Bu işlem After Effects programına dahil olarak gelmektedir ama biraz karmaşık bir işlemdir.. Görüntüyü stabilize etmek için yüksek çözünürlüklü bir videoya ve fazla titremeyen bir görüntüye ihtiyacınız vardır.. After Effects tarzı programlar artık standart olarak kullanılmaya başlandığı için extra bir yazılım gerekliliği bu işi çok fazla yapanlar için düşünülebilir..
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler... Ne yazık ki bu zamana kadar After Effects'le fazla haşır neşir olamadım. Büyük bir eksiklik tabii bu.
Somut olarak, kendi yaptıklarımdan yola çıkarsam, mümkün olduğunca tripod kullanmaya özen gösteriyorum. Ancak bazı durumlarda bu mümkün olmuyor. Özellikle tele konumuda çekerken ister istemez titremeler oluyor. Yüksek çözünürlük olarak, HC9e kullanıyorum!
Özetle bu program bir şekilde benim işime yarayabilecek, "kurtarabilecek" bir program mı?
Aslında belki de en iyisi, eğer deneme sürümü varsa...
Sugarboy: Abi bunun resim kaydetmekle bir ilgisi yok. Aslında her video işleme programı videodan görüntü kaydedebilir. Programı açınca, "save" işaretini görünce, ona tıkla! Muhtemelen odur. Videonun çözünürlüğüne göre, Sony Vegas'la, 1920 x 1080 fotoğraf elde edebiliyorum. Bu fotoğrafın kalitesi ise doğrudan videonun kalitesi ile doğru orantılı! Eğer video çekimi pırıl pırılsa, elde edilen foto da ona göre şahane oluyor.
Başka bir yöntem ise, Sony HC9e video kamera. Çektiğim videoları makinede oynatırken, herhangi bir yerinde durdurabiliyorum, "photo" düğmesine bastığımda ise, o noktadan fotoğraf elde edebiliyorum. 1440 x 810 pixel. Bu da 10 x 15 baskı almama yetiyor!
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler... Ne yazık ki bu zamana kadar After Effects'le fazla haşır neşir olamadım. Büyük bir eksiklik tabii bu.
Somut olarak, kendi yaptıklarımdan yola çıkarsam, mümkün olduğunca tripod kullanmaya özen gösteriyorum. Ancak bazı durumlarda bu mümkün olmuyor. Özellikle tele konumuda çekerken ister istemez titremeler oluyor. Yüksek çözünürlük olarak, HC9e kullanıyorum!
Özetle bu program bir şekilde benim işime yarayabilecek, "kurtarabilecek" bir program mı?
Aslında belki de en iyisi, eğer deneme sürümü varsa...
Image stabilization ın mantığını kavradınız mı bilemiyorum ama görüntünüzü sabitleştirmeniz demek görüntünüz akarken yani çektiklerinizi seyrederken görüntünün dört bir tarafında sürekli değişen siyah boşluklar demektir..Bu boşlukları yine bir program veya o program aracılığıyla gidermeniz gerekir... Sistem görüntüyü tek bir noktaya odaklar ama bunu yaparken videoyu karenin içinde sürekli sizin titretme oranınız doğrultusunda döndürür, çevirir.. Aşağıdaki linkte bunun ve diğer uygulamaların nasıl yapıldığı var...Güzel bir kaynak.. http://www.videocopilot.net/tutorials/
İlginize teşekkürler! Bu işin mantığını kavradım desem, doğrusu yalan olur! Benim için gerçekten yeni bir kavram. Sizin verdiğiniz http://www.videocopilot.net/tutorials/ linkindeki ve benim şans eseri bulduğum http://library.creativecow.net/ linkinde videolar ve tutorial'lar gerçekten çok etkileyici!
Vardığım sonuç şu oldu: Bütün bunları ben de yapabilmek istiyorum! Gerçekten son derece etkileyici şeyler, gördüklerim! Sanırım en kolay yolu ders almak olucak benim için, bu konuda.
İnsanın ufkunun genişlemesi olayı... Her zaman olmuyor bu, insanın başına gelmiyor!