Şimdi Ara

Video kaydında DVD standardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarlar zaman geçtikçe evlerde ve günlük hayatta daha çok kulanılmaya başlanıyor. Son zamanlarda iyice yaygınlaşan HTPC (Home Theatre - PC)' ler sayesinde, normal bir bilgisayar kullanıcısının bütün multimedya ihtiyaçları tek bir makina ile karşılanabiliyor. Bu sistemler ile beraber artık azımsanamayacak derecede yaygınlaşan PVR (Personal Video Recording), Microsoft' un Windows XP Media Center Edition işletim sistemi ile beraber çok daha kullanışlı bir hal alıyor. HTPC' ile beraber kullanılmak üzere dizayn edilen XP Media Center Edition' ı düşük konfigrasyona sahip bir bilgisayar ile bütün özellikleri ile beraber kullanabilmek için MPEG2 video çözümleyebilen bir TV tuneriniz ve DirectX9 destekli ekran kartına ihtiyacınız var.

    DirectX9 destekli ekran kartları uzunca bir zamandır piyasada bulanbiliyor, fakat MPEG2 dijital TV kartları için daha bir yıl öncesine kadar Hauppauge' tan başka herhangi bir markanın çözümünden başka seçenek bulunmazken, Ati TV Wonder Elite ve NVIDIA NVTV' nın donanım destekli MPEG2 kayıt cihazları ile beraber artık seçenekler arttı. Hauppauge' un PVR ürünü ilk çıktığından bu yana XP Media Center Edition için geliştiriliyor. Fakat nVidia ve Ati' nin video konusundaki başarıları ve kaliteleri tarışılmaz. Tech-Report , bu üç kartı da incelemiş ve performanslarını karşılaştırmış. Kartların genel özellikleri şöyle;

    ATI TV Wonder Elite
    eVGA NVTV
    Hauppauge PVR-150MCE
    Çözücü Çip
    ATI Theater 550 Pro
    LSI DVXPLORE
    Conexant CX23416
    TV decoder
    ATI Theater 550 Pro
    Philips SAA7173HL
    Conexant CX25843
    Tuner
    Digital silicon
    Digital silicon
    Analog
    Slot
    Tam-Yükseklik PCI
    Tam-Yükseklik PCI
    Yarım-Yükselik PCI
    Verilen Programlar
    Remote Wonder Plus, Cyberlink PowerCinema
    NVDVD decoder
    Yok
    Fiyat
    $133
    $61
    $67

    Tabloya bakıldığında ilk göze çarpan şey Ati decoder ve çözme işlemi için tek çip kullanırken, nVidia ekran kartlarında TV-Out için uzun süre kullandığı Philips çiplerden alışkın olduğu Philips yongasını kullanıyor, Hauppauge ise çözücü çip için kullandığı conexant' ın ürettiği başka bir çipi kullanıyor. Tek çip üretim maliyetini düşürürken komponent karmaşıklığını da azaltıyor fakat son kullanıcıya performans yada uygulamada farklılık yaratması gibi birşey söz konusu olamaz. Decoderlere çözmesi için gereken sinyaller (kablo TV, radyo sinyali, açık hava sinyali vb.. ) tunerlardan gelir. Ati ve nVidia siliconun dijital tunerlarını kullanırken Hauppauge eski analog tuner kullanıyor. Teorik olarak dijital tunerların çok daha net ve kaliteli görüntü sunması gerekiyor fakat bunun ne derece doğru olduğunu inceleme sonunda açıklamışlar.

    Bu arada bir çok PVR yazılımı varken niye Microsoft' un Media Center Edition 2005' i tercih edilir? Bu sorunun birkaç cevabı var, diğer PVR programları mükemmele yakın olmalarına rağmen Microsoft ' un çözümü kullanım alanını TV' nin önüne geçerek medya,tv ve işletim sistemi çözümünü tek bir paket halinde ucuz yollu sunuyor. Diğer bir sebep ise bu kadar kompakt bir yapının getireceği sorunsuzluk. Ayrıca, XP Media Center Edition 2005 çift TV tuner ve HDTV (yüksek çözünürlüklü tv yayını) tunerlarını da destekliyor. XP Media Center Edition 2005 kullanım olarak, PVR desteğinin ötesinde DVD filim oynatma, radyo kanlalarını yönetme, haftalık program rehberi gibi özellikler sunuyor. MCE' nin gereksinimlerine gelince, diğer PVR programları her türlü TV tuneri ile çalışırken MCE sadece MPEG2 kayıt kabiliyetine sahip bir çözücü kart istiyor. Ayrıca Microsoft sistem gereksinimini minumum 1.6GHz işlemci ile 256MB sistem belleği olarak açıklamış. Minumum gereksinimler karşılandığı taktirde, 60% işlemci kullanımı ile arka planda video kayıt yaparken TV izlenebileceğini de Microsoft' un açıklamaları arasında.


    Ati TV Wonder Elite                                         eVGA NVTV                                  Hauppauge PVR-150MCE

    Tech-Report ' un incelemesine dönersek, kartların ilk tesi işlemci meşguliyeti. Bu durumun kartlar için bir karşılaştırma fonksiyonu olarak görülmesi imkansız, zira en iyisi ile en kötüsü arasındaki fark 1-2%. Diğer bir karşılaştırma ise tunerların kanal değiştirme süreleri. Hauppauge 1 sn gibi sürede bir kanaldan diğerine geçerken, Ati TV Wonder' da 1.7 sn kadar sürüyor. Aradaki 0.7sn' ye bakıldığında çok düşük gibi gözükse de, TV kanalları arasında seri halde Zap yaparken bu süre daha da belirgin hale gelip canınızı sıkabilir. En önemli konu olan resim kalitesine gelince, En iyi renk kalitesini Ati' nin TV Wonder' ı sunarken, nVidia' nın NVTV' si çok az renk farkı ile ikinci olmuş. Kenar kırıkları düzeltmede de ise NVTV ' nin açık bir üstünlüğü var. Aradaki fark çok belirgin değil ama dikkatli bakıldığında görüntü kalitesinde nVidia bir adım önde gibi. Çok eski bir kart olan Hauppauge PVR-150MCE ise analog eski teknolojisinin getirdiği dezavantajdan olsa gerek, diğer kartlara göre daha başarısız kenar düzeltme sunarkan, resimlerde bozuk noktalar oluşturuyor.

    Sonuç olarak, Hauppauge PVR-150MCE her ne kadar düşük işlemci kullanımı ve kanallar arası geçiş süresi sunsa da artık eski teknolojisiin dezavantajlarını yeni kartlar karşısında saklayamıyor. Gerçi 67 dolarlık fiyatı ile hala çok cazip, ama en iyiyi arayanların kesinlikle tercih etmemesi gereken bir seçenek. Ati TV Wonder Elite ise gerek beraberinde gelen bundle yazılımları, gerek görüntü kalitesi gerekse düşük işlemci tüketimi ile komple bir paket. Yanında çok fonksiyonlu bir uzktan kumanda da gelen Tv Wonder, testteki en yüksek fiyat olan 133 dolar karşılığında sisteminizi tamamen kişisel video kaydedicisine dönüştürüyor. Testteki en şaşırtıcı sonuç ise nVidia' nın çözümünü kullanan ve 62 dolarlık fiyatı ile en iyi görüntü kalitesini sunan eVGA NVTV' si. Yanında gelen NVDVD decoder ile beraber XP Media Center Edition ile mükemmel bir ikili oluşturup bu fiyatı ile kesinlikle harika bir seçenek oluyor. Hauppauge PVR-150MCE' yi elersek, komple bir paket arayan ve fiyatını sorun etmeyecekler için Ati TV Wonder Elite dururken, ucuz yollu ve çok iyi görüntü kalitesini isteyenlerin tercihi eVGA NVTV olmalı.


    Sayfanın Linki : http://www.tech-report.com/reviews/2005q2/tuner-comparo/index.x?pg=1








  • karşılaştırma felan yapmışsınız, teşekkür ederiz. fakat bunları Türkiye'de bulmak kolay mı? ben Hauppauge 250 PVR aldım 3 hafta önce o da stokta bir tane kalmış...yani bunlar nereden bulunur onları da yazarsanız daha iyi olur.
  • bu nvidanınkinde verilen media center edition falan hepsi tam bi paket gercekten fiyat olarak ii ama ben bi noktada takıldım.. bu media center edition galiba baslı basına bi işletim sistemi.. aynı xp de olduğu gibi dier uygulamalar oyunlar falan hiç bi şekilde sorunsuz calışır dimi?* yoksa iki işletim sisteminide kurmakmı gerek. ayrıca bu media.. sitemi tr dil desteği sunuyormu.. nette rattım.. trde bulmak guç olacakmış gibi duruyor. .ama olsun buna değer.. tv kartı alacaktım.. böyle bi olay varmı bende son anda karar değiştird,im??!!*
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.