Şimdi Ara

Askerliğini Tecil Ettirmek İsteyenler(Tecil İçin Şartlar,Gerekenler) (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.528
Cevap
35
Favori
675.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar
    2013 yılında askerliği tecil ettirdim 31 aralık 2016 yılına kadar. Şimdiye kadar herhangi bi üniversiteye kayıt yaptırmadım. Tecil kağıdının 2. sayfasında ocak ve şubat 2016 tarihleri arasında yoklama var yazıyor. Bu neyin yoklaması oluyor ? 31 aralık 2016 dan önce askere alınma ihtimalim var mı ben tecili bozdurmadığım sürece ? Son oalrak seneye üniye kayıt yaptırdığım zaman bi sıkıntısı olur mu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menladi -- 2 Ekim 2015; 16:43:59 >




  • Arkadaslar 2 sorum var cevaplarsaniz sevinirim. Yök bulgaristan universitelerini tanimiyor askerligi 5 sene tecil ettirme sansim varmi? Eger yoksa lise diplomasiyla en fazla kac yil tecil ettirebilirim? (Bazilari 2 veya 3 diyor) tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selam

    Ufak bir sorum olacak

    30eylülde tecilim bitmiş ve kasım celbinde askere gitmem gerekiyor gözükmekte , ben yarın tezsiz bir yüksek lisans programına kayıt yaptırmak istiyorum.

    Bu kayıtta askerliği ilişiği bukunmadığına dair belge isteniyor , bu belgeyi şubeden alsam ilişiğim bulunuyor olarak gözükecek. 30.09 tarihinden sonra sanırım ben bakaya gözükmekteyim. Bu bakayalığı yarın kaldırıp okula kayıt olmam için en kesin yol sizce nedir?

    *okul son kayıt tarihi yarın :(

    Çok sağolun iyi akşamlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herekese iyi forumlar, 2016 bahar döneminde lisanstan mezun oluyorum. 2 yıl tecil hakkım var. Bu süreyi daha da uzatmak için aöf, yüksek lisans , ikinci lisans gibi seçeneklerden hangisini yapmam gerekir ?
  • ÇOĞU ARKADAŞ SORMUŞ AMA CEVABINI BULAMADIM: ÜNİVERSİTEYİ BİTİRDİKTEN SONRA 2 YIL TECİL HAKKI VAR. BUNU HEPİMİZ BİLİYORUZ. PEKİ BU 2 YILDAN SONRA, 1 YIL DAHA EK TECİL HAKKI VAR MI YOK MU? HERKES BUNU MERAK EDİYOR. BANA YOKTUR GİBİ GELİYOR AMA UMARIM VARDIR.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: w.wallace

    Herekese iyi forumlar, 2016 bahar döneminde lisanstan mezun oluyorum. 2 yıl tecil hakkım var. Bu süreyi daha da uzatmak için aöf, yüksek lisans , ikinci lisans gibi seçeneklerden hangisini yapmam gerekir ?

    Yüksek lisans yapman gerekir. İkinci üniversite ve Açık Öğretim'e girerek tecil yaptıramazsın. Tecil yaptırmak için bir üst seviyeye yani yüksek lisansa geçmen gerekir.
  • galaxymess G kullanıcısına yanıt
    Peki ben bu lisans bitmeden aöf ye kayıt yaptırsam nasıl olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: w.wallace

    Peki ben bu lisans bitmeden aöf ye kayıt yaptırsam nasıl olur?

    Lisansı bırakıp açık öğretime devam edersen, okulun devam ettiği için askere almazlar. Ama birinden birini bitirirsen 2 yıl tecil hakkını kullanman gerekir. Okulu bitirmemen şartıyla 30 yaşına kadar üniversite öğrencisi olarak askerliği erteleyebilirsin. Benim bildiğim bu. Çift anadal okuyunca da ertelenebiliyor sanırsam.
  • galaxymess G kullanıcısına yanıt
    Tamamdır çok teşekkür ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

    Haziran ayında Lisans'dan mezun oldum. Mezun olduktan sonra 2 yıl tecil hakkı var diye biliyorum. Ama askerlik şubesine gidip belge vermedim,gidip vermem gerek mi?

    Bir de ,benim kalpten sağlık sorunum var, doktorum askerlik yapamayacağımı söyledi. Arka sayfalarda,tecil için askerlik şubesine gidildiğinde aile hekimine gönderip askerliğe uygundur belgesi alınıyormuş...

    Benim bu durumda ne yapmam gerek? Askerlik şubesinde söylesem, beni aile hekimine yollar mı ne yapar. bilgisi olanlardan yardım istiyorum.
  • :Fatih: kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun. Mezun olduktan sonra askerlik şubesine gidip askerlik işlemlerinizi yaptırmanız gerekiyor, teciliniz askerlik işlemleri sırasında sizin isteğiniz dahilinde yapılıyor. Şubede sağlık durumunuzdan bahsedin, aile hekimine gönderirse başka sağlık sorunlarınızın olduğunu söylerseniz sizi ilgili hastaneye yönlendirecektir. Şubeye gitmeyi ihmal etmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egenin_efesi -- 9 Ekim 2015; 2:01:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: galaxymess

    ÇOĞU ARKADAŞ SORMUŞ AMA CEVABINI BULAMADIM: ÜNİVERSİTEYİ BİTİRDİKTEN SONRA 2 YIL TECİL HAKKI VAR. BUNU HEPİMİZ BİLİYORUZ. PEKİ BU 2 YILDAN SONRA, 1 YIL DAHA EK TECİL HAKKI VAR MI YOK MU? HERKES BUNU MERAK EDİYOR. BANA YOKTUR GİBİ GELİYOR AMA UMARIM VARDIR.

    Üniversite bittikten sonra şubeye gidilip askerlik işlemleri yaptırmak lazım. Bu esnada tecil istediğinizi memura söylemeniz gerek. 2 yıl tecilden sonra ek tecil yok, ancak yüksek lisansa başlarsanız tecil alırsınız. Yüksek lisans bitince 1 yıl tecil veriliyor. Doktora yapıp mezun olunca da tecil verilmiyor.
  • anladım hocam, ama askerlik şubesi öncesinde tekrardan doktoruma bir görüneyim bakalım ne diyecek ona göre hareket edeyim.

    @egenin_efesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :Fatih: -- 9 Ekim 2015; 0:12:29 >
  • :Fatih: kullanıcısına yanıt
    Yine yardımcı olayım

    Doktorunuz ilk önce ne derse desin askerlik şubesine gitmeniz gerekecek , orada askerlik tecili için geldiğinizi ancak sağlık sorunlarınızın olduğunu bunun için hastaneye sevk almanız gerektiğini belirtin , sizi devlet ya da üniversitesi hastanesine sevk edecekler.

    Eğer sağlık durumunuz Tsk maddelerin de askerliğe elverişli değildir maddelerine uyan bir rahatsızlık ise heyet raporu alara (k askerliğe elverişli değildir ) işlemlerinizi tamamlayabiliyorsunuz.

    Aile hekimi ile olacak bir durum değil yani,TSK heyet raporu istemekte bu gibi durumlar için.Malum ülkemizde en üst siyatetçilere kadar birçok ünlü kişi çocuklarını sahte raporlarla askerliğe göndermiyor , bu yüzden heyet raporu ile bu durumun azaltılması hedeflenmişti zamanın da.

    Eğer şube de beklemediğiniz alaycı bir tavır görürseniz ki bu mümkün moralinizi bozmayın , sadece sevkinizi alın.Sevk vermeme gibi bir lüksleri yok bunu da aklınızdan çıkarmayın.Sevk vermiyoruz vs gibi saçma birşey söylerlerse başka bir askerlik şubesine gidin durumu anlatın.Halihazırda bu sevk için iş-kur da aynı işi görebilir tek farkı askerlik tecili için değil de sağlık durumu nedeniyle engelli raporu için sevk istersiniz onlar da sevk verir , aynı sevk ve heyet raporu askerlik için de geçerli olacaktır.

    Geçmiş olsun.




  • temmuz ayında okulla ilişiğim kesildi mezun oldum. tecil için en son tarih nedir ? hemen başvurmalı mıyım?
  • Merhaba arkadaslar 3 yildir yurtdisindaydim ve liseyi burda bitirdim.Lise diplomamin denkligini turkiyeden almistim ama askerligi hic tecil ettirmedim bu arada 93 dogumluyum ve turkiyede universite sinavina girip devam etmek istiyorum.Sinav zamanina kadar ve okula kayit olana kadar tecil islemi yapabilirmiyim nasil yapmam gerekir?
  • Bir sorum var ben 2013 ocak ayın da askerliğimi 2 yıl tecil ettirdim.Lise mezunuyum fakat gördümki lise mezunları 3 yıl tecil hakkı kullanabiliyorlar tecilim 31 aralıkta bitiyor.Şimdi benim 1 yıl uzatma hakkım varmı bilgisi olan ve ynirim.
  • Arkadaşlar merhaba.

    Konuyla ilgili çok sayıda özel mesaj geliyor, cevaplamaya çalışıyorum.

    Tecili 31.12.2015 tarihinde sonlanacak olan yükümlülerin, ocak döneminde öğrenimleri devam etmekteyse ÖĞRENCİ BELGESİNİN İBRAZI
    Tecili 31.12.2015 tarihinde sonlanacak olan yükümlülerin, ocak döneminde öğrenimleri sona erdiyse ASKERALMA İŞLEMLERİ

    işlemlerini yaptırmaları, en yakın askerlik şubesine başvurmaları gerekmektedir. (EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİ, İKAMET ADRESİNİZİN KAPSADIĞI ASKERLİK ŞUBESİDİR. KÜTÜK ASKERLİK ŞUBESİNE YAKIN OLANLAR, KÜTÜK ASKERLİK ŞUBESİNE, İKAMET ADRESİ KÜTÜKTEN FARKLI OLANLARSA, İLÇELERİNDE (VARSA) ASKERLİK ŞUBESİNDE, YOKSA İLÇENİZ HİZMET BÖLGESİ DAHİLİNDE OLAN ASKERLİK ŞUBESİNE BAŞVURACAKLARDIR)

    AKSİ TAKDİRDE, YÜKÜMLÜLER YOKLAMA KAÇAĞI, AKABİNDE ASKER KAÇAĞI OLARAK POLİS TARAFINDAN ARANACAKLARDIR VE ASKERİ MAHKEME TARAFINDAN CEZA VERİLMEKTEDİR.

    İŞLEM TARİHLERİ: 1 OCAK-31 OCAK TARİHLERİ, MESAİ SAATLERİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 15 Aralık 2015; 11:18:10 >




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Mezun olduktan sonra yanılmıyorsam mezun olduğu senenin eylül ya da ekim ayına kadar işlemlerini yaptırmaları gerekiyor. Tam emin değilim. Ben 2010 da mezun olduğumda öyleydi. Kanun değişti mi bilmiyorum tabi.

    Tabi şunu söylemek gerek. Mezun olup geçici mezuniyet belgesi ya da diplomasını alan arkadaşlar hiç zaman kaybetmeden gidip askerlik işlemlerini yaptırsınlar. Tecil ettirecekse gitsin ettirsin sonraya bırakmasın.

    Birde artık askeri mahkeme diye bir şey yok. Mahkemeye çıkmak diye bir şeyde yok. Sadece para cezası kesiliyor o kadar. Ben yüksek lisansta bakaya kaldım ve yüz küsür lira para cezası ödedim. Ondada şubeye kendim gittiğim için az bir ceza kesildi ve para cezasını bana iletildikten sonra 15 gün içinde ödediğim için yüzde 25 indirim aldım.
  • Herhangi bir sebep olmaksızın yoklama kaçağı olanlar hakkında idari işlemler yapılmaktadır. Bunların hükümleri askerlik ile ilgili kanunlarda belirtilmektedir. Burada şu durumda para cezası, şu durumda mahkeme, şu durumda vs. diye çıkarımlarda bulunmak manasızdır. Zira ilgili kanunlarda birçok madde bulunmaktadır ve sizin durumunuzun hangisiyle ilişkili olduğunu bizler bilemeyiz. Askerlik ile ilgili işlemlerde, "şu şu oldu ceza vermediler" "şu şu oldu ceza aldım" gibi varsayımlar, kişisel tecrübeler vs. geçersizdir. Askerlik işlemlerinde herkes bireysel olarak değerlendirilmektedir.

    Bahsettiğiniz olaydaki ceza tutarı değişmiş olabilir, ilgili yönetmelik değişmiş olabilir, sizin durumunuz hangi maddeyi ilgilendiriyor, kapsamı daraltılmış veya genişletilmiş olabilir. Bu yüzden vermiş olduğumuz bilgilerde genel bilgilendirme yapmalı, kişiseli ilgilendiren tecrübelerin devam edip etmediğini araştırmalıyız.

    Saygılar.




  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.