arkdaşlar amerikadan vaio almayı düşünüyorum iki model arasında kaldım.özelliklerini aşağıya yazdım.(kusura bakmayın kopayala yapıştır olduğu için biraz karışık oldu yardımcı olursanız sevinirim benim en az 3, 4 yıl kullanım açısından bi sorun çıkarmicak model olsun istiyorum kullanım amacım da standart bir kullanıcıyım çok extrem işler için kullanmicam şu fw serisi çok hoş ama biraz büyük cr ise taşınabilirlik açısından iyi bide acaba fw139 sersinde bluray okuyucusu ve dual lamp teknolojisi var mı? son soru:) X-Brite™-Eco technology ile dual lamp aynı şeymi? fark ne? inşallah çok soru sormadım umarım birisi cevaplar...
Sony VAIO VGN-CR420E/L 14.1" Widescreen Laptop - Blue $979.9 Processor type: Core 2 Duo 2.10GHz Bus speed: 800MHz
Level 2 cache 3MB Memory RAM 3GB RAM expandable to: 4GB Memory type (RAM) Info unavailable Expansion slots 2 Available expansion slots 0 Storage/Drives Hard drive speed 5400RPM
Maximum screen resolution 1280 x 800 Video memory 358MB Video memory type Shared Ports TV tuner TV tuner: No A TV tuner lets you watch broadcast TV on the system.
Express card Yes S-video out Yes Media card slot Yes VGA Yes USB 2.0 USB 2.0: 3 . 3 Firewire Firewire: 1 FireWire (or IEEE 1394) is a type of data transfer. Devices with FireWire output can transfer footage directly to a PC with a compatible cable.
Infrared port: No This port uses an infrared sensor to wirelessly transfer information to other computers.
View full glossary
Infrared port: This port uses an infrared sensor to wirelessly transfer information to other computers. No PC card No Internet/networking Dial-up modem Included Ethernet Yes Wireless 802.11a/b/g/n Bluetooth Yes Built-in webcam Yes General features Operating system Windows® Vista Home Premium Fingerprint reader No
SONY VAIO VGN-FW139N/W (3 GB) NOTEBOOK $1029.99 İŞLEMCİ: Yeni Nesil Intel Montevina 1066 MHZ 2.26 GHz. 3 MB Cache P8400 İşlemci RAM: 3 GB DDR2 800 MHZ Ram (Max 4 GB) HDD: 250 GB SATA 5400 Rpm HDD OPTİK SÜRÜCÜ: DVD-RW Double Layer EKRAN KARTI: ATI Mobility Radeon™ HD 3470 Chipset 1530MB ( 256+1274)mb Graphic Card EKRAN INC: 16.4 inch WXGA++ display (1600x900) with X-Brite™-Eco technology
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ortaxs -- 26 Ağustos 2008; 22:16:21 >
Brite eco çift lamba değil,zaten çift lamba olsa özellikle belirtilir rahat ol...
Eğer çok zorlicak işler yapmicaksan,sadece internet,sıradan işler diceksen cr serisi derim,ama film izlicem,bazen oyun oynar zorlarım,beni yolda bırakmasın dersen fw serisin öneririrm,film izleme zevkine varırsınız
TCMTZ VAIO FW21E "Bizler tarihin ortanca cocuklarıyız.. Bir amacımız yok; ne büyük savaşı ne de büyük buhranı yasadık.. bizim savaşımız, ruhani bir savaş.. ve bunalımımız kendi hayatlarımız..."
teşekkürler arkadaşlar fw serisinin bi modelini sony shopta gördüm gerçekten çok güzeldi ekaranı felan müthişti ben hala kararsızım herhalde crden yana tercihimi kullanıcam başak bi sorum daha var yeni nesil işlemci kullanıyor fw ve cr serisi yalnız fw de montevana varken cr fde penryn platformu varmış bunların arasındaki farkı bilen varmı acaba?
Montevina diye adlandırılan centrino2 platformunun penryn'den üstünlükleri... *Kablosuz internette daha hızlı veri akımı ve daha geniş kapsama alanı sunması *Daha yüksek işlemci gücü ve hızları *Daha uzun pil ömrü *Çoklu uygulamalarda Daha yüksek performans...
Yani yeni herzmaan iyidir derim,buda ona uygun bi işlemci... Ben FW siparişimi verdim,ürünüm gelmiş fakat kurulum yapıcak kişinin izin gününüe denk geldiği için arın gidip teslimatı alcam... Herkesin zevki kendine ve saygı duyulmalı,ama o işlemcilerin genelinde sorun çıkardığı unutulmamalı,FZ serisinde penryn kullanılmıştı...
bence fw serisi en guzeli :D hem sekil guzel hem performans yuksek.. bence fw11zu al :D sessiz ve seri bir makina.. buyuk ekran var iste ne guzel ister oyun oyna ister tasarim yap.. fiyat 1699 euro.. ben aldim memnunum.. tavsiye ederim.. kolay gelsin.. en zoru tercih yapmak cunku... :)
site bu.. ben viyanadan aldim bilgisayarimi ve oranin sartlarinda bu fiyat idi.. saniyorum fiyat tum dunyada ayni ingilizlerde pound olarak bir denkligi var falan.. ayrica ben bilgisayari sony den aldim ama baska sony satan magazalar da vardi ve fiyat hep ayni idi hani saticiya gore degismiyor.. agirlik olayi.. bilmiyorum yormuyor insani..? cr de iyi ama bence fw ve zu..
teşekkürler serhat hocam bende forumları karıştırdıkça fw demeye başladım ama hala emin değilim son kararımı ve aldığım modeli sizlerle paylaşıcam şimdi yola fw diye çıkıyosun sonra bide dual lamp , bluray vs gibi özellikler olsun diyosun bu sefer fiyatlar gittikçe katlanıyo
yinede yaklaşık aynı fiyatlı olan yukardaki fw serisinin ilk modellerinden olan FW139N/W yi mi(dual lamp ve bluray vs.gibi ekstra özellikleri barındırmayan ve bunların olması demek üstmodel ve ekstra para demek olan) yoksa CR420E/L mi? bilemiyorum :( tercihihimi paylaşıam sizinle.
yani sizce sadece işlemcisi ve ekran kartı daha iyi(benim yazdığım modeller arasındaki temel farklar bunlar çünkü) diye VAIO VGN-FW139N/W nin ağırlığı altına girmeye değermi ?????
bence FW serisi muthişş dual lamp olayını ben fazla takmıyorum, zaten sony nin normal ekranı bile diğer markaları eziyor... blue-ray şuan tam olarak yaygın değil ama 1-2 yıla kadar yaygınlaşacak, bence feragat edilebilir, zaten ben HD leri netten mkv olarak indirriim sürücü kullanmaya gerek yok
bu arada montevina bus hızı 1066 kullanıyor en yeni mimari, penyr den en üstün yanı budur...
Arkadaşlar herkese katkıları için teşekkür ederim ben en sonunda fw 140e/H modelini aldım iyi forumlar herkese...
hayırlı olsun ekran kartı intel4500 ben de mecburen bunlardan alacağım gibi gözüküyor acaba hd filmleri sorunsuz izleyebiliyor musunuz?takılma kasılma filan oluyor mu? bir de oynadığınız oyun var mı? bize referans olarak yazabileceğiniz birşey ekran kartı ile ilgili?
@ TCMTZ hd film izledim hiç bir sorun çıkmıyor... oyun olarak hiçbişey yüklemedim... genelde internet ve ofis için kullanıyorum... ekran kartını zorlicak nevar bilemiyorum ama ben genel olarak bilgisayardan kaçok memnunum.benim şu ana kadar sıkacak hiç bir sorun çıkmadı .sağolsunlar arakdaşlar sayesinde vistayıda türkçeleştirdik ... amerikadan geldi inşallah bi sorun çıkmadan kullanırım çünkü garantisi yok