini anlat 5 YTLlik bir alet kendisi.
  • ewet çoklayıcı ile sorunu halledebilirsin istanbuldaysan yazıcıoğlu iş hanının girişinde en dip soldaki dükkanda bulabilirsin
  • Ben bağladım bilgisayara hiç bir şekilde sorun yok süper ses. En fazla 2ytl ve biraz iş gücü harcadım ama deydi.
    İster vga kabloyla ister composite kabloyla her şekilde bağlarsın. Ama eğer hdmi girişi kullanıyorsan sende benim gibi kablonun kutusuna testereyi vuracaksın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xstaticx -- 2 Eylül 2008; 10:39:53 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .ZeuS.

    Ses sistemini takıp çıkartman gerek konsolu kullanırken. PC'ye bağlayarak da ses alman mümkün olabilir belki ama bence uğraşma, forumda bahsedilen çeviricilerden alıp ses sistemini öyle kullan. Zaten VGA kablo için mutlaka bir çevirici almak zorundasın her durumda.


    önerin için sağol ama hoparlör sistemim biraz ilkel benim.. yani model yılı olarak yeni de teknoloji olarak ilkel.. hoparlörlerden çıkan sadece bir tane kablo var o da yeşil.. ne sub'ın üzerinde ne de uyduların üzerinden en ufak bir giriş çıkış yok.bir tek pc'ye bağlamak için yeşil jak çıkıyor.yani burada hoparlörümü tamamen unutun.işim sadece pc ve xbox360 ile mecburen.dönüştürücü olarak ise şunu mu diyorsunuz acaba?http://urun.gittigidiyor.com/3-5-stereo-giris-2x-Rca-Donusturucu_W0QQidZZ11659368 çünkü bundan başka bir şey aklıma gelmedi.monitör için ise bırakın hdmi'i.. dvi bile yok bildiğimiz vga ile bağlı.

    düzeltme - bir de ben bu linkteki dönüştürücüyü alırsam bilgisayarımda line-in'e mi bağlayacağım?

    bendeki vga kablo böyle birşey

    internette nereye baksam benim ki gibi sarı girişi de olan ve üzerinde vga - av switch'i olan bir model göremedim.yoksa aynı anda vga özelliği ile kırmızı beyazı kullanamaz mıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diluted -- 29 Kasım 2013; 4:21:44 >
  • Arkadaşım eyer vga kablo ile bağlıyorsan işin dahada kolay. Vga kablodaki iki girişi(kırmızı beyaz) o gittigidiyorda gösterdiğin çevirici ile birbirine bağlayıp üstte gösterdiğin onborda ses kartında line-in e(mavi olan girişe) takacaksın okadar. Ben bu yöntemle hem xbox hemde ps3 bağladım. Ama şunu unutma bu yöntemle sadece bilgisayar açıkken ses alabilirsin.
  • sağolun.hemen alıyorum o zaman o dönüştürücülerden bir tane.denediğim an size bildiririm

    düzeltme - sorun çözüldü.gösterdiğim o dönüştürücüden alıp line-in'e bağladım ses gayet düzgün geliyor.yardımlarınız için sağolun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diluted -- 2 Eylül 2008; 16:15:23 >
  • Biri bunu daha açıklayıcı olarak yazabilir mi ? Bende de arkadaşın dediği hoparlörden var ama line, onboard vs vs anlamadım daha açıklayıcı bir dille yazabilecek olan varsa sevinirim.
  • resimler acilmiyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gspiderman

    Biri bunu daha açıklayıcı olarak yazabilir mi ? Bende de arkadaşın dediği hoparlörden var ama line, onboard vs vs anlamadım daha açıklayıcı bir dille yazabilecek olan varsa sevinirim.

    Elindeki vga kabloyu alıp bir elektronikçiye gitmen yeterli olur.Bu 2 kabloyu bilgisayardaki ses kartının line-inine takıcam dediğin zaman sana gereken dönüştürücüyü verirler.Geriye kalan ses katında line-in yazan girişe bağlamak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.