Masaüstü bilgisayarımda ve telefondan internete girmek için, genellikle ev içinde, nadiren de üst kattaki(En üst kat, ben en alttayım 5 katlı) komşumuza çıktığımda kullanabileceğim en uygun fiyatlı ve en performanslı modem önerebilir misiniz.
Nette araştırırken ilk defa gördüm.Router, yani kablolu modemi kablosuza çevirmek için aparat.Eğer fiyat açısından kablosuza göre uygunsa ve istediğim performansı alabileceksem marka önerileriniz bekliyorum
(Çok acil olmadığı için ve şu an için kablolu modem kullandığım için ucuz olsun istiyorum.Bütçe 50-60 civarında )
Masaüstü bilgisayarımda ve telefondan internete girmek için, genellikle ev içinde, nadiren de üst kattaki(En üst kat, ben en alttayım 5 katlı) komşumuza çıktığımda kullanabileceğim en uygun fiyatlı ve en performanslı modem önerebilir misiniz.
Nette araştırırken ilk defa gördüm.Router, yani kablolu modemi kablosuza çevirmek için aparat.Eğer fiyat açısından kablosuza göre uygunsa ve istediğim performansı alabileceksem marka önerileriniz bekliyorum
(Çok acil olmadığı için ve şu an için kablolu modem kullandığım için ucuz olsun istiyorum.Bütçe 50-60 civarında )
1) Kaliteli kablosuz bir router'ın, yine kaliteli bir kablosuz ADSL modem'den fiyat farkı olsa olsa US$ 10-20+KDV kadardır. Router almanıza pek değmez... 2) Sizden 4 kat yüksekteki komşunuzun yeterince güçlü bir sinyal yakalama şansı, bana göre %15-20. Kaldı ki bu kablosuz modemi sizn katınızda koyacağınız yer ile 5. kattaki komşunuzun bilgisayarını (masaüstü veya dizüstü) konuşlandıracağı nokta oldukça kritik. Bunlar birbirlerinin tam üzerinde konuşlandırılırsa, dediğim gibi %15 olasılıkla iyi derecede (ancak mükemmel değil) bir sinyal belki yakalanabilir. 3) Bu sinyal seviyesini bir miktar daha arttırabilmek için modemin anteni 7 dBi'lık bir antenle değiştirilebilir. (ADSL modemler çoğunlukla 2 dBi'lık, nadiren de 5 dBi'lık antenle gelir; bunları söküp yerine 7 dBi'lık anten takarsanız eh belki bişeyler olur. Ancak modemlerin çoğunda antenler sökülemez olarak gelir... Bir de, kaliteli 7 dBi'lık bir anten US$ 40-50+KDV arasındadır!)
Karar ve kumarı oynamak, sizin bileceğiniz iş...
AMD taraftarı, AirTies-Zyxel ve yeni nesil Linksys destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. (Evlerinde 4 ayrı ADSL hattında AirTies WAV-140 generic, AirTies Air 5050, Linksys WAG-200G & Pikatel AirPlus, işyerlerinde AirTies RT-210 & AirTies WAV-140 generic ADSL modemlerini kullanır; KomTurk VoIP SS (UMTH) aboneliğinden memnundur... Kullandığı bilgisayar sistemlerinin konfigürasyonlarını yazmak epeyce uzun süreceğinden "kimse bilmesin" daha iyi!...)