Evet arkadaşlar çoğumuz samp'ı bilmeyiz.Bende internette önceki senelerimde öğrenmiştim şimdi kendi samp taktiğimi geliştirdim.Dış Filtrelere o kadar para bayıyoruz belki tam belki az şekilde suyu temizliyorlar.Ama çoğu amatör arkadaşımız suyun bulanıklığından ve temizliğinden rahatsız ve dış filtre alacak paraları yok.Bu yüzden Kendi Sampımı geliştirdim.
Gerekli Aletler! *Bir Adet Kova *2 Adet Kafa Motoru (aynı güçte ve aynı marka olmalı) *2 adet motora uyan hortum *Yeterli Elyaf *İçmotorlarda olan taşımsı beyaz şeyler *Sünger
Toplamda 30 Ytl gibi bir paraya kendim kurdum.Şimdi anlatıma geçiyorum.
Yukarda gördüğünüz akvaryumun içindeki kafa motoruna hortum takıyoruz ve suyun dibine batırıyoruz.Hortumun ucunu kovaya tutuyoruz.Sonra aldığımız kovanın dibine diğer kafa motorunu koyuyoruz ve hortumu Akvaryuma sokuyoruz(suyun içine girecek şekilde).Daha sonra kovadaki motorun üstüne sünger koyuyoruz.varsa tabaka gibi birşey koyup üstüne taşlarımızı ve bir tabaka daha yaparak elyafımızı koyuyoruz.(Yanlarda delik kalmasın tam kapatalım.Bunları tamamen sığacak şekilde değil kovanın üstünde yer kalıcak şekilde yapıyoruz.Daha sonra fişi takıyoruz ve Akvaryumun içinde olan motor içerdeki suyu kovaya getiriyor.Su Kovadaki elyaf ve diğer katmanlardan geçerek temizleniyor.Alttaki kafa motoru ise kovadaki temizlenmiş suyu tekrar akvaryuma atıyor.
Gerçekten çok basit bir sistem.Sakın ama sakın farklı kapasitede motorlar kullanmayın taşabilir kovadaki su.
AMD Athlon(tm) 64 processor 3000+|ATI Radeon hd 4870|NVIDIA nForce3 250|LG Supermulti DVDRAM|Gigabyte Motherboard|Kingston 2 GB DDR2 Ram|512 MB Video Card|120 GB (S)ATA HDD|Aztech U208 Usb Modem|Creative SBS A300 Speaker|A4 Tech Op-50D|WhiteTech Keyboard|Hyundai Monitor|
Dostum çizimin tam manasıyla sump değil bence. Sump su hacmini artırmaya, donanımları saklamaya ve çok fazla biolojik malzeme kullanmaya olanak sağlar. Akvaryum camının tabanına açılacak delik ile su transferi sağlanır. Ya da taşırma sistemi kullanılabilir.
Senin çizimin sumptan ziyade ilkel bir dış filtreye benziyor. Bence bu kadar uğraşmak yerine 50liraya içi dolu has, ekol filtre alıp etkin temizlik sağlayacaktır.
Not: Bence dıy sistemlerle uğraştım. Fakat filtre sistemleri - sump hariç - uzun vadede sorun çıkartıyor. Sorunu geçtim. Tetra dış filtreler 13watt gibi bir elektrik harcarken, senin koyacağın 2kafa motoru tahmini 2x38watt elektrik yakacaktır. Sumplarda da elektrik kesintisinde taşma, normal kullanımda borudan inen suyun ses çıkarması gibi sorunlar var..
Dostum çizimin tam manasıyla sump değil bence. Sump su hacmini artırmaya, donanımları saklamaya ve çok fazla biolojik malzeme kullanmaya olanak sağlar. Akvaryum camının tabanına açılacak delik ile su transferi sağlanır. Ya da taşırma sistemi kullanılabilir.
Senin çizimin sumptan ziyade ilkel bir dış filtreye benziyor. Bence bu kadar uğraşmak yerine 50liraya içi dolu has, ekol filtre alıp etkin temizlik sağlayacaktır.
Not: Bence dıy sistemlerle uğraştım. Fakat filtre sistemleri - sump hariç - uzun vadede sorun çıkartıyor. Sorunu geçtim. Tetra dış filtreler 13watt gibi bir elektrik harcarken, senin koyacağın 2kafa motoru tahmini 2x38watt elektrik yakacaktır. Sumplarda da elektrik kesintisinde taşma, normal kullanımda borudan inen suyun ses çıkarması gibi sorunlar var..
Sump sistemi genelde çok büyük hacimli akvaryumlarda kullanılır. Sump sisteminin içindeki su oranı ana tankın hacminin %30-40 oranı gibi olur. Sump sisteminin içine ısıtıcıda konabilir çünkü sump sisteminde su dengesi sanğlanır ve temizlenmiş ve ılık su tanka aktarılır. Senin yaptığın sump sistemi değil el yapımı bir dış filtredir. Sump sisteminin ayrıca bir tankıda olur. Buda bir sump sistemi.