İki aynı çeşit model sorsaydın hemen cevap verebilirdim.Fakat linklerini verdiğin modellerden bir tanesi başlangıç indoor modeli,diğeri ise akrobasi hareketlerini hatta 3D yapabileceğin kabiliyette bir model.
Sizin pilotajınız ne kadar öncelikle onu yazarsanız daha iyi olur.Çünkü heli uçak gibi değildir.Kullanımı oldukça zor ve iyi bir eğitim yapılması gereklidir.
Öncelikle yeni başlıyorsanız DAUPHİN,LAMA V4 gibi modeller ile başlmanız daha mantıklı olacaktır.Tabi bunun yanında sim eğitimleride aralıksız devam etmelidir.
25 Ağustos 2008; 21:22:04
forumdan birisine sordum ve Lama V4 almaya karar verdim bide simulatörde güzel uçurabilirsem gerçektede güzel uçurabilir miyim?
Gerçek bir model uçurmak ile simde uçmak arasında aslında dağlar kadar fark vardır.Gerçek bir modelide tehlikeye sokmamak için sim programlarından yararlanılır.Fakat karar verdiğiniz model ayarları iyi yapıldığında gerçek bir model kullanırken simde eğitim görüyormuş gibi olacaksınız. Modeller ne kadarda RTF yani uçuşa hazır gelsede bazı ayarlarının yapılması gereklidir.Bu konuyada önem gösterip araştırmalarınızı bu doğrultuda yapmanızı öneririm.
bulabildiğiniz en uygun fiyatlı 3 veya 4 kanallı (4. kanal bence pek işe yaramıyor) ürünü almanızı öneririm. nasıl olsa kıracaksınız öğrene kadar
Zamanında (10+ sene önce) peder nasılsa uçururuz diye yakıtlı helikopter getirmişti =P allahtan yerden kaldıramamışız, zaten yan yatıp çimi topraktan kaç cm kaldırdığını görünce vazgeçmiştik ama alet halen duruyor (bir kaç defa meraklısı tarafından uçuruldu neyseki yoksa uçmayan helikopter olarak tarihe geçecekti =P) . Ben daha yeni heves ettim (tabi gelip geçicide olabilir, zira aklımda denizaltıda var) kırmak için 2-3 kanallı helikopterler ısmarladım , gelince deneyeceğim. E-sky lama4 modelinide fırsat olursa bir tanıdığa getirteceğiz şimdilik belli bir çizgiyi tutturmak amaç, 6 kanallılar ve en sonunda yakıtlılar şeklinde gidiyor herhalde, yol çok uzun, sabır ve ekipman gerektiriyor bakalım ne olacak =D
30 Eylül 2008; 21:43:56
helikopteri yurtdışından aldım kendi pervanelerinin hepsi kırıldı yedeklerini taktım onlarda kırıldı bantladım şimdilik böyle uçuruyorum şimdi de kırılmayan pervane alıcam
modelde özellikle ucanlarda 10 dakikanın üzeri risktir insaların 10 dakikadan sonra dikkatleri dagılmaya başlıyor bundan dolayı riske girmrmrk için ucuş sürelerini max. 10 dakika yapıp dinlenip tekrar ucmakta yarar vardır.
Çok para gerekiyor başka bir seye ihtiyacın olmayacak :)
quote:
Orjinalden alıntı: Darksun80
Zamanında (10+ sene önce) peder nasılsa uçururuz diye yakıtlı helikopter getirmişti =P allahtan yerden kaldıramamışız, zaten yan yatıp çimi topraktan kaç cm kaldırdığını görünce vazgeçmiştik ama alet halen duruyor (bir kaç defa meraklısı tarafından uçuruldu neyseki yoksa uçmayan helikopter olarak tarihe geçecekti =P) . Ben daha yeni heves ettim (tabi gelip geçicide olabilir, zira aklımda denizaltıda var) kırmak için 2-3 kanallı helikopterler ısmarladım , gelince deneyeceğim. E-sky lama4 modelinide fırsat olursa bir tanıdığa getirteceğiz şimdilik belli bir çizgiyi tutturmak amaç, 6 kanallılar ve en sonunda yakıtlılar şeklinde gidiyor herhalde, yol çok uzun, sabır ve ekipman gerektiriyor bakalım ne olacak =D
Kırılmayan pervane yok sadece dayanıklı die satılanlar war ama emin ol onlar da kırılıyor. Sen en iyisi evde ucurma ve bir takım daha sipariş et :)
quote:
Orjinalden alıntı: gelgor11
helikopteri yurtdışından aldım kendi pervanelerinin hepsi kırıldı yedeklerini taktım onlarda kırıldı bantladım şimdilik böyle uçuruyorum şimdi de kırılmayan pervane alıcam