Şimdi Ara

HD4870 ::: ISI VE GÜRÜLTÜYE SON !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
4.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

forumda hd4870 alıpta ısı sorunu çeken arkadaşımız çok var .. tabi özel soğutucu taktırmıyanlar ..

standart fan ilede ısı sorununu çözebiliyoruz ancakk .. bu seferde fan sesi rahatsız edici seviyelerde oluyo

ama artıkk ısı sorunuda gürültü sorununada biticekk ..

gürültü standart fanda ayarını ellemedikten sonra ne kadar geliyosa öyle olucakk .. duyulmıcak kadar yanii

ısıya gelince 20-40 derece düşücekk .. örnek : bende 80 dereceden 55 dereceye düştü ( 20 derece düştü )

benim taktığım fan kalitesiz ve düşük devirde dönüyoo .. biraz daha iyi bişe alırsanız .. 35-40 derecelere kadar gidiyoo ..

ve gürültüsüz bir şekilde .. evtt şimdi anlatımına gelelimm ..

UYGULAMA İÇİN GEREKENLER ::::: HD4870 , 8CM FAN , ÇİFT YÖNLÜ BANT

-------------------------------------------------------------------------------------------

evtt sonunda bitti .. şu andaki sıcaklıkk .. hd4870in fan devirini ellemedimm ..

boşta : 57 derece //// yükte (10dk ) : 58 derece

bu işlem bitti .. sıra gelelim performans testlerine :::::::

-----------------------------------------------------------------------------------

SICAKLIK TESTLERİ ::::::::::::::::::

2 saat sonraki boşta olan sıcaklık : 57 DERECE
    --------------------------

oyunda 15 dk olan sıcaklıkk: 58 DERECE
    --------------------------

1 saat yükteki sıcaklığı : 58 DERECE

-------------------------
    SON OLARAKTA VİDEO HİÇ Bİ SORUN OLMADIĞINA DAİR :::
    http://video.google.com/videoplay?docid=5004655125363944307&hl=tr

-------------------------
    Umarımm herkeze yararlı olmuşturr ... sizinde gördüğünüz gibi ..

çok güzel bi çözüm oldu .. gürültü ve ısı proglemi ortadan kalktı ..

1 saat oyunda kaldı , ve sıcaklık 58 dereceydi ...

şu anda ses hiç yok gibi .. ısı sorunuda gitti .. 1 saat yükte : 58 derece

Herkeze tavsiye ederimm .. daha ayrıntılı bilgi almak istiyen arakadaşlar olursa ..

özel mesaj atsınlar ben ilgilenirim .. İyi Forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Power -- 10 Mart 2009; 18:36:03 >

• kusura bakma ama sen biraz geriden takip ediyorsun bu 4870 islerini.daha once de oc yaptim cod4'de fpsler uctu diye baslik actin.ben default ve 850 mhz arasinda fraps tur ortalamasi gosterdim ayni gibi bir seydi sonra sildin mi ne yaptin basligi.ben 80mm fan takali ay oldu burada da gostermistim plastik kelepce ile takmistim.

resimleri yuklememisti bi sn simdi gordum 10 numara Turk isi tebrikler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 26 Ağustos 2008; 17:51:50 >
  • Evtt arkadaşlar İnceleme bitti .. Bakabilirsiniz ..
  • güzel bir çözüm olmuş ama kasadan gelen gürültü neyindi?
  • emeğine sağlık emek verıp yapmış ve dh ile patlaşmışın
  • Gürültülü olmuyormu peki.Ya arkadaşım 450 ytl para veriyon karta daha kendini soğutmaktan aciz, kartı nasıl soğuturum diye sen uğraşıyon nasıl iş bu.
  • Mutlaka bilmeyenler çıkar.konu açılmasında fayda var(tabi daha önce açılmadıysa)
    4870 için başka çare yok zaten.en ucuz çözüm.en mantıklı çözüm.
    daha önce eski kartımda yapmıştım buna benzer bir çalışmayı.15 derece farketmişti.fakat benim kart coolpipe di yani fansızdı.hd4870 e de coolpipe muamelesi yapılmış oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: emreonal69

Gürültülü olmuyormu peki.Ya arkadaşım 450 ytl para veriyon karta daha kendini soğutmaktan aciz, kartı nasıl soğuturum diye sen uğraşıyon nasıl iş bu.

Hayır Gürültü yok .. aslında kart kendini soğutuya yanlız bu seferde gürültü çıkartıyo ..

benim yaptığım , hem sessiz hem ısısız ..
  • Eskittiğim bir kaç ekran kartı fanı takmayı deniyecem bakalım...İnşallah boşta kalan güç girişi vardır.

Sağolasın BlackCalamity.Yalnız bir şey soracam,o kasadaki fanlar soğutmaya yetmiyor mu??Burdan 4 tane fan saydım...
  • Kartın kendi fanının kablosunu çıkarttın mı yoksa oda mı çalışıyo ?
  • güzel olmuş, 4850ye olmazmı acep
  • quote:

Orjinalden alıntı: DENSITY

Kartın kendi fanının kablosunu çıkarttın mı yoksa oda mı çalışıyo ?

kendi kablosunu çıkarmadımm ..

bu güç kaynağının 4 pinli güç kablosuna takılı
  • Denerim belki bende..

Fan Hizini %35-40'da tutup takarım bunu..
  • Yorumlara Devamm

Sorusu Olanlarda Paylassın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Power -- 26 Ağustos 2008; 18:36:17 >
  • Hocam o çift taraflı bant kuvvetli birşeymi düşmesin fan ordan..Bide nerden temin edebiliriz bole bi bandı elektrikçilerde var mıdır ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: xmms

Hocam o çift taraflı bant kuvvetli birşeymi düşmesin fan ordan..Bide nerden temin edebiliriz bole bi bandı elektrikçilerde var mıdır ?

yani düşmesi düşük ihtimal .. ama daha sağlam yapmak istersenizde .. 4 köşe + yanlarınıda yapıştırın ..

elektirikçilerde bulabilirsin
  • O Videodaki Ses Neyin Sesi??
  • biz %100 de 41 yaparken %40 da 39 derece diye 2 kere resim yollayan fan devri nerede gorunmuyor diyince yalan mi soyleyecez diyip simdi 80mm fan takip boşta : 57 derece diyen ve 4870 kullaniyorum zamaninda test yapmistim baksaydin ama simdi resim gosteremiyorum diyen yalancilari bir blokliyayim da iyice adamdan saymasinlar kendilerini.siracinin sahidi bozaci isin ilginci bunlarin tarafi tutuluyor kimse de cikip nasil 39 yaptin sen %40 da demedi.
  • arkadaşlar ekran kartı,işlemci... fln sıcaklıklarını nasıl ölçüyorsunuz.boşta ,yükte.Sitede varsa bi link verirseniz çok sevinirim.Ben Bulamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaRo55

O Videodaki Ses Neyin Sesi??

odada 4 tane bilgisayar var ..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.