Şimdi Ara

Kendin Yap: Sinema perdesi gerdirme sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
3
Favori
5.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ana başlık Ev sinema ses sistemleri ama plazma-lcd savaşları arasında değilde burada konuşulursa daha iyi olur diye düşündüm..

    Malum tab-tensioned perdeler çok ama çok pahalı..
    Kendisi sonradan perdeye gergi yapanların resimlerini ve açıklamalarını okudum nette ve bende kendime benzer bir sistem yapmaya karar verdim

    Sistemin mantığı basit:
    Yukarıdan aşağıya ip gerilerek gelecek ve perdenin kenarlarından perdeyi kastıracak

    1- Perdenin kenarlarına 2şer adet siyah cırt band yapıştırılır
     Kendin Yap: Sinema perdesi gerdirme sistemi


    2- Yukarıdan aşağıya ip indirilir..İpin kenarlarına siyah cırt bandın diğer kısmı bir silindirik rulo içinden geçecek şekilde tutturulur..(Resimde böyle yapılmamış..bu fikir bizden)
     Kendin Yap: Sinema perdesi gerdirme sistemi


    3- Aşağıya böyle ağırlık koymaktansa yada sabitlemektense, duvara yada zemine ucu halka olan bir vida atılır. Perdenin kenarından gelen ipin ucunada yay takılır..Yay bu ucu halka olan vidaya geçirilerek gerginlik ve sabitlik sağlanır (buda yine resimde yok bu fikir de bize ait)
     Kendin Yap: Sinema perdesi gerdirme sistemi


    4- Ayrıca perdenin yanına yukarıya normal bir ip yada siyah telefon kablosu sabitlemek yerine, Jaluzi perdelerde kullanılan makaralı ip sistemi kullanılırsa iş bitince perdeyi kapattıktan sonra bu ipte jaluzi kapatır gibi yukarı katlanması sağlanır..
     Kendin Yap: Sinema perdesi gerdirme sistemi


     Kendin Yap: Sinema perdesi gerdirme sistemi



    Evet bu cmt. Bunu yapmayı düşünüyorum..Ekleme-geliştirme- hadi canım sende ve yergilerinizi bekliyorum
    Uygulanacak perde ve alanda şu:


     Kendin Yap: Sinema perdesi gerdirme sistemi

     Kendin Yap: Sinema perdesi gerdirme sistemi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaRaBeeN -- 28 Ağustos 2008; 13:26:32 >







  • abi neler yapıyosun ? ne harıka adamsın sen yaa . sağdan yer varmı peki baştan düşünmediydin sanki sıfırladıydın duvara .o klıma yuzunden
  • evet sağda malesef sadece 10-15 cm boşluk var..
    perde montajı sırasında 2 kişiydik ve klimayı kaydırmak zor geldi..
    zaten klimada en fazla 10-15 cm daha kayabilir..duvarla arasında 10 cm kalsın diye..

    bakalım sağ taraf eğer gerdirme için yeterli açıyı vermezse kaydıracağız klimayı da..
  • merakla beklıyorum gelışmelerı . bakalım nasıl olacak . gercı benım perdede dalgalanma yok neredeyse . umarımda olmaz hiç
  • sendeki ne tip perde tab-tensioned ile farkı nedir? bide stor perde gibi branda tarzı bir kumaşı olan bu projeksyon perdeleri neden yanlardan içe doğru esniyor anlamadım. bide stor güneşlikler var ya. onların 2m lik olanı enlemesine kullanılarak böyle bir sistem ucuza maledilemez mi? mazur görün pek bi cahilim. ama merak ettim arkadaşımda 3LCD HD projeksyon cihazı ile PS3 de GT5 Prologue oynadım 4mx2m ebatlarında çok zevkliydi ama o salon duvarıa yansıtarak kullanıyor. belki ben de bulaşırım projeksyon işine.
    .
  • Arkadaşlar tab-tensioned nedir?
  • tab-tensioned : gerdirmeli sistem demek..

    bu arada jaluzi'nin mekanizmasını kullanma işi suya düştü..kendi içine doğru toplamıyormuş sistem..
    şu an aklımıza kullnabileceğimiz bir yöntem gelmiyor

    rulo şeklindeki metreler gibi birşey olsa..hani çekiyorsun metreyi geliyor bırakınca yerine gidiyor ya..
  • haknım elde neler var değilmi erkadaşım sistemi manuel olmasına karşın çok güzel olmuş
  • Ben de önümüzdeki 5-6 ay içerisinde girmek istiyorum projeksiyon işine.HD desteği ve bu perde olayı konusunda kafamda soru işaretleri var.250 ytl isteniyor perdenin ikinci eline.Sıfırı kimbilir ne kadardır.Benim toplama derdim de yok.Yani ucuz yollu birşekilde halledeyim de o duvarda sabit kalsın, toplanmasa da olur.Bir de HD destekli prejektörün fiyatları ne kadardan başlar, nedir ne değildir.Cevaplarını aradağımı başlıca sorular bunlar..?
  • Perde ve projeksiyon konusunda lazım olduğun da pmail ile fiyat alabilirsin. Elimden geldiğince yardımcı olurum.


    quote:

    Orjinalden alıntı: KillForYou!

    Ben de önümüzdeki 5-6 ay içerisinde girmek istiyorum projeksiyon işine.HD desteği ve bu perde olayı konusunda kafamda soru işaretleri var.250 ytl isteniyor perdenin ikinci eline.Sıfırı kimbilir ne kadardır.Benim toplama derdim de yok.Yani ucuz yollu birşekilde halledeyim de o duvarda sabit kalsın, toplanmasa da olur.Bir de HD destekli prejektörün fiyatları ne kadardan başlar, nedir ne değildir.Cevaplarını aradağımı başlıca sorular bunlar..?
  • Carabeen çok faydalı oldu.

    Tab tebsioned perde arıyordum (ama 1.700 USD falan ) galiba senin bulduğun sitemi denemek daha uygun maliyetli

    Bende hemen deneyeceğim ancak bu cırtlı malzeme perdeyi yukarı kaldırdığımızda mekanizmayı sıkıştırıp bazmuyormu tek bu takılıyor kafama.
  • cırt bandın perdeye yapışan kısmı çok ince göründü bana..ayrıca iki adet olacağından fazla şişkinlik yaratmayacaktır..
    ben hala yandan sarkıttığımız ipi nasıl toplayıp "clean" görüntü oluşturacağız onu düşünüyrum..
    perdeyi kapattıktan sonra yanlardaki ipleride manual el ile rulo yapıp yukarıya koyacağız mecbur ama bu da görüntüyü bozacak
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hi-def-man

    Carabeen çok faydalı oldu.

    Tab tebsioned perde arıyordum (ama 1.700 USD falan ) galiba senin bulduğun sitemi denemek daha uygun maliyetli

    Bende hemen deneyeceğim ancak bu cırtlı malzeme perdeyi yukarı kaldırdığımızda mekanizmayı sıkıştırıp bazmuyormu tek bu takılıyor kafama.

    Bu pahalılık gerdirmeli olmasından mı yoksa perdenin kalitesinden mi kaynaklanıyor anlamadım. Önemli olan bi şekilde kaliteli görüntü almak değilmi? Bu kalite de perdenin cinsiyle alakalı olsa gerek..
  • Hortlatalım konuyu nedir gelişmeler hocam muvaffakiyet sağladınızmı acaba?
  • önce PM'inizi gördüm ordan yazdım detaylı..
    kısacası henüz tembellik aşamasındayım..ama aklımda yapacağım..önce arka duvarda pj'nin durduğu rafı ve kabloları gizlemem lazım..ona göre pj'nin yeri fixlensin sonra bu işe girişeceğim..
  • Aklıma şöyle birşey geldi dönen kollu küçük bir aparatın üzerine kolu çevirdikçe makara şeklinde ip dolansa onuda yapacağımız bir perdenin stor mekanizması yanında duracak küçük bir çengele taksak olabilir gibi biraz uğraştırır her seferinde iki taraftanda sarmak...
  • 5,5 Sene sonra konu hortlatan adama merhaba deyin.

    3mt Perde de bunu uygulamak istiyorum. Var mı o zamandan bu zamana kullanılan ya da değişen teknikler.
  • RoMeOkTaY kullanıcısına yanıt
    10 ay kadar da ben eklemek isterim 5.5 senenin üzerine. :)
    Mesaj başka konuya yazıldı ama buraya da eklemek isterim;
    .....................................................................................


    Ben bugün bir sürü şey ile uğraşırken aradan bir de Dıy Tab-tension denemesi çıkarttım. Dıy kısmı bana uymadı çünkü kendim yapmadım ama eli bu işlere çok yatkın bir ustam var, sağolsun benim tarifimle ama kendisi ayarlayarak bir değişik tab-tension yaptık.
    Çok yoğun ve yorgun bir gün geçirdiğim için çok fotoğraf alamadım hatta çektiklerim de telefonla 2 dakikada öylesine çekildi. Yine de paylaşmak isterim.
    Perde kenarlardan çok fazla kıvrılıyor malesef ki, bir türlü düzgün bir perde sahibi olamadım ama bu yöntemle hiç değilse düzgün durmayı başardı.

    İşte fantastik bir kendin yap perde gerdirmesi. :)

    Ağırlıklar dumble ağırlığı. 1kg. Çok çirkin ama elimde onlar vardı, zaten başka işe de yaramıyorlar. Ağırlık yapsınlar bari diye düşündüm.

     Kendin Yap: Sinema perdesi gerdirme sistemi


    Anlatım yapamıyorum saat geç fotoğraflarlar eksik fakat fotoğraflardan belli nasıl yapıldığı, örnek olarak bakılabilir.

     Kendin Yap: Sinema perdesi gerdirme sistemi


    Teli tutturmak için kırtasiyeden aldığım metal uyduruk klipsleri kullandım, yakın çekim yapmamışım, yapınca eklerim. Düzgün fotoğraf çekip daha detaylı anlatım da yaparım isteyen olursa.

     Kendin Yap: Sinema perdesi gerdirme sistemi


    Ağırlıklar yerde sabit değiller perdeyi kaydırmasın arkaya öne diye, asılı olarak sarkıyorlar.

     Kendin Yap: Sinema perdesi gerdirme sistemi


    Metal kırtasiye klipslerini söktükten sonra, istediğim gibi açıp kapatabiliyorum perdeyi. Ayrıca da ip yerine, çerçevecilerin kullandığı ince sarı renk tel kullandım. Perde kapalıyken ortada 2 tane incecik çizgi dışında birşey gözükmüyor.
    Bir de yerde sarkan çirkin ağırlıklar var tabii. Vaktim olursa damla şeklinde kurşun alıp onları kahverengiye boyamayı düşünüyorum. Yani bu sadece deneme gibi bir ilk yapılış oldu. Daha çok iş var.

    Perdenin kapalı hali

     Kendin Yap: Sinema perdesi gerdirme sistemi


     Kendin Yap: Sinema perdesi gerdirme sistemi




    Bu saatte bu kadar oldu kusura bakmayın, iş görüyor gibi gözüküyor şimdilik ama kullanışlılığına kullanınca bakıp paylaşırım. :)

    Saygılarımla




  • tugsay T kullanıcısına yanıt
    Merhabalar
    Sistem bence güzel olmuş. Bu durum daha pratik hale gelebilir mi ona da bakmak lazım. bu arada perde kenarlarında klipsler var bunları her açma kapamada sök tak mı yapıyorsunuz ?
  • RoMeOkTaY kullanıcısına yanıt
    Evet, açınca takmak gerekiyor ve kapatırken de sökmek. Başka türlü mekanizma yapan da gördüm ama emin olun, tab-tension perde satın alırım ve ödemek için daha çok çalışırım onu yapmakla uğraşacağıma. :)

    Sistem şu anda iş görüyor. O klipsler bildiğimiz kırtasiye klipsi zaten, perdeyi aşşağıya indirip sırayla takmak gerekiyor. Yabancı forumlarda yapılan sistemlerin bazılarında da cırt cırt kullanmışlar (Velcro diye geçiyor)
    Tek problem, gergin duran telin perdede alt ve üst kısımlarına gelen yerlerden klipsi takınca, ortalarda tel perdeye yaklaştığı için fazla geremiyor. Alt ve üst klipsleri daha büyük kullanıp ortalara ise daha küçük klips takmak gerekli.
    Tab-tension perdelerin kenarlarının neden oval olarak kesildiğini de bu sayede anladım.

    Vakit bulup geliştiremedim henüz ama oynarım biraz daha gibi gözüküyor.

    Perdenin normal hali ve gergili halinin farkını fotoğraflayıp koyarım birazdan, emin olun, insan razı geliyor klips takmaya :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugsay -- 8 Nisan 2015; 23:35:19 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.