İkinci bir sensor kullanmadıysa kaliteden odun verilmistir muhtemelen. Satıs icin bu tur seylere yonelmek live view, video cekme vs D-SLR nin anlamını bozuyor bence. Mp de doyuma ulasınca satısı koruklemek icin bu tur seyleri cıkarmaya basladılar. Bakın hareketli lcd koymamıslar olay belli bundan sonraki satısı garantilemisler hareketli lcd koyarlar. Sonrada IS eklerler vs vs gider.
SPEAKER BOSE 701***AMFI PİONEER A-757***PIKAP DUAL1215***EQUALIZER PIONEER GR-777***TAPE DECK TEAC V-5010***CD SONY CDP-991***TUNER SONY ST-SE 300***TV SONY FX-66E***DVD PHILIPS 630 DIVX***DIJITAL PHOTO PENTAX K10D***HP PAVILION DV6640ET
video nun olması sadece bir satış/pazarlama stratejisi ve DSLR almak isteyen ve bilgisi olmayanları kandırabilmek için eklene bir özellik bana göre...
nikonun ne yapamaya çalıştığını anlayabilmiş değilim, canon 30d,40d,50d gibi birçok ozelliği barındıran gövdelerini çıkarıyor ama gelin görün ki nikon bunlara bir cevap veremiyor üstelik D90 ın hangi sınıfta olduğunu anlamak bile zor... video cekimi olan bir DSLR makina şahsen ben boyle bir makinam olsa utanırım video cekmeye
eğer gerçekten video çeken bir dslr ise nikon sçmş... düşünmesi bile güldürüyor insanı eline dslr almışsın ve video çekiyorsun ben de hep merak etmişimdir; vide çeken dslr ne zaman çıkacak, kim çıkarack diye... buyrun rezillik ve dslr amacından çıkar(digital single reflex+video=dslrv)
Biri digic 4 ile dünyanın en hızlı işlemcisini, en hızlı AF sini ve iso 12800 ü üretsin hem de orta sınıf bir slr için diğeri de video çekimini yenilik diye eklesin...
Aslında video çekme özelliğini bir yönden artı olarak değerlendirebiliriz. (2. bir sensör varsa diyorum) Şuanda piyasada satışta olan değiştirilebilir objektifli profesyonel sınıf video kameraların fiyatları çok pahalı. Bu makineye sahip olursak hem kaliteli fotoğraflar hem de kaliteli videolar çekebiliriz. Sonuçta fotoğrafçılıkta olsun; dizi, sinema ve hatta haber çekimlerinde olsun görüntü kalitesi büyük önem taşımakta. Değiştirilebilir objektif özelliğinin bulunması işi bitiriyor zaten ama dediğim gibi, cihazda fotoğraf kalitesinden ödün vermemek için bir 2. sensör yoksa normal bir D-SLR almak çok daha mantıklı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 27 Ağustos 2008; 12:51:55 >
Canon EOS 400D D-SLR / Canon EF-S 18-55 F/3.5-5.6 / Canon EF 70-200 F/4L USM Hama 67MM UV Filtre / Petrix SL-3138B Tripod / Lowepro Slingshot 200AW Temmuz 2009: Canon EF 50 F/1.4 USM / Canon EF 100-400 F/4.5-5.6L IS USM / Canon Speedlite 430EX II ÖSS nedeniyle buralardan uzak...
ya kusura bakmayın da bunu tartışmaya bile açmak ve ötesine geçip savunmak bana ve de çoğu insan çok ters gelecektir ben kalkıp ta bir DSLR de vide çekme olayını asla sindiremem bana göre bilinçsiz tüketici için bir atak olmuş yani şöyle söyleyelim: "abi bu makina kaça kaç video çekiyor" diyen biri için uygun makina.. sanırım pazarlama stratejisi uğruna ürünler kendinden ferâgat edecekler ve böyle yarı canavar makinalar ortaya çıkacak.. berbat bir durum