Şimdi Ara

VAIO FW Serisi Fan Club-'Seri sahipleri kulübü' (214. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.748
Cevap
11
Favori
320.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

http://genesis.sony-europe.com/instranet/ccil_sony/selfservice/search.jsp?DocId=29708&l=en_GB&m=VGN-Z31XN_B

The battery looses charge when the VAIO is switched off
    VAIO notebooks may consume a small amount of energy from the battery even when completely switched off. This behaviour is by design and cannot be changed. If you need to store the notebook while preserving the battery charge, please remove the battery.
    Note: the boot process is quite power-intensive and may consume a considerable amount of battery charge.

• Çözünürlük problemi yaşayan arkadaşların dikkatine!

Arkadaşlar konuyla ilgili olarak bildiklerimi, öğrendiklerimi paylaşmak istiyorum. Benim gibi bu sorunu çeken arkadaşlara bu yazdıklarımda eminim ki rehber olucaktır. Öncelikle durumu tekrar anlatmak gerekirse:
    Bilgisayarı ilk aldığımda (Sony Vaio VGN-FW5JTH) Windows 7 ve bütün driverlar kurulu olarak gelmişti. Fakat biliyorsunuz ki FW serisinde ekranlar FULL HD yani 1900*1080 çözünürlüğe sahip. (maximum) Eğer bu çözünürlüğü kullanmak isterseniz de yazılar normale göre çok küçük oluyor ve gözlerinizi oldukça yoruyor. (Özellikle web sitelerinde.) Daha sonra ben bilgisayarın ekran kartı ayarlarından çözünürlüğü değiştirmek istedim ama kurulu olan driver bana sadece 3 tane seçenek sunuyordu. Üstelik bu seçenekleri seçtiğinizde ekranın wide (geniş) ekran olması yüzünden yazılar hafif bulanıklaşıyor. Bu da elde etmek istediğimiz çözünürlük olmuyor tabiiki.

Daha sonra bu konuda yazılanları okudum. (31. sayfadaki çözüm ile ilgili sorun.) ATI'nin internet sitesinden indirdiğim driverları kurdum. (Tabiiki konuyu okuyan arkadaşlar daha iyi anlayacaktır, o yüzden önce 31. sayfadaki çözümü okuyun.) Ama driverları modlayarak kurdum. Sonra 10 seçenek daha çıktı çözünürlükte. 1900*1080 çözünürlüğü dışındakiler gerçekten hala deforme olmakta. Hatta monitör ayarlarından "Tam ekran" yaptığınızda deforme oluyor, "Ortala" dersenizde yanlardaki siyah çerçeveler artıyor.

Bunun sebebini kendi araştırmalarım sonucunda şöyle buldum. Eğer Windows Vista kullanıyorsanız, FW serisini (16'4 ekran) 1600*900 çözünürlüğünde kullanabiliyorsunuz. Fakat Windows 7 driverlarında bile 'beta' yazısını gördüğümüzden dolayı ATI driverlarda hala tam sürümü piyasaya sürmüş değiller. Bu ilk sebebi olabilir , yani bu problem ATI'nin tam sürüm driverları yayınlamadığından dolayı olabilir.

Son olarak birşey daha keşfettim. NVIDIA chipli ekran kartlarında 'Control Merkezinden' elle istediğiniz çözürlüğü girebiliyorsunuz. Ama ATI'nin Windows 7 'Control Merkezlerin'de böyle birşey göremedim. Bu konuda da ilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Şimdi FW serisi kullanan arkadaşlara bir soru sormak istiyorum. Sizler hangi işletim sistemlerini ve bununla beraber hangi çözünürlükleri kullanıyorsunuz ? Ayrıca kullandığınız driverların sürümünü de yazarsanız ben ve benim gibi bu sorunu çeken yada çekecek olan birsürü arkadaşa büyük yardım etmiş olacaksınız. İlgi gösteren bütün arkadaşlarımıza ilgisinden dolayı kendim teşekkürü borç bilirim. Göstermeyenlerinde canı sağolsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chirkinordek -- 20 Kasım 2009; 19:57:52 >

• zurven acılısta bip degilde makıne calısırken bır ses cıkıo osesı tarıfte edemıorum anlamdımda ilk bastıgın an acılısa mouse ordan gelıo...

Bir sorum daha var windows 7 32 bit e geçmek istiyorumm vistadan gına geldi dün gece bu bağlıkta haziran ayına kadar tüm mesajları okudum ama bulamadım driverları indirdim sonynin sitesinden fakat softwareları bulamadım ( FN tuşu + sony center + batarya vs. ) siz bunları nereden buldunuz ??? Sanırım amerika sayfasında var ama FW21Z'yi bulamadım listede

yardımcı olursanız sevinirim
  • sofokles2000 verdigin bilgiler için teşekkurler.hata bendeymiş ben yanlış kullanıyomuşum tabi ilk laptopum sonuç olarak pil şarj olduktan sonra çıkartıcaksın işin oldugu zaman takıcaksın.ben zaten fişe takılı kullanıyorum.ama bole kullanmakta dogru bilmiyorum ani bi elektrik kesinkisinde ne olur bilmem.buarada recovery sorunum vardı onu çözdüm bi şekilde buldum sony recovery fakat iki dvd tam oldu.
    sony vaio'u seviyorum

Orijinalden alıntı: ahatbey

sofokles2000 verdigin bilgiler için teşekkurler.hata bendeymiş ben yanlış kullanıyomuşum tabi ilk laptopum sonuç olarak pil şarj olduktan sonra çıkartıcaksın işin oldugu zaman takıcaksın.ben zaten fişe takılı kullanıyorum.ama bole kullanmakta dogru bilmiyorum ani bi elektrik kesinkisinde ne olur bilmem.buarada recovery sorunum vardı onu çözdüm bi şekilde buldum sony recovery fakat iki dvd tam oldu.
    sony vaio'u seviyorum

Fişe takılı çalışıyorsanız da pil takılı olsun mutlaka. Battery care yüzde 50 yapın eğer sürekli fişe takılı olarak kullanıyorsanız.

Orijinalden alıntı: sofokles2000

quote:

sofokles2000 verdigin bilgiler için teşekkurler.hata bendeymiş ben yanlış kullanıyomuşum tabi ilk laptopum sonuç olarak pil şarj olduktan sonra çıkartıcaksın işin oldugu zaman takıcaksın.ben zaten fişe takılı kullanıyorum.ama bole kullanmakta dogru bilmiyorum ani bi elektrik kesinkisinde ne olur bilmem.buarada recovery sorunum vardı onu çözdüm bi şekilde buldum sony recovery fakat iki dvd tam oldu.
    sony vaio'u seviyorum

Fişe takılı çalışıyorsanız da pil takılı olsun mutlaka. Battery care yüzde 50 yapın eğer sürekli fişe takılı olarak kullanıyorsanız.

yaklasik 5 aydir %50 Super Battery Care Function ile kullaniorm ben de ( cogu zaman fise takili )makina FW-468J\B
    pili cikarmadan %50 super battery care olarak kullanmak,pili cikararak kullanmaya gore daha mi sagliklidir pil icin ?pil omrunu en verimli nasil kullanabilirz ?
    laptopu aldigimdan beri aklima takilan bi soru bu,cvplarsaniz memnun olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mozvarinli

quote:

quote:

sony vaio'u seviyorum

yaklasik 5 aydir %50 Super Battery Care Function ile kullaniorm ben de ( cogu zaman fise takili )makina FW-468J\B
    pili cikarmadan %50 super battery care olarak kullanmak,pili cikararak kullanmaya gore daha mi sagliklidir pil icin ?pil omrunu en verimli nasil kullanabilirz ?
    laptopu aldigimdan beri aklima takilan bi soru bu,cvplarsaniz memnun olurum.

Sony, vaio club forumlarında ve resmi sitesinde fişe takılıyken bataryasız kullanımı kesinlikle tavsiye etmiyor.
    Sürekli fişe takılı kullanıyorsanız yüzde 50 Battery Care Function'da kullanmak en verimli yöntemdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 21 Kasım 2009; 23:04:36 >

• Ben fişe takılı kullanıyorum fakat pil takılı olmuyo cıkartıyorum.okula gittigimde pili alıyorum yanına sadece pilli işimi goruyorum.acba bole kullanmam dogrumu.daha iyi nasıl kullana bilirim
  • arkadaşlar amerikada yeni FW modelleri çıkmış sanırım. beyaz kapaklı modeller silinmiş usa sony'den. yeni siyah, kahverengi ve süslü kapaklı modeller gelmiş. onlar tr ye gelecek mi? gelecekse ne zaman?

Orijinalden alıntı: tanerer

quote:

Orijinalden alıntı: SeWD@Li

SONY FW 11E (21E ) vb modellerin WİN 7 (32bit) için FN tuşlarının çalışması gereken programlar bir arada

http://rapidshare.com/files/303322800/Win_7_Kae_sayollar_SeWDaLi.rar.html

pass: sewdali

VAIO FW Serisi Fan Club-'Seri sahipleri kulübü'

Kurulma sıraları
    VAIO® Launcher Software
    Setting Utility Series
    VAIO® Control Center Software
    VAIO® Original Function Settings
    VAIO Care� Software
    VAIO® Hardware Diagnostics Software
    VAIO® Help and Support Software
    VAIO® Location Utility
    VAIO® Event Service
    VAIO® Presentation Support

Selam ,
    bu link çalışmıyor...

Yeni link eklendi

http://www.2shared.com/file/9351381/f520e488/Win_7_Ksayollar_Sewdali.html

pass: sewdali

Milletimin Kanını Emen Vampirlerin Kalbine Kazık Çakacak Kadar Cesur Olalım...

• Arkadaşlar bende FW serisi fan club'a katıldım FW11-ZU modeli alarak fakat bazı sorunlarım var bana yardımcı olursanız çok sevinirim win

Win7 64 işletim sistemi kurdum fakat driver lerde sorun yaşıyorum acaba diğer fw modellerinin win7 64 bit driver leri olurmu bana veya win7 64 bit driver leri mevcutmu yoksa vista 64 bit driver lerinimi kurcam

Birde bataryam %80 e kadar doluyor sonra kalıyor şarj olmuyor bunun çözümü varmı arkadaşlar? şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: NIKEmRe

Birde bataryam %80 e kadar doluyor sonra kalıyor şarj olmuyor bunun çözümü varmı arkadaşlar? şimdiden teşekkürler

Battery Care programından düzeltebilirsiniz. 71 ve 72. sayfaları okuyunuz.

fw serisinden 4650 ekran kartlı bir laptop almayı planlıyorum. Oyun amaçlı kullanıcam, 1600x900 mu? 1920x1080? mi seçmeliyim. oyun oynarken avantaj ve dezavantajları nelerdir? Hangi çözünürlüğü seçersem oyunları full ekran oynayabilirim? şimdiden Teşekkürler.

quote:

Dediğiniz programı çok araştırdım ama bulamadım

quote:

quote:

quote:

Dediğiniz programı çok araştırdım ama bulamadım

VAIO FW Serisi Fan Club-'Seri sahipleri kulübü'

• 16,4 inç ekran için 1920*1080 çözünürlük çok fazla. 18 inç olsa ideal olur.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.