Şimdi Ara

## AMD'nin 45nm Phenom İşlemcileri 2009'a mı Ertelendi ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## AMD'nin 45nm Phenom İşlemcileri 2009'a mı Ertelendi ##


    AMD'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı 45nm üretim teknolojisine sahip Deneb kod adlı yeni Phenom işlemciler, için yeni bir iddia ortaya atıldı. Yılın son çeyreği içerisinde lanse edilmesi beklenen 45nm Phenom işlemcilerinin gelecek yıla kaldığı, hatta 8 Ocak'ta yani Las Vegas'ta gerçekleştirilecek olan Tüketici Elektroniği Fuarının ilk günü anons edilecekleri söyleniyor.

    AMD'nin yeni üretim teknolojisinin sağlayacağı avantajlara paralel olarak 45nm Phenom işlemcilerdaha yüksek bellek miktarı ki 3. seviye ön bellek kapasitesi 2MB'dan 6MB'a çıkıyor ayrıca saat hızlarının daha yüksek seviyeye ulaşması ve aynı saat hızında mevcut modellere göre mimaride yapıacak bazı gücellemeler ile daha yüksek performans sunacakları bildiriliyor.

    Kullanıma sunulacak ilk 45nm Phenom işlemcilerinin 2.8GHz ile 3GHz arasında olabileceği ayrıca işlemcilerdeki bellek kontrolcüsünün hem DDR2 hemde DDR3 desteği sunacağı ve işlemcilerin soket AM2+ formunda hazırlanacakları ifade ediliyor. Öte yandan iddiaya göre 45nm üretim teknolojisinin güç tüketimini düşürme noktasında AMD'ye beklenen katkıyı yapamayabileceği konuşuluyor.

    X-Bit Labs'ın bildirdiğine göre AMD'nin kullanıma sunulacak 45nm Phenom X4 işlemcilerinin ısıl güç tasarımları 125 watt seviyesinde olabilir ki bilidniği üzere firmanın 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan mevcut modellerinin TDP seviyesi de hemen hemen aynı seviyede yer alıyor. Watt başında düşen performansta daha başarılı olması beklenen 45nm Phenom işlemcileri için bizim duyumlarımızsa işlemcilerin Ekim- Kasım ayları arasında çıkacağı üzerine.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • AMD hep aynı AMD ertele babam ertele
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ::ExtremE::

    AMD hep aynı AMD ertele babam ertele

    Belki bi sorun çıkmıştır. Geç olsun da güç olmasın
  • geç olsub güç olmasın ama çokta geç pekteiyi değil
  • Yine birilerinin doldurması olabilir, bakınız Kuma'lar...
  • Geç olsun , iyi olsun , bence saat hızları için uğraşıyorlar , yüksek saat hızları bizleri bekliyor gibi

    Haber için teşekkürler.
  • quote:

    AMD'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı 45nm üretim teknolojisine sahip Deneb kod adlı yeni Phenom işlemciler, için yeni bir iddia ortaya atıldı.


    valla bu iddiayi gecen gun ben de atmistim arada model guncellemesi yapacaklarsa normal 2009 diye ama 65nm 9850 2.5 ghz 125 watt, 45nm 9??? 2.8 ghz gene 125 watt buna pek inanmadim.eger boyleyse alin size biz yaptik 3 ghz, olur belki 3.4 ghz, dahasi icin fxler 4 ghz yaparlarsa intelin nehalemde extreme ile yapacagindan ne farki kalir?
  • helal olsun ya ertelemese zaten kesin birr sorun vardır
  • ertele amd ertele. zaten alıştırdın bi kere. intel rüşvet mi veriyor ne?
  • quote:

    Watt başında düşen performansta daha başarılı olması beklenen 45nm Phenom işlemcileri için bizim duyumlarımızsa işlemcilerin Ekim- Kasım ayları arasında çıkacağı üzerine


    Ben @fx57 nin duyumuna inanırım, ekim kasımda çıkar diye düşünüyorum hala. Daha önce verilen haberlerde deneblere ait OC testleri filan vardı. Onlar da fake mi şimdi yani.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Z-DGİ

    Geç olsun , iyi olsun , bence saat hızları için uğraşıyorlar , yüksek saat hızları bizleri bekliyor gibi

    Haber için teşekkürler.

    +1

    bende öyle düşünüyorumm
  • valla ben hic iyi dusunmuyorum.bir rezalet cikacak bunun altindan ama dur bakalim.bizim alabilecegimiz phenomlari 2.8 3 cikaracaklar black modeli de cikmayacak onun yerine yuksek carpanli fx cikaracaklar diyorum ben.2.8 3 islemciyi de fsb ile 3.4 3.5 yapalim hadi.4+ ghz amd icin Fx onlar da tr kosullarinda alinmaz seviyede olur zaten.
  • ya arkadaşlar neyi ertele babam ertele diyorsunuz zaten 4 çekirdeğin şu anda bi getirisi yok fazla heyecan yapmayın tam zamanında çıkarır amd akarız:D
  • normal bir haber AMD bu tür işleri hep erteleyerek yapıyor moda
  • niyeyse hiç şaşırmadım erteleme olayına...
  • Değişen birşey yok. Kasım gibi çıkacağıda söylenti idi, 2009'da çıkacağıda söylenti.

    Şu yeni çhipsetli anakartlar bari gelseydi ama malesef o da yok Bizim firmalarda mı bir sorun var yoksa TR'yi en sona mı bırakıyorlar anlamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feel.The.Heart -- 29 Ağustos 2008; 8:28:43 >
  • AMD tepemi attırdı oldu, zorla intel'e geçirecekler adamı
  • sakin olun , az daha beklenebilir , amd ye kıza kıza yamulttuk zaten
  • Intel'in çıkarttığı spekülasyon olmasın bu
  • quote:

    http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9163&Itemid=1
    K10.5 is 11h Family
    Written by Fuad Abazovic
    Thursday, 28 August 2008 19:32

    Confident Q4 launch

    AMD’s K10.5, or chips that we know as Deneb and Shanghai in 45nm, are coming in Q4 2008. AMD is very confident that it can deliver them, even though we don’t know the clocks that are achievable this year.

    AMD will call this new generation 11h family, just as K10 was called 10h family. We also heard that the company is thinking of adding a suffix in a Phenom brand and logo, simply do differentiate new Phenoms from the old ones.

    You can only hope to get 3+ GHz, but this is not something we can confirm at this time. We know that both Shanghai and Deneb in 45nm are up for some heavily competition against Bloomfield / Core i7.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.