arkadaşlar http://extreme.outervision.com/PSUEngine sitesindeki psu calculator ile hesapladığım zmn sistemimin şuan ki değeri 220W çıkıyor psu'um 420W şuan için bir problemim yok ancak pc'me ekran kartı ve işlemci takviyesi yapacağım amd 6000 + hd4870 eklersem bu değer 362W veya amd 6000 + hd4850 eklersemde bu değer 318W oluyor bu durumda yeni psu almam gerektiği kesin ama kaç watlık almalıyım ayrıca marka olarakta bu piyasa hakkında bilgim yok çok pahalı ürünler istemiyorum fiyat/performans bakımından uygun olan psu'lar arıyorum tavsiyelerinizi bekliyorum...
Böyle sitelere bakıp hesap yaparak güç kaynağı almak her zaman yanıltıcı olur. 4870 ve 6000+ işlemcili bir sistem için en az 550-600watt psu gerekmektedir.
500+ bir PSU isini gorur sen max. ne kadar butce ayirabiLirsin yazarsan yardimci oLmaya caLisiriz.
yani 200 ytl diyim ama açıkçası 200 ytl'de vereceksem yüksek watt'lı sağlam bi şey olsun isterim şöle 700W fln çünkü yrn öbür gün 50W için bi daha mı psu alcam yani:D öle düşünüyorum, 150 ytl'ye 550W alcama 200 verir daha yüksek alırım yani...
500+ bir PSU isini gorur sen max. ne kadar butce ayirabiLirsin yazarsan yardimci oLmaya caLisiriz.
yani 200 ytl diyim ama açıkçası 200 ytl'de vereceksem yüksek watt'lı sağlam bi şey olsun isterim şöle 700W fln çünkü yrn öbür gün 50W için bi daha mı psu alcam yani:D öle düşünüyorum, 150 ytl'ye 550W alcama 200 verir daha yüksek alırım yani...
Pc power cooling silencer 610 Watt tavsiye ederim. Hem yüksek verimli hem tek railden 49 amper verebiliyor hem de ayırdığın bütçeye uygun.
bende bi tane buldum ama http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd71938 630 watt raidmax nasıl bir marka acaba bilgisi olan?? bu arada arkadaşlar sessiz olmasını da istiyorum yani sessiz derken öle aşırı hassas değilim yani ama çok seste çıkarmasın bnm kasa feel de adamlar bi psu koymuş sesi odayı inletiyor:D
Güç kaynağını kaliteli bir marka alın ama watt değerini kesinlikle abartmayın. Ben 4,5 yıl önce aldığım tagan 420 wattlık güç kaynağımı hala kullanıyorum.Sistemime buğün Sapphire 4750HD ekran kartınıda ekledim.Çalışmasında hiç bir sorun yok. Sistemin şöyle:intelq6600,sapphir4750,gigabayt ds3 anakart,2x1gb kingston,2tane samsung dvd-rw,2 tane samsung 750gb HDD ,creative Audgy 2ZS,İnca analog tv kartı. Bu sistemle bile tam yükteki harcamanın 250 watt ı aştığını sanmıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 27 Ağustos 2008; 23:03:07 >
Güç kaynağını kaliteli bir marka alın ama watt değerini kesinlikle abartmayın. Ben 4,5 yıl önce aldığım tagan 420 wattlık güç kaynağımı hala kullanıyorum.Sistemime buğün Sapphire 4750HD ekran kartınıda ekledim.Çalışmasında hiç bir sorun yok. Sistemin şöyle:intelq6600,sapphir4750,gigabayt ds3 anakart,2x1gb kingston,2tane samsung dvd-rw,2 tane samsung 750gb HDD ,creative Audgy 2ZS,İnca analog tv kartı. Bu sistemle bile tam yükteki harcamanın 250 watt ı aştığını sanmıyorum.
O güç kaynağı su koyverir yakında belirteyim. 250 W'ı bol bol geçiyor olmalı o sistem.
Güç kaynağı pc nin en önemli parçalarından biri. Ama arkadaş pek pahalı bişey istemiyor. Önerilen psu larsa 150 ytl den aşagı değil. Ben blackorange markalı bi psu aldım. Alttan 12 cm fanlı 480 watt. Sessiz ve gayet güzel çalışıyo. Fiyatı da 50 ytl. Tabi yapacağı işe göre değişir ama eğer amaç fiyat/performans ise böyle bişey almanı tavsiye ederim.
O güç kaynağı su koyverir yakında belirteyim. 250 W'ı bol bol geçiyor olmalı o sistem.
Aynı cümleleri yukarıdaki sistemim ve daha önceki ekran kartım olan 8800gts 320OC yi belirttiğimde ,yazıcıoğlu işhanının 1.veya 2. katındaki mod malzemeleri satan dükkanın sahibide s