Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
thermaltake BigTyp VX mi yoksa Thermaltake V1 mi?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma >> thermaltake BigTyp VX mi yoksa Thermaltake V1 mi? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
senolars

25 Ağustos 2008; 10:37:52 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Eski BigTyp ler anakarta montajlanıyormuş, daha sağlıklı olduğu söyleniyor. Yeni VX modeli ise klipsliymiş. Ağır olduğundan, ve anakarta zarar verebileceğinden söz edliyor. Bir de daha yeni bir model olan V1 modeli var. Bunlardan birini almak istiyorum. V1 modelini kullanan var mı, nasıldır? BigTyp VX'ten daha hafif(637 g). Görünüm olarak daha hoş, ama performans daha önemli tabiki. Bu model de klipsli yine. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

AMFİBİ

25 Ağustos 2008; 11:04:22 

Klipsli olanın montajı kolaydır, ağırlığından dolayı sorun çıkarmaz. O klipsler, 1 kg a yakın Mugen'i taşıdıktan sonra, BT u haydi haydi taşır merak etme. Ama hangisini alırsan al, fiyatına göre muhteşem bir cihaz olduğunu söyleyebilirim.. Ben alacak olsam, klıpsli olanı tercih ederdim. (Kendime özel aparat yapıyorum anakart arkasına çünkü)

Bir kenarda oturmayı bilenler, daima oturacak bir kenar bulurlar..
Ama baş köşeye oturmaya alışanlar, gün olur oturacak bir kenar bile bulamazlar..
senolars

25 Ağustos 2008; 17:17:08 

Cevabınız için teşekkürler. BT zaten nam-ı diyar, herkes iyi diyor. İkinci el ilanlarda bir üye, klips yerine eski BTnin aparatlarını aradığını ilan verince tereddüt ettim biraz. BT 65 YTL CİVARI, V1 ise 80 ytl civarı. Görünüş olarak V1 daha hoş duruyor. Performans olarak da BT ile aynı ise onu almayı istiyorum daha çok. V1'i test edip bilgi verebilecek varsa sevinirim. Teşekkürler.
quote:

Orjinalden alıntı: AMFİBİ

Klipsli olanın montajı kolaydır, ağırlığından dolayı sorun çıkarmaz. O klipsler, 1 kg a yakın Mugen'i taşıdıktan sonra, BT u haydi haydi taşır merak etme. Ama hangisini alırsan al, fiyatına göre muhteşem bir cihaz olduğunu söyleyebilirim.. Ben alacak olsam, klıpsli olanı tercih ederdim. (Kendime özel aparat yapıyorum anakart arkasına çünkü)

ToffieBoi

25 Ağustos 2008; 17:49:09 

Performans olarak tas catlasa 3 derece fark vardir.
3 derece fark icin cirkin olani almaya degmez.
Neden dersen.
2 gun sonra fan degistirceksin kasada guzel durmicak fln fln bi suru oynama yapicaksin.
En son da saticaksin.
Nerden mi biliyorum. Yasadim aynilarini

Asus M2N32 Sli-Deluxe Wireless _ AMD Athlon 64 4400+ X2 Brisbane 3271MHz @ 1.46V | 2875MHz @ 1.39v Gunluk [Water Cooling]
A-DATA Vitesta Extreme Edition 2*1GB 500MHz 5-5-5-15 @ 2.2V | 410MHz 5-4-4-15@ 2.0V Gunluk[ThermalTake Armor]
Leadtek Nvidia 8600GT 700MHz/860MHz | 650MHz/820MHz Gunluk[ZeroTherm HC92]
GlacierPower 550W _ Logitech Momo _ Logitech G15 _ SideWinder™ Mouse _ Creative Inspire 5200 5.1 _ Creative Webcam Live! PRO
[MagiCool CPU Blok][2*Aqua 120mm Radyator][Su Kabi (by AMFIBI)][TT P500 Pompa][10*16mm Hortum]
blacksnake03

25 Ağustos 2008; 17:55:19 

clipsli olanlar tercih edilmemeli..vidalı olanlar tercih edilmelidir..

Q6600 3.4GHZ 1.5v VID=1.3250 8*426 //Zerotherm NV120//OCZ 4x1 1066 REAPER 5-5-5-15 2.2v read:write:copy:latency 8839/7294/8117/56.3 ////MSI 9800GTX 760*2000*2400//Seagate 500GB 32MB 7200.11 NCQ//GIGABYTE X48-DS5//Thermaltake VH6000BWS ARMOR+ //Cooler master RS-850 850w//Samsung SH-S203 20X ±//Samsung 22'' 223BW//AKASA FAN CONTROL PRO LCD EKRANLI//Pioneer sa-301//Pioneer cs 3070//
ToffieBoi

25 Ağustos 2008; 18:28:54 

Beyler soruyu yanlis anlamissiniz
Arkadas TT BT VX ile TT V1 arasinda kararsiz kalmis.
2urun de klipsli sistemi kullaniyor.
Birbirinden cok farkli sogutucular..

Asus M2N32 Sli-Deluxe Wireless _ AMD Athlon 64 4400+ X2 Brisbane 3271MHz @ 1.46V | 2875MHz @ 1.39v Gunluk [Water Cooling]
A-DATA Vitesta Extreme Edition 2*1GB 500MHz 5-5-5-15 @ 2.2V | 410MHz 5-4-4-15@ 2.0V Gunluk[ThermalTake Armor]
GlacierPower 550W _ Logitech Momo _ Logitech G15 _ SideWinder™ Mouse _ Creative Inspire 5200 5.1 _ Creative Webcam Live! PRO
[MagiCool CPU Blok][2*Aqua 120mm Radyator][Su Kabi (by AMFIBI)][TT P500 Pompa][10*16mm Hortum]
senolars

25 Ağustos 2008; 19:53:53 

Evet ikisi de dediğiniz gibi klipsli. Amfibi nin dediği gibi klipslerin pek sorun olmayacağı kanısındayım. Çünkü yeni çıkan çoğu model aynı sistemi kullanıyor(sunbeam freezer. vandetta 2 gibi mesela). İkisi arasında kalmamın sebebi, burda bir bilgisayarcıya ddr ram vermiştim satsın diye, yerine malzeme alırım demiştim. Onlarda da sadece thermaltake modelleri var. Adama parasını ver ben başka bir soğutucu alıcam demek de pek yakışık olmayacak. Thermaltake de iyi bir marka olduğuna göre ikisinden birini alayım demiştim. Duo orb modeline de o kadar para vermek işime gelmiyor. Ya BT ya da V1. Soğutma olarak BT daha iyi anlaşılan dediklerinizden. O zaman V1 niye daha pahalı ki?
quote:

Orjinalden alıntı: ToffieBoi

Beyler soruyu yanlis anlamissiniz
Arkadas TT BT VX ile TT V1 arasinda kararsiz kalmis.
2urun de klipsli sistemi kullaniyor.
Birbirinden cok farkli sogutucular..

ToffieBoi

25 Ağustos 2008; 20:06:52 

V1 bakir.
Bakir oldugu icinde daha pahali.
Fakat uzerinde 4 adet isi borusu var. Bakir olmasi + 4isi borusu -

senolars

26 Ağustos 2008; 0:34:48 

Biraz daha araştırıken E6600 işlemci üstünde BT ile V1 karşılaştırmasına rastladım. Arada 1-2 derecelik farklar var. Galiba gönlüm V1den yana.
http://foros.3dgames.com.ar/guias_y_reviews_usuarios.276/457824.review_thermaltake_v1.html

senolars

3 Eylül 2008; 16:30:24 

En sonunda BigTyp almaya karar verdim, bugün monte ettim. Kasa Asus TAD51 olduğu için monte ederken psu yu sökmek zorunda kaldım. Çünkü sökmeden oradaki klipsi bastırma imkanım yoktu. E2200 işlemcimi 9x333=3000 mhz de sorunsuz çalışıyor. Bu fsb de sıcaklıkla daha önceki stok fanla hız aşırtmasız sıcaklıklar aynı. İnternette gezinirken 45 derecelerde geziyor. Çekirdek sıcaklıkları ise 35-36 derece. Klipsler de hiç sorun yok bence. Soğutucuyu gayet güzel tartıyor.

akakivanc

3 Eylül 2008; 19:46:38 

dogru secim tt big typhoon vx (yazım yalnıslarına takılmayın)

senolars

3 Eylül 2008; 20:50:12 

Tercih onayı ve düzeltme için teşekkür ederim. Ayrıca montaj konusunda birşey sormak istiyorum. Anakarta montaj ederken bakır boruların bir bölümü egsoz fana doğru karşı taraf ram lere doğru; yani kasa dik konumda iken borular tabana paralel mi durması lazım? Yoksa kasa dik konumda iken biri alta biri üste gelecek şekilde mi olması lazım? Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.
quote:

Orjinalden alıntı: akakivanc

AMFİBİ

3 Eylül 2008; 22:22:04 

quote:

Orjinalden alıntı: senolars

Tercih onayı ve düzeltme için teşekkür ederim. Ayrıca montaj konusunda birşey sormak istiyorum. Anakarta montaj ederken bakır boruların bir bölümü egsoz fana doğru karşı taraf ram lere doğru; yani kasa dik konumda iken borular tabana paralel mi durması lazım? Yoksa kasa dik konumda iken biri alta biri üste gelecek şekilde mi olması lazım? Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.
quote:

Budur.. Hayırlı olsun, güzel seçim..

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Bir kenarda oturmayı bilenler, daima oturacak bir kenar bulurlar..
Ama baş köşeye oturmaya alışanlar, gün olur oturacak bir kenar bile bulamazlar..
senolars

3 Eylül 2008; 23:40:27 

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Bir de kasayı RC-690 ile değiştirebilsem. Çünkü alan çok daraldı. Hayırlısıyla onu da değiştiririz yakın zamanda.
quote:

Orjinalden alıntı: AMFİBİ

quote:

Orjinalden alıntı: senolars

quote:

Budur.. Hayırlı olsun, güzel seçim..

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma >> thermaltake BigTyp VX mi yoksa Thermaltake V1 mi? Sayfa: [1]
Buraya git: