Nvidia ve Intel arasındaki SLI krizinin Nvidia'nın geçtiğimiz ay içerisinde geri adım atması ve Intel'in yeni nesil Bloomfield platformunda SLI teknolojisini kullanabileceğini açıklamasıyla aşıldığı düşünülmüş fakat Nvidia'nın bu teknolojinin ancak kendisinden satın alınabilecek NF200 yongasıyla sağlanabileceğini belirtmesiyle işin rengin değişmişti çünkü NF200 yongasının anakart üreticilerine maliyeti 30$'dı ve yonga ısındığı için ekstra soğutma gerektiriyordu. Gelen bilgilere göre referans tasarım X58'de NF200 yongası kullanılamıyor. İşte bu sebeple anakart üreticilerinin NF200 yongasını da göz önüne alarak X58 yonga setli yeni PCB tasarımları yapmaları gerekiyor ki buda ekstra maliyet demek. Öte yandan Intel, SLI desteğinin X58 yonga setli anakartlarda yazılımsal olarak sağlanmasını istiyor. Benzer bir yaklaşımın Gigabyte tarafından dile getirildiği de biliniyor. Anakart üreticilerinin SLI destekli X58 modellerine ne kadar sıcak bakacaklarını zaman gösterecek fakat Asus'ın oyuncular için geliştirdiği R.O.G serisi altında X58 yonga setini kullanan SLI/CF destekli anakart hazırlamakta olduğu biliniyor.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
bu olaydan AMD ATİ karlı cıkıyor AMD kendi yongalarını piyasaya kabullendirdi bence kabullenilmeyecek gibide değiller yani şu ekimde çıkacak 45nm phenomlar adam gibi çıkarsa bende bi spider kuracam sanırım 4850x2 li...
Eee İNTEL cepesine bakarsak İntelde kendi yongalarını iyi satıyo ben açıkçası İntel CPU da İntel yonga nın her zaman iyi olacagını düşünüyorum...
Nvidia bu 3 lemede vah vah denilecek durumda açıkçası yongalarını kime satacak bu adam İntele adam gibi SLI desteğini vermezse napacak anlamadım bu adamları...
baslik ile içerik uyusmuyor sanki. SLI yok dense tamam ama calismiyor denilince sanki ne yapilirsa yapilsin calismadi NF200 yongasi X58 ile kullanilamiyor gibi bir anlam çıkıyor
"Öte yandan Intel, SLI desteğinin X58 yonga setli anakartlarda yazılımsal olarak sağlanmasını istiyor."
Hm... Birileri bunu eski CF'li anakartlarda yapmıştı sanki, ve Nvidia bu "sli sürücüleri"ni siteden kaldırtarak sli'nin CF'li sistemlerde çalıştığını gizlemeye kalkmıştı sanki... Yani sırf SLI için dandirikten nvidia çipşetleriyle donatılmış 750i gibi OC özürlüsü anakartlara tonla para gömmek zorunda kalmayacağız gibi duruyor...
Gerçek SLI x1.8 performans veriyorsa iki kartla, yazılımsal olanı x1.5-1.4 versin ama yinede SLI olsun razıyız.
Konu dışı olacak ama Intel LGA775'lere yeni Quad işlemci çıkartacakmı acaba?