bu paylaşımla foruma MERHABA diyorum umarım işinize yarar
Rapishare linklerini kopyalayıp**** link checker de çalışıp çalışmadığını araştırmaktan sıkıldığınız hiç oldu mu ? Yada 7 partlık birşeyi indirmeye çalıştığınızda 5. partının linkinin ölü olduğunu hiç sonradan farkedip sinirlendiniz mi ?
İşte firefox sizi bu durumdan kurtaracak. Herhangibir sayfaya girdiğinizde sayfa içerisinde yeralan tüm**** linklerinin çalışıp çalışmadığı hakkında görsel olarak uyarı alırsınız.
Aşağıdaki resimde linklerin eklenti kurulmadan önceki hali yer alıyor:
Bu resimde ise eklenti kurulduktan sonraki hali görülüyor. Bu resimde yer alan linklerin hepsi çalışır durumda.
Aşağıda ki resimde yer alan linklerin ise hiç biri çalışmıyor.
Öncelikle firefox un GreaseMonkey adlı eklenisini kurmalıyız.
Yukarıdaki linke tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir sayfa karşınıza çıkacak. Bu sayfada yer alan add to firefox botonu tıklayın ve yüklemeyi kabul edin.
bu eklentiyi bende kullanıorum güzel gerçekten kolaylık sağlıor.GreaseMonkey eklentisini kur ilk önce sonra firefox yeniden başlatılıacak sonra install the script tıkla Yükle diceksin o kadar.bu işlemlerin hepsini yalnız firefox da ve sırasyla yapıcaksınız yoksa diğer browserlarda GreaseMonkey gibi bi eklenti olmadığı için 9467.user.js die bir dosya download edersiniz sadece
Gerçekten çok işime yaradı. Paylaşım forumlarında code içine ekli tıklanamayan linkler de tıklanabilir hale geldi. Üstelik kontrol işlemi, sayfa açılımını yavaşlatmıyor. Çok harika oldu böyle. Sağol.
Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz @ 3.4Ghz (8*425), Gigabyte P35-DQ6, OCZ 4*1GB FlexXLC DDR2-800 3-4-4-15, 22" Samsung 2232BW, 512MB Gigabyte nVIDIA GeForce 8800GT + Thermalright HS-03, Creative Audigy 2 ZS Platinium Pro + Creative Megaworks 550 THX 5.1 + Creative DDTS-100, 2*320GB Seagate SATA2 RAID0 (247MB/s), WD SATA2, ASUS DRW-1814BLT DVD+-RW, 1TB Western Digital MyBook Studio Edition, Thermaltake Tsunami VA3000SWA + Tagan 380Watt, GI SB3100i + Linksys WRT300N Router
pratik bir olaya benzio cidden... ama sadece çalışmayan linklerde mi uyarı verio yoksa bloklanan linklerde de uyarı verio mu ?? bir de sadece rapid için mi yoksa diğer tüm yerlerde de işe yarar mı ??