ve beklenen oldu Canon da videocu oldu hem de Full Frame bir makinada. http://www.dpreview.com/news/0809/08091705canon_5dmarkII.asp Ben kesinlikle elestirmiyorum ama sadece sirf Nikon yapti diye elestirenlere duyurulur bu kacinilmaz bir gelisme idi Nikon ilk adimi atti Canon da hem full frame bir makinede hem de Full HD kalitesinde cekim yapanini cikardi.
iyi de canon babamızın malı değilki! bir dslr olmaması gerekn bir özellik bana göre yakında nikon dx serisi ile canonun mark serilerilerinde göreceğiz demektir. artık bu özellikleri. niye? adamlar düğün sünnet için düşünmüşler demekki. tek kale pentax kaldı artık
NIKON böyle devam ederse giriş seviyesi makinalarını dslr-like modellerle bir tutmaya başlayacaz
zaten şuanda öyle giriş seviyesi makineleri slrlikten hiçbir farkı yok oyuncak gibi bu konuda çok kaybediyor.. genillikle ön bilgisi olanlar zaten direk d80 alıyor.. yeni başlayanlar pentax ve canon a yöneliyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi puskass -- 17 Eylül 2008; 11:46:48 >
DSLR bir makinada video çekim olması ilk başta hoş karşılanmaz..Bende aynı fikirdeyim. Bu tepki gayet dogal ... Ama bunu alay konusu etmemeli bence. İLK'ler hep yadırganır.. ama şimdi tukaka edilen alay edilen bir zaman sonra bunu şu an yapmayan markaların başına gelirde onlarda bir adım daha ileri gidip geliştirince bak o zaman sen halimize... bekleyelim görelim..kim haklı ????? burası Türkiye..Orası ise Japonya ilerleyen zamanın neler getirecegini,görecegiz..
video çekimi günümüzün bir nevi ihtiyaçlarındandır.bu işi hobi olarak yapanlar için bence bir avantaj.tabi foto kalitesinden ödün vermemek şartı ile...
Bu işi tamamen hobi olarak yapan birine SLR sistem bile fazla kanımca; Hadi D90 neyse de 5D Mark II Full Frame bi cihaz, onda da mı video olmalıydı?...
elbette hayır ama ticaret işte.yani vefa yok.bu şekilde bir kaç bintane daha fazla satacaklarını biliyorlarda onun için yapıyolar.yoksa seni beni düşündüklerinden değil.ozaman bende nikonu canonu düşünmem kaliteyi ucuza handisi veriyosa onu alırım diğerinin gözünün yaşına bakmam banane canondan nikondan
Evet Nikon'dan sonra Canon'da sonunda bu özelliği taşıyan ürününü duyurdu. Ben çok memnunum böyle bir gelişmeden. Tabi sensöre ne kadar yük binecek merak ediyorum. Eğer bu video özelliği fotoğraf makinesinin ömrünü azaltacak ise hiç de sıcak bakmıyorum. Bununda açıkça söylemek gerek. D90'ın videolarını izlemedim fakat 5D mark II nin video kalitesine hayran kaldım
RESMİ SİTESİNDEN BAKTIM 999 USD ABD SATIŞ FİYATI sanırım türkiyede henüz satılmıyor yani kaçak getirimler dışında ha bu arada zavallı devletimiz fotoğraf makinelerinin lenslerine kadar düşmüş durumdadır yüzde 20 ötv alınacakmış her makineden ne diyeyim artık devletmi eşkiyamı ne diyeceğimi şaşırdım.fotograf makinesi lüks tüketim aracıymış sanırım son model jeeple bir tutuyorlar.