üstadlardan rica. D den Tuneup Shredder ile sildiğim şeyler (foto, fiml, vs) undelete (geri getirme) ettim. 1 gb kadar şey çıktı. bunları yine shredder ile gutman yöntemi 2 pass ederek sildim. D yi tekrar undelete ettim. sildiklerimin hepsi halen geri getirilebiliyor.
istediğim şu: bişeyi sildiğim zaman asla geri getirilemesin. d den ya da c den ne silersem hiç geri getirilemesin. tuneup shredder bunu yapıyor sandım ancak yanılmışsın.
öyle bir program olsun sildi mi ebediyen yok olsun. öneriler?
Öncelikle ufak bir bilgi vereyim. Biz bilgisayarlarımızdan herhangi bir dosyayı sildiğimizde, bu dosyaların disk üzerinde bulundukları yerler silinmez ! Yalnızca bu aralıktaki dosyaların üzerine yazılabilir işareti konulur. Zaten dosyaları geri getirebilmenin mümkün olması buradan kaynaklanıyor. Sildiğin bir dosyanın mantık olarak geri getirebilmesi için, "silinebilir" işareti konulmuş alan üzerine başka bir dosya yazdırmaktır. Yalnız diski ne kadar bilgi ile doldurursan doldur, veriler önce "üzerine yazılabilir" alana değil, boş alanlara yazılacaktır. Kısacası, hard diskini tamamen doldurduğun zaman , bir dosya silip , boşalttığın kadar alanlık bir başka dosya eklediğin zaman bu geri getirilemez hale gelir. Tabi bunu yapmak işkence. Eğer acelen yoksa, dosyaların sirkülasyonundan dolayı zaten bir süre sonra o dosya geri getirelemez duruma gelecektir. O yüzden kafana takma derim ben.