Şimdi Ara

PRAKTEN ZAYIFLAR KESİNLİKLE KULLANMALI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
587
Cevap
13
Favori
530.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar prakten adında şurup var daha önceden biliyordum ancak kullanmıyordum geçenlerde DH de konusu oldu kullananların yorumunu okuyunca sasırdım herkes memnunBende 1 haftadır kullanıyorum boyum 178 kilom 57 civarıydı ve istahım yoktu zayıfdım ancak 1 haftadır kullanıyorum kesinlikle abartmıyorum bir oturusda 1 ekmeği rahat yiyorum ve genede doymuyorumVe yedikce yiyesim 1 haftada tam 6 kilo aldım yemin ederimŞuan 64 kiloyum ve Ramazana kadar kullanıcam 70 kiloyu bulurum gibime geliyor zaten 70 kilo benim için ideal sonrada sporlara baslıcam göbek olusmasın diye valla zayıf olanlar kesinlikle kullansın biraz yorgunluk yapıyor ama kullandıkca alısıyorsunuz stres,sıkıntı vs. kalmıyor kafanız dinç oluyor rahatlatıyor valla çok süper bir şurup tavsiye ederim çokda ucuz



     PRAKTEN ZAYIFLAR KESİNLİKLE KULLANMALI



  • prakten iştah açabilir fakat çok kullanılırsa beyne zararı var, bazı kişilerin metabolizmaları hızlı olur herhalde sen de onlardansın sağlıklı isen kilo almana gerek yok.

    http://www.doktorumonline.net/mid/danismahatti/c/3/id/13989/KILO_ALMAK_ISTIYORUM.htm




    Prakten kısmıyla ilgili yorum yapmak istiyorum çünkü benimde zamanında kilo almak-iştah açmak amacıyla kullandığım bir şuruptu...
    Prakten bir şurup olarak yan etki olarak iştah açar, zararlı bir etki olarak sadece yoğun bir uyku hali vermesi dışında, zararı yoktur. Neticede bebekler için bile ''doktorların, iştah açmak için'' yazdığı-önerdiği bir şuruptur...
    Yeterki günde üç kaşıktan fazla içilmesin...
    Aslında geiner ya da başka supplementlere göre çok daha zararsız bir alternatiftir...

    http://www.bodyforumtr.com/vbforum/showpost.php?p=155921&postcount=8




    Castorpollux,

    Yaşadığın deneyimleri paylaşmışsın güzel, bu yazacaklarım sizin yazdıklarınıza karşı bir yazı değildir; sadece ilaç olduğunu belirtmek için ve aslında her ilaçta olduğu gibi bundada yan etki ortaya çıkabileceğidir. İlaç hakkında bilgileride derleyerek, kullanacak olanların birkez daha düşünmesi içindir; yani bu ilacı bir meyve suyu yada protein tozu sanmasınlar umarım anlatabilmişimdir...

    Bu açıklamayıda, konuyu açan forum üyesinin; forum üyelerinin "beslenme" bilgilerinden faydalanmasını engellememesi için yapıyorum.

    Burada benim vurgulamak istediğim, bu tip şeylerin kilo almada sağlıklı olmadığıdır. Sonuçta ilaç.

    Bahsettiğimiz bir ilaç. Yani tıbbi bir gereç. Biliyorsunuzki, kullandığımız kilo aldırıcılar ve diğer ek besinler ilaç statüsünde değiller; uzun süreli testleri yapılmadığı için "yan etki" kavramıda zaten bunlarda yok. Oysaki ilaçlarda durum bildiginiz gibi farklı.

    İster bebekler için olsun, ister yetişkinler altını çiziyorum sonuçta bu bir ilaçtır...

    Konu kısmen ve kısa süreliğine bu ilaca dönecek ancak, bilgi açısından yazmak istiyorum:

    İlacın "uyarılar ve önlemler kısmında":

    Aşırı antihistaminik dozları özellikle küçük çocuklarda halüsinasyon, santral sinir sistemi depresyonu, konvülsiyon ve ölüme yol açabilir.Ayrıca antihistaminikler mental uyanıklığı azaltabilirler veya aksi şekilde eksitasyona yol açabilirler. Hamilelerde kullanımında risk ve yarar faktörü gözönünde tutulmalıdır. Antihistaminiklerin, her türlü santral sinir sistemini etkileyen ilaçların etkilerini arttıracaklarını veya değiştirebileceklerini göz önünde tutmak gerekir. Dikkat isteyen çalışmalarda ve araç kullanımı gibi durumlarda hastanın dikkatini azaltabileceği konusunda hasta uyarılmalıdır. Antihistaminiklerin özellikle yaşlılarda baş dönmesi, hipotansiyon, sedasyon yapabileceği göz önünde tutulmalıdır.Siproheptadin'in atropine benzer etkisi olduğu için,bronşiyal astma hikayesi olanlarda, göz içi basıncının artmış olduğu durumlarda, hipertirodizmde,kardiyovasküler hastalıklarda, hipertansiyonda dikkatle kullanılmaları gerekir.

    İlacın yan etkileri kısmında:

    Antihistaminiklerle en sık görülen advers reaksiyonlar şunlardır: Sedasyon ve geçici karakterde uyuklama, ağız, burun ve geniz kuruluğu,bronş salgılarında kalınlaşma, baş dönmesi, koordinasyon bozukluğu, yorgunluk, huzursuzluk, eksitasyon, paresteziler, perspirasyon artışı, halüsinasyon, anoreksi, diare, ekstrasistol, kabızlık, göğüste sıkışma, allerjik deri döküntüleri, anafilaktik şok, görme bozukuğu, agranülositoz, trombositopeni, lökopeni.

    Elbetteki bunların görülme sıklığı kişiden kişiye değişebilir.

    Ama tekrar vurgulamak gerekirse, bu bir ilaçtır ve yan etkileri görülebilir.

    İnternette özellikle "çocuk sağlığı" sitelerinde kısa bir inceleme yaptım. Bunları sizlerle paylaşmak istiyorum:

    Bir annenin "çocuğunda iştah sorunu yaşaması üzerine" doktorlara yönettiği soru. Özetle diyorki, çocuğuma doktor öncelikle balık yağı verdi; daha sonrada " 1 ay süreyle" "adı geçen prakten şurubu verdi."

    Uzman doktorların yazdıkları cevaplar:

    Cevaplayan: Uzm.Dr. Ramazan KODAKOĞLU Tarih: 17.03.2007 07:54:08 Cevap:

    prakten esasen allerji şurubudur .yan etkisi iştah artırıcılık özelliğinden faydalanılmaktadır. çok uzun süreli kullanılması istenmez. Artık bebeğiniz prektensiz yemek yemez . Durumunuz çok sıkıntılı ise kansızlık vs bir hastalığınız yoksa 1 ay kadar daha kullanıp dozu azaltarak (gün aşırı bir hafta daha kullanarak ) kesin .

    Cevaplayan: Uzm.Dr. Hüseyin DEMİRÖRS Tarih: 17.03.2007 09:59:30 Cevap:

    Pardon unuttum ,, bir de, sipraktin iştah açıcı şurup değildir. İştah açması sık görülen bir yan etkisidir. Ama size iştah açılması olan yan etkisi isabet etmiş olabilir. Başka ailelere diğer yan etkileri çıkabilir.


    Cevaplayan: Uzm.Dr. Birgül MUTLU Tarih: 17.03.2007 12:12:18 Cevap:

    Altınay hanım;
    Sipraktin ve ya Prakten gibi şuruplar bizim allerjik hastalıklarda kullandığımız ilaçlardaır. Bazı hekimler bunları iştah açıcı olarak önerebilmektedirler. Ancak bu tür ilaçların bebeklerde ve küçük çocuklarda halüsinasyon, sinir sistemi baskılanması, havale gibi yan etkileri mevcut. ben şahsen bu tür ilaçları bu amaca yönelik kullanmıyorum. Benim önerim çocuğunuzdaki iştahsızlık nedeninin bulunup ona göre tedavi edilmesi. Mesela kansızlık, parazit, idrar yolu enfeksiyonu vb gibi durumların araştırılması gerekli. Sağlıklı günler.

    Cevaplayan: Uzm.Dr. Sibel ATASOY Tarih: 17.03.2007 15:43:33 Cevap:

    merhaba
    altınay hanım sizin söylediğiniz şurup alerjen şurubudur, bazı alerjen şurupların iştah açma gibi etkisi olabilir. anack bunların uzun vadede sinir ve kas sistemine zararları vardır. bebeğinize bunu kullanmayınız, iştah şurubu değildir. sizin iştahsiz tabir ettiğiniz yavrunuzun kilo alışına persentilini takip ediniz. kilosu başka yönden araştırılmalı kansızlık olabilir. sağlıkla kalın

    Cevaplayan: Uzm.Dr. Murat ÇİFTÇİ Tarih: 17.03.2007 20:01:04 Cevap:

    prakten in iştah açıcı olarak kullanılması endikasyonu hiç bir tıp kitabında yer almaz.kaldı ki esas kullanım alanı olan allerji durumlarında bile pek etkili değildir.Yan etkisi için bir ilacı kullanmak aynı oranda tüm yan etkilerle karşılaşılabilir olma riskini arttırmak demektir.
    araştırılması gerekn bu iştahsızlığın bir nedene bağlı mı yoksa coğunlukla karşılaştığımız gibi belli sebebi olmayan bir durum mu oldugudur.
    gereken testleri yaptıktan sonra persentil takibi en mantıklısıdır.

    Cevaplayan: Uzm.Dr. Osman KÖSELİ Tarih: 18.03.2007 12:07:25 Cevap:

    uygun dozda kullanılabilir gelişimi iyi endişeye gerek yok


    Bu vesileyle, neyin ne olduğu daha net ortaya çıkmıştır. Yönetim olarak, ilaçlara karşı çizdiğimiz tutum ortadır. İlaç, doktorun işidir; sağlık sorunu olanların işidir... Enazından kullanacak kişiler, bunlarıda göze alarak kullanırlar yada kullanmazlar...

    İyi forumlar...

    http://www.bodyforumtr.com/vbforum/showpost.php?p=155931&postcount=9





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osstation -- 7 Mayıs 2009; 19:41:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alisannn


    quote:

    Orijinalden alıntı: qwer05

    PRAKTEN şuurlu bir müslümanın kullanmaması gereken bir ilaç çünkü içinde alkol var. sırf kilo alacam diye alkol alınmaz değilmi arkadaşlar?


    Bu bilgiye nerden ulaştın arkadaşım????


    Prakten 5 Ml 2 Mg 240 Ml Şurup
    Formülü:

    Her 5 ml'de Siproheptadin HCL 2 mg

    Alkol, Tatlandırıcı; şeker, koruyucular;metil paraben, propil paraben,
    http://www.ilacprospektusu.com/ilac/419/prakten-5-ml-2-mg-240-ml-surup

    cyproheptadine (Periactin):

    Syrup, as hydrochloride: 2 mg/5 mL (473 mL) [contains alcohol 5%; mint flavor]
    Tablet, as hydrochloride: 4 mg

    http://www.globalrph.com/antihistamines.htm

    Tablet formunu kullanan var mı?Aynı etkiyi gösterir mi acaba?
  • BMI hesaplamahttp://www.sporyoneticiligi.com/hesap/kilo.htm
    gunluk kalorı ıhtıyacınızhttp://www.kaloricetveli.net/gunluk-kalori-ihtiyaci.html
    yemeklerın enerjısıhttp://www.kaloricetveli.net/
    bı de son olarak http://gumushanepestil.com/index1.htm (sıteyıve fabrıkayı bılmıyorum sadece kömeyı ve fındıklıyı bılıyorum)

    sonuc : aldıgın-harcadıgın=KILO
  • arkadaşlar prakten le kilo alma yerine bacaklarınızı falan kalınlastırmak istiyorsanız bir de şunu deneyin egzersizle bazı hareketleri düzenli yaparak bacaklarımızı , kollarımızı ve bileklerimizi kalınlaştırabilirz. bu siteden bakınwww.zayiftikonceden.blogspot.com bi bakın
  • MERHABA konular bayağı geç dönemde yazılmış ancak hala okuyanlar araştıranlar olduğunu düşündüğüm için faydalı olabilecek bazı bilgleri paylaşmak istiyorum. prakten şurup görünüşte ve yorumlarda oldukça etkileyici ve yönlendirici oluyor fakat bi araştırma sonucu kullanılmamasını kendi açımdan uygun gördüm. bunu sizlerle paylaşmam gerektiğini düşündüm.

    vereceğim linkte fazlasıyla açıklanmış dikkate alıcağınızı düşünüyorum.. sevgiler...

    http://www.iegm.gov.tr/Folders/KubKT/Ruhsatl%C4%B1%20%C3%9Cr%C3%BCnler-2%20%C5%9Eube%20M%C3%BCd%C3%BCrl%C3%BC%C4%9F%C3%BC/KT_17eb277.pdf
  • MERHABA konular bayağı geç dönemde yazılmış ancak hala okuyanlar araştıranlar olduğunu düşündüğüm için faydalı olabilecek bazı bilgleri paylaşmak istiyorum. prakten şurup görünüşte ve yorumlarda oldukça etkileyici ve yönlendirici oluyor fakat bi araştırma sonucu kullanılmamasını kendi açımdan uygun gördüm. bunu sizlerle paylaşmam gerektiğini düşündüm.

    vereceğim linkte fazlasıyla açıklanmış dikkate alıcağınızı düşünüyorum.. sevgiler...

    http://www.iegm.gov.tr/Folders/KubKT/Ruhsatl%C4%B1%20%C3%9Cr%C3%BCnler-2%20%C5%9Eube%20M%C3%BCd%C3%BCrl%C3%BC%C4%9F%C3%BC/KT_17eb277.pdf
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.