Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Meraklısına "Image Stabilization" programı.. İndirimdeymiş...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> Meraklısına "Image Stabilization" programı.. İndirimdeymiş... Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
MIND GAMES

25 Ağustos 2008; 13:02:37 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

http://www.digitaljuice.com/products/products.asp?pid=591

Pek çok video işleme progamında kullanılabiliyormuş!

sugarboy

25 Ağustos 2008; 17:48:11 

yani videodan resim olarak kayıt mı yapıyor

Eleştirilerinizi bekliyorum :)
http://www.fotokritik.com/kullanici/sugarboy/portfolyo

тяαвzσηѕρσя
babaluga

26 Ağustos 2008; 1:26:36 

Bu işlem After Effects programına dahil olarak gelmektedir ama biraz karmaşık bir işlemdir.. Görüntüyü stabilize etmek için yüksek çözünürlüklü bir videoya ve fazla titremeyen bir görüntüye ihtiyacınız vardır.. After Effects tarzı programlar artık standart olarak kullanılmaya başlandığı için extra bir yazılım gerekliliği bu işi çok fazla yapanlar için düşünülebilir..

iPhone ve Dijital Fotoğrafçılıkla ilgili müthiş bilgiler ve e-kitaplar...
http://babalugasblog.blogspot.com/
MIND GAMES

26 Ağustos 2008; 10:45:12 

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...
Ne yazık ki bu zamana kadar After Effects'le fazla haşır neşir olamadım. Büyük bir eksiklik tabii bu.

Somut olarak, kendi yaptıklarımdan yola çıkarsam,
mümkün olduğunca tripod kullanmaya özen gösteriyorum. Ancak bazı durumlarda bu mümkün olmuyor.
Özellikle tele konumuda çekerken ister istemez titremeler oluyor.
Yüksek çözünürlük olarak, HC9e kullanıyorum!

Özetle bu program bir şekilde benim işime yarayabilecek, "kurtarabilecek" bir program mı?

Aslında belki de en iyisi, eğer deneme sürümü varsa...

MIND GAMES

26 Ağustos 2008; 10:52:02 

Sugarboy:
Abi bunun resim kaydetmekle bir ilgisi yok.
Aslında her video işleme programı videodan görüntü kaydedebilir. Programı açınca, "save" işaretini görünce, ona tıkla! Muhtemelen odur.
Videonun çözünürlüğüne göre, Sony Vegas'la, 1920 x 1080 fotoğraf elde edebiliyorum.
Bu fotoğrafın kalitesi ise doğrudan videonun kalitesi ile doğru orantılı! Eğer video çekimi pırıl pırılsa, elde edilen foto da ona göre şahane oluyor.

Başka bir yöntem ise, Sony HC9e video kamera. Çektiğim videoları makinede oynatırken, herhangi bir yerinde durdurabiliyorum, "photo" düğmesine bastığımda ise, o noktadan fotoğraf elde edebiliyorum. 1440 x 810 pixel. Bu da 10 x 15 baskı almama yetiyor!

babaluga

26 Ağustos 2008; 12:03:31 

quote:

Orjinalden alıntı: MIND GAMES

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...
Ne yazık ki bu zamana kadar After Effects'le fazla haşır neşir olamadım. Büyük bir eksiklik tabii bu.

Somut olarak, kendi yaptıklarımdan yola çıkarsam,
mümkün olduğunca tripod kullanmaya özen gösteriyorum. Ancak bazı durumlarda bu mümkün olmuyor.
Özellikle tele konumuda çekerken ister istemez titremeler oluyor.
Yüksek çözünürlük olarak, HC9e kullanıyorum!

Özetle bu program bir şekilde benim işime yarayabilecek, "kurtarabilecek" bir program mı?

Aslında belki de en iyisi, eğer deneme sürümü varsa...

Image stabilization ın mantığını kavradınız mı bilemiyorum ama görüntünüzü sabitleştirmeniz demek görüntünüz akarken yani çektiklerinizi seyrederken görüntünün dört bir tarafında sürekli değişen siyah boşluklar demektir..Bu boşlukları yine bir program veya o program aracılığıyla gidermeniz gerekir... Sistem görüntüyü tek bir noktaya odaklar ama bunu yaparken videoyu karenin içinde sürekli sizin titretme oranınız doğrultusunda döndürür, çevirir.. Aşağıdaki linkte bunun ve diğer uygulamaların nasıl yapıldığı var...Güzel bir kaynak..
http://www.videocopilot.net/tutorials/

iPhone ve Dijital Fotoğrafçılıkla ilgili müthiş bilgiler ve e-kitaplar...
http://babalugasblog.blogspot.com/
MIND GAMES

27 Ağustos 2008; 0:09:02 

İlginize teşekkürler!
Bu işin mantığını kavradım desem, doğrusu yalan olur! Benim için gerçekten yeni bir kavram.
Sizin verdiğiniz http://www.videocopilot.net/tutorials/ linkindeki ve benim şans eseri bulduğum http://library.creativecow.net/ linkinde videolar ve tutorial'lar gerçekten çok etkileyici!

Vardığım sonuç şu oldu:
Bütün bunları ben de yapabilmek istiyorum! Gerçekten son derece etkileyici şeyler, gördüklerim!
Sanırım en kolay yolu ders almak olucak benim için, bu konuda.

İnsanın ufkunun genişlemesi olayı... Her zaman olmuyor bu, insanın başına gelmiyor!

Tekrar teşekkürler.

LokmanHekim

Sisteme Gözat

11 Eylül 2008; 13:01:15 

Arakadaşlar bilgilendirme için teşekkürler.

Tutorial sitelerinde gerçekten çok ilginç şeyler var.Konuya ilgisi olanlar çok sevecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 11 Eylül 2008; 18:12:19 >

DELL INSPIRON 1520 KULLANANLAR KULUBU

İntel Q9300 2.5ghz,Gigabyte X38-DS5,OCZ 800mhz platinum.2x1gb dual DDR-2 ram,Seagate ST3250410AS 250gbx2(RAID0),Zotac8800GTamp,High Power 560watt,ASUS DVD-RW@CoolerMasterRC534liteCase
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> Meraklısına "Image Stabilization" programı.. İndirimdeymiş... Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Cebit 08: Forex Standı
Yoğu iş yükü, trafik, ekonomik krizler! Biraz rahatlamaya ne dersiniz? Forex'in masaj koltukları hakkında bilgi alıyoruz.
Crysis: Warhead (PC)
Yenilenmiş atmosferi ve aksiyonu ile hem Korelilerle hem de uzaylılarla olan mücadelemiz devam ediyor.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar