Şimdi Ara

y

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih40 -- 11 Ekim 2013; 11:50:48 >

• tahminimce problem yaşarsın dostum, ama eğer yaşamazsanda bu bir devrim olur heralde
  • Ciddi risk bir sürü komplo teorisi üretilebilir...

Yine de cihaz senin...
  • Tozlanmasının dışında bir sıkıntı olacağını düşünümüyorum..
  • fanın olduğu bölümde bi ayak daha olması lazım.. acaba o ayak çıkardığın kapağın üzerindemi? eğer öyleyse fan çok daha zor hava alıcak demektir...

peki ısada baya bi düşüş oldumu ? yükte kaç dereceye çıkıyordu ve şu anda kaç derece?
  • dostum bence makinanın içine herhangi birşey sürtmedikçe kesinlikle birşey olmaz .. yani laptopu pc gibi kullanıyorsan..... içine dokunmadıkça her hangi birşet sürtmedikçe yada çarpmadıkça hiç birşey olacağını zannetmiyorum.. bence o bölge altta kaldığı için tozlanmada olacağını pek düşünmüyorum..
  • Yan kapağı açılan bir masaüstü bilgisayar kasasındaki gibi bir durum olabilir belki. Yani eğer laptopun fanı cihazın içinde bir hava akımı oluşturuyor ve buda işlemciyle birlikte diğer komponentlerin de soğutulmasına yardımcı oluyorsa bu kapağın çıkarılmasıyla hava akımı bozulmuş olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: der Rebell

Yan kapağı açılan bir masaüstü bilgisayar kasasındaki gibi bir durum olabilir belki. Yani eğer laptopun fanı cihazın içinde bir hava akımı oluşturuyor ve buda işlemciyle birlikte diğer komponentlerin de soğutulmasına yardımcı oluyorsa bu kapağın çıkarılmasıyla hava akımı bozulmuş olabilir.

vallahi bence acer hava akımı çok iyi düşünmüş ... o yüzden işlemci tam yükte 7 dakikada 95 dereceye geliyor :D hdd dersen ona keza 55 derece ekran kartı 80-85 derece

acer o kadar ayrıntıyı düşünseydi işlemci ve diğer bileşenlerin bu kadar ısınmasını önleyecek birşeyler yapardı mutlaka.. bence arkadaş çözümü bulmuş ben oyun oynamadığım için şu an birşey yapmadım oyun oynarsam ciddi ısı düşüşü oluyorsa aynısını düşünmeden yaparım..

• quote:

Orjinalden alıntı: vurkan24

quote:

Orjinalden alıntı: der Rebell

Yan kapağı açılan bir masaüstü bilgisayar kasasındaki gibi bir durum olabilir belki. Yani eğer laptopun fanı cihazın içinde bir hava akımı oluşturuyor ve buda işlemciyle birlikte diğer komponentlerin de soğutulmasına yardımcı oluyorsa bu kapağın çıkarılmasıyla hava akımı bozulmuş olabilir.

vallahi bence acer hava akımı çok iyi düşünmüş ... o yüzden işlemci tam yükte 7 dakikada 95 dereceye geliyor :D hdd dersen ona keza 55 derece ekran kartı 80-85 derece

acer o kadar ayrıntıyı düşünseydi işlemci ve diğer bileşenlerin bu kadar ısınmasını önleyecek birşeyler yapardı mutlaka.. bence arkadaş çözümü bulmuş ben oyun oynamadığım için şu an birşey yapmadım oyun oynarsam ciddi ısı düşüşü oluyorsa aynısını düşünmeden yaparım..

Doğrudur, ben de toshibamda ısı problemiyle karşılaşıyorum. Oyunlarda işlemci 100 dereceye kadar çıkıyor, bu yüzden right mark gibi yazılımlarla voltaj düşürme yoluna gittim.

• quote:

Orjinalden alıntı: fatih40

millet yeni bişey öğrendim oda coğumuz elektriğe taktıkmı şarjı cıkarıyoz ömrü kısalmasın diye oda ısıya neden oluyormuş

şarj hep takılı kalırsa ısı problemi cözülür diye bi yorum geldi bunun aslı varmı YORUMALR

visceroid Ciddi risk bir sürü komplo teorisi üretilebilir... söyledi anlamadım ne yazık ki
    acıklarsa sevinirim doğrumu yanlışmı yaptığım bilmek isterim

HERKESE TEŞEKÜRLER VE FAYDALANAN BU SİSTEMİ UYGULAYAN BU YORUMARI iyice okusun ve bunu günceleşsin kesin sonuca kadar
    acık bişey olmaz gibi

pil takılıyken de deneriz.. ama sanmıyorum fazla bir fark olacağını sonuçta yine yüksek performansta çalıştıracağız... tabi dengeli modda yada güç tasarrufunda çalıştırılırsa ısıda düşme olabilir belki.. önemli olan yüksek performansta da ısının düşmesi..

• Ya arkadaşlar bu adamlar bu cihazları yaparken alanların oyun oynayacağını da düşünerek yapıyorlar...Siz merak etmeyin makine ısınsada onun için sorun olmaz çünkü ona göre yapıldı...Örneğin ekran kartı oyunda 85'i buluyor,max sınırı 105 derece...Düşünün daha ne kadar ver ki 85 hiç geçmiyor...Siz rahatınıza bakın oynayın rahat rahat kapak falan açmaya gerek yok...

Sizi tek desteklediğim yer labtonun altını biraz daha boşaltmak yani labtobu yükseğe koymak yada altının boş olması...
  • Bu şey gibi olmuş dötün çıplak şekilde kaktüse oturmak
  • iyi güzel hava akımınıa çözüm bulmuşsunda bilgisayar açıkken oluşabilecek kısadevrelere çözüm bulabilirmisin???

Yani bilgiayar çalışırken alt tarafta kazayla sürtecek herhangi bir elektirik ileten cisim (bu bir sineğin kanatları bile olabilir) bilgisayarının bazı bileşenlerine elveda demene sebep olabilir. sonuçda bilgisayar her zaman bozulabilir ama bu şekilde riski epey bi arttırmış olacaksın
  • aman abi bence denemeye değmez,sonra dökülür parçalar falan mazallah
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokberkgs

Siz bir de oyun oynarken ekranın altındaki acer yazısını elleyin de sıcak neymiş görün call of 4 oynarken bi elleyim dedim elimi değmemle çekmem bir oldu hemen everesti açtım baktım ki ne görüyüm 110 dereceye çıkmış cihaz da yeni daha 2 ay falan oldu alalı tozlanma falan da olacağını sanmıyorum bence bu çoğu acerde olan bir sorun tümünde demdim çünkü kuzenimde 5633 var ve 50 nin üzerine çıkmıyo cpu benim 5920G ise boş dururken bile 60 ın altuna hiç düşmedi şu ana kadar artık alıştım sayılır ısıya bazen aşırı sıcaklarda buzlukla bir buz kalıbı dondurup poşetle sarıp altına koyuyuorum 100 lü derecelerden 70 - 80 e düşürebiliyo ama tek sorun çok çabuk eriyo yine de acer güzel cihaz başka markalardan sonra kullananlar bilir

dostum makina yeni bile olsa normalmiş bu ısılar... bilen arkadaşlar öyle söylüyorlar..

• Bu konuyu çok araştırdım çünkü ilk defa labtobum olmuştu ve bir ey olmasını istemedim...Ben gerçekten çok oyun oynayan biriyim...Özelliklede ağır oyunlar...Çoğu en iyi oyunları oynadım bilgisayarın cpu ısısı max 70 , ekran kartı max 85 , hdd max 70 ...Bu güne kadar okuduklarıma göre labtopların parçalarının sıcağa karşı daha fazla dayanıklı olduğu yönünde...

Öreneğin normal destop bir pc de max sıcaklık 80 iken (ki bu değerde otomatik bilgisayar kapanır) Labtoplarda bu değer 105-110 derece lerde geziyor...

Sizin oyun oynarken olması gereken değerleriniz :
    (bunları kendi bilgisayararımda 2-3 saat crysis oynadım ve elde ettim)

Cpu max : 75
    Ekran kartı : 86
    Hdd :60-70

Eğer bu değerlerin çok üzerindeyse anlayın ki bir sorun var...(2-3 dereceden bahsetmiyorum ama yani max 80 sa ve sizin 100 sa sorun var demektir )

Sayın gokberkgs ;

110 derecede bilgisayar stabilliğini yitirir ve yavaş yavaş kendini kapamaya doğru gider...110 derece inanın bana bir sorundur...Dikkat edin havalandırma delikleri açık olsun ve tozla kaplı olmasın...

Sayın fatih40 ,

Gösterdiğiniz yerler CPU nun bulunduğu yer olduğundan çok sıcak gelebilir size...Bu normal siz esas sıcaklığın kaç olduğuna bakın GENEL : 85 üzerindeyse sorun vardır...Değilse oynamaya devammm :D

Saygılar,

• Sorun değil...Peki sizin 95 cpu mu akran kartı mı ?_
  • @ardabalci

şimdi crysis 2-3 saat oynarken oyun sırasında max 75 derece pek inandırıcı gelmedi,ayrıca 60-70 derece arası hdd hiç inandırıcı gelmedi

normal bir masaüstünde 80 derecede bilgisayar kapanması diye bişey olmazbenim p4 zaten 75-80 çalışırdı hep ve 90 larda kullandığımda oldu

laptopların parçalarının sıcaklığa karşı biraz daha dayanıklı olduğuda doğru

bu arada 110 derece olmasıda mantıksız o dereceye kadar çıkmadan bilgisayar kapanır,yada pekmezi akar...

bu dediklerimi yanlış bulanlar OYUN SIRASINDA alına sıcaklık değerlerini resim olarak koysunlar lütfen

• quote:

Orjinalden alıntı: fatih40

doğru söyliyor arkadaş (ardabalcıya)
    bana gelince resim istiyosan yollarım ayıp ettin

burda bu problemi acığa kovuşturmak görevimiz
    acer ustaların yardımı ile başaracağız ve bu bundan herkes faydalanacaktır

acer ustalarına cözümünüzü acıklayarak ortaya attın----- bakalım kiminki ısıyı düşürüyor

herkesin yorumuna saygım vardır--- ama yorumunu acıklasın kendi hayal gücünü ortaya atmasın derim---

benim amacım bir noktada buluşmak
    o noktayıda forumda acıklamak
    o noktaya yalan yanlış girmesini önlemek
    -----yorumlar kimin boş konuştuğunu gösterecek millet-------------------------

y

y

/>

vallahi dediklerinden hiçbirşey anlamadım hocam ama sen resimleri yolla yeter

• Sayın wormhole ;

Şu an bilgisayarımda hiç oyun yok ama yüklediğim zaman size değerlerin resmini atacam...yarın spiderman 3 yükleycem 1-2 saat oynadıktan sonra size resmi atarım.
    (crysis yüklemem şimdi imkansız...daha doğrusu üşenirim bu yüzden spider 3 de deneyeceğim)

Saygılar,
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.