ben küçükken bizde 97 model vectra vardı gls di sanırım tek hatırladığım şey araba 260 ı görüyodu.Kullanmak nasip olmadı ama bana atak bi arabaydı. bu yüzden opel vectra diyorum , temiz bi tane bulursan al kaçırma
aynı araçların 98 modeleri arasında kaldım bende opel vectra aldım almak istediğim civic hala satılık bizim burda zor satılan bi araba sanırım parçasıda pahalıymış opel aldığım için de gayet memnunum.
Arkadaşım yazdığına itirazım olacak 972.0 vectra b vardı istanbu tarfiğinde 8lt/100km yakıyordu 98 sedan 1.4 civic vardı oda 7.5-8lt/100km civarı yakıyorduki yakıyordu ki civic vectranın yanında ne kullanım olarak nede motor gücü olarak ki özellikle alt devirlerde mukayese edilmez he civicin alçak olmasından dolayı yol tutuşu daha iyiydi ve çok iyi olan şanzımanı tabiki sorunsuzluğu fakat vectra çokkkk daha iyi bir seçim tabi temiz birşe bulunursa.
Civic bence... Benim 97 Corolla'dan inip arkadaşımın 2001 Vectra'sına bindim ve inanın şaşırdım. Benim aslında çok da konforlu bulmadığım Corolla''nın yanında çok konforsuz geldi bana. Zaten parça fiyatları malum Opellerin. Yine aynı arkadaş iki gün önce distribitörü değiştirdi. İşçilik hariç sadece parça 160 YTL... Civic zaten kafadan Japon teknolojisi. Japon araçları genel olarak sorunsuzdur zaten. Ayrıca prestiji var. Marka olarak Honda ve Opel yan yana gelince Honda hemen ayrılıyor Opel'den benim gözümde. Ha ikinci el piyasası olarak Opel daha iyidir orası ayrı mesele... Ben Civic diyorum.
Bunlar benim görüşüm tabi, herkesin görüşüne sonsuz saygımız var.
Akrabamın 97 vectra cd si 167 bin km de idi en son gördüğüm, full bir araç dağa taşa vuruyor haritacı kendisi araç tık demiyor çok konforlu ve aşırı süratli bir araç, yeni araç bakmıyor bu fiyata bu konforu nereden bulacağım diyor.. civic ile mukayese götürmez..
Civic bence... Benim 97 Corolla'dan inip arkadaşımın 2001 Vectra'sına bindim ve inanın şaşırdım. Benim aslında çok da konforlu bulmadığım Corolla''nın yanında çok konforsuz geldi bana. Zaten parça fiyatları malum Opellerin. Yine aynı arkadaş iki gün önce distribitörü değiştirdi. İşçilik hariç sadece parça 160 YTL... Civic zaten kafadan Japon teknolojisi. Japon araçları genel olarak sorunsuzdur zaten. Ayrıca prestiji var. Marka olarak Honda ve Opel yan yana gelince Honda hemen ayrılıyor Opel'den benim gözümde. Ha ikinci el piyasası olarak Opel daha iyidir orası ayrı mesele... Ben Civic diyorum.
Bunlar benim görüşüm tabi, herkesin görüşüne sonsuz saygımız var.
2001 Vectra 1.6Comfortumuz vardı şuan 97 Corolla Corolla Vectradan konforlu demişssin 2001 Vectra 97 Corolladan katkat daha konforlu bir araba yanlışın var
Civic,Vectrayla mukayese edilmez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONURcan L23 -- 10 Eylül 2008; 15:12:26 >
Vectra çok güzel bir araç fazla yaktığı için tercih edilmiyor.. sıralı tüp koyarım diyorsan Vectra... Civic i aratmaz sana... 97 kasa Civic te harbiden civciv gibi bi araba benim görüşüm body kit felan yapıp kaslandırırım diyorsan tabiki Civic ama 2 araçta başarılı bi kombinasyon...
Orjinalden alıntı: tolgao2000
Vectramı fazla yakıyor ? Test merkezleri hiçte öyle söylemiyor hatta ecotec motoru ile 2.0 lt de 1.6 yakıt sarfiyatı elde ediliyor diyor...
Vectra Cvicden az yakar demiyorum, Vectra fazla yakar sözüne karşı birşeyler yazıyorum yani Vectra çok yakar anlamına karşı.. Hatta şunu da söyleyebilirim uzun yolda Vectra civic in değerlerinin altına bile girebilir çünkü az gaza dokunuş çok mesafe...
Burada Vectranın SW modelinin testi var, bakın SW ve çok ağır bir araç ve 2.0 motor için ne denmiş ?? Binek tiipinide bulup koyacağım, buradan bir sonuç çıkarabilirsiniz
Test koşullarında yapılan ölçümlerde Vectra Caravan otomatik vitese rağmen 100 kilometre menzilde 10.8 litre yakıt tüketti. Bu tüketim iki litre motorlu, otomatik vitesli ve performanslı bir otomobil için oldukça iyi.
VECTRA 2.0 CD
Teknik özellikler Motor hacmi 1998 cc Motor gücü 5600 d/d'de 136 hp Maksimum tork 3200 D7D'de 188 Nm Maksimum hız 215 km/s Frenler Disk+ABS Boş ağırlık 1285 kg Yakıt tüketimi 90 km sabit 5.8 lt Boy 4477 mm En 1707 mm Yükseklik 1428 mm Bagaj 500-790 Yakıt deposu 60 lt
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 11 Eylül 2008; 10:34:26 >
aman vectra almayın hele 2.0 motorlu olanları bir kere inanılmaz masraflı bir araç.ikincisi satması çok zor lpg olsa bile dönüp bakan yok. civic hem daha sorunsuz hem de daha ekonomik bir araç.ayrıca müşteri potansiyeli daha iyi ederinde bir fiyatla hemen satılır.
ben küçükken bizde 97 model vectra vardı gls di sanırım tek hatırladığım şey araba 260 ı görüyodu.Kullanmak nasip olmadı ama bana atak bi arabaydı. bu yüzden opel vectra diyorum , temiz bi tane bulursan al kaçırma
duymamış oluyum bu 260 lafını .
Vectra GTS
vectra diyen arkadaşlar bu aracın sahibi olup da bakımını yaptırdı mı? veya otopazarına gidip aracı için müşteri bekledi mi?dayımda 2000 model 2.0 16v cdx var ne satabiliyor nede bakımlarına yetişiyor.periyodik bakım harici abuk subuk arızalar yüzünden 6 ayda 4000 ytl harcadı bi de.
12 Eylül 2008, 12:04:16
quote:
Orjinalden alıntı: erhaninho_cArsi
Fotoyu geçelim arkadaşım. Bende 90 model Lada Samara ile LPG'de maksimum hızı zorluyodum.
Honda epey kalitelidir. Ancak bende Vectra diyorum. Güzel kasa 97 ler.
vectra diyen arkadaşlar bu aracın sahibi olup da bakımını yaptırdı mı? veya otopazarına gidip aracı için müşteri bekledi mi?dayımda 2000 model 2.0 16v cdx var ne satabiliyor nede bakımlarına yetişiyor.periyodik bakım harici abuk subuk arızalar yüzünden 6 ayda 4000 ytl harcadı bi de.
Dostum bende 2005 de aldığım sıfır astra elegance den çıkan arızalr sonrası 1 sene sonra sattım, şimdi tüm astralar prbledir diyebilirmiyiz, şans işi...
civic ile vectra kıyaslanmaz. tabiki de vectra her açıdan çok üstündür. yanlız vectra almadan önce mutlaka araç iyice baktırılmalı, hor kullanılmamışsa alınmalıdır. bu kontroller motorun durumunu, test cihazına takılarak sensörlerin ve hava debimetresinin durumunu ve kaza yapıp yapmadığının kontrolünü, bobin ve buji kablolarının çalışıp çalışmadığının kontrolünu kapsamalıdır. bobin ve sensörler arızalıysa mutlaka orijinal olanlarıyla değiştirilmelidir. yan sanayi bobin ve sensörler hemen arızalanıyor.
Bu nasıl fanatikliktir ki biri D sınıfı(vectra) diğeri C(civic) iken, nasıl CIVIC daha üstün diyebiliyorsunuz ki? Bariz bir şekilde vectra'nın daha tercih edilesi olduğu ortada.
vectra cd içn motor hacmi 1998 denmiş böyle olunca 2000 üzerindenmi yoksa 1800 üzerinden mi vergilendiriliyor?
1800-2000 cc arası olarak hesaplanır.
VECTRA mı CIVIC mı dersen tabiki vectra. *Vectra alacaksan aracın motor durumunu iyi bi kontrolden geçir. *Yüksek km araçları motorun yağ yakma problemi olabiliyor. *Ayrıca egzantirik mili sensörü,krank mili sensörü vb. bi kaç sensörü mutlaka bozulacaktır bunların fiyatı işçilik dahil 100 ytl dir.(bi kaç senede bir bozulur).Adettendir *Egzos aksamını kontrol ettir. Bunlar eksileri bunun dışında ön takım taş gibidir.Kasası maşallah kaya gibi.Konforuna diyecek yok.LPG ile tadından yinmez. *Ş.içi 160 170 ş.dışı 130 140 yakar
Honda Vectra nın yanında teneke kalır.Ama kolay kolay arıza vermez vectraya göre.
SONUÇ: az masraf işimi görsün CİVİC Keyfime düşkünüm,İYİ ARABAYA BİNMEK İSTİYORSAN aradada sanayinin yolunu tutarım diyorsan VECTRA -------Sadede gelelim:NE OLURSA OLSUN HAVADA KARADA VECTRA-----
Bu nasıl fanatikliktir ki biri D sınıfı(vectra) diğeri C(civic) iken, nasıl CIVIC daha üstün diyebiliyorsunuz ki? Bariz bir şekilde vectra'nın daha tercih edilesi olduğu ortada.
sorunsuzluk=cıvıc konfor=vectra ben cıvıc dedim çünkü piyasada temiz vectra kalmadı gibi bişey vecta alıp konfor yapıcam diye her ay sanayide kafa patlatamam başkalarından duydugum şeyleri yazmıyorum bizzat tecrübe ettigim şeyleri yazdım
babamın 99 yılında 60 km de aldığı 96 model 1.6 vectrayı halen kulllanıyoruz. şu anda kilometresi 160 bine geldi ve 10 yıllık süre içinde bir kere bile arıza vermedi. biz aracı alırken çok iyi bakarak aldık. temiz kullanılmış bir arabaydı. arabanın donanımı çok ve yıllanmış bir arac olduğundan alırken mutlaka iyice baktırınki sorunlarla uğraşmayın. bulamazsanızda alın bir civic. donanımı fazla olmadığı için ve klasik japon mantığıyla üretildiği için sorun çıkaracağını sanmıyorum.
ayrıca bende broadway varken babamla peşpeşe gittiğimiz uzun yolda vectra broadwayden daha az yakmıştı.
İstediğin araç bende opel vectra gls 1997 model ilk olarak 2 araçtan hangisi diye sorarsan tabi ki vectra ama vectra ile ilgili bilmen gerekenlerde var; İlk olarak şehir için benzin tüketimi yüksek, şehir dışı düşük. Araç oldukça konforlu, uzun yolda insanı yormayan bi rahatlığı var.İnsana güven veren bi yapısı var. Araçın motoru, güçü bi harika ibreyi sona vurdurabiliyosun ben otobanda 240 gördüm cesaret edemedim daha fazla basmaya. Yanlız araçın biraz eski olması motor ile ilgili masraflar çıkarabiliyor mesela benim araçla ilgili problemlerim; yağ eksiltiyor kaçak yok, motor yakıyo ve sonucunda leş gibi egzosdan duman çıkarıyor.Motoru fazla ısınıyor ve yazın hareret sorunu çıkarabiliyor. Araçla sormak istediğin şeyler varsa yanıtlayabilirim.
bu yumurtaya bakmayın hep aynı cevabı veriyo şuur eksikliği mevcut
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gooogle96 -- 20 Eylül 2009; 13:20:56 >
geniş oldugundan daha iyidir ama cıvıc in süspansıyonu daha yumuşaktır vectra nın süspansiyonu yapılırken daha çok yol tutuşu hesaplanmıştır. ama bu cıvıc in yol tutuşunun kötü oldugunu anlamına gelmez