Eski BigTyp ler anakarta montajlanıyormuş, daha sağlıklı olduğu söyleniyor. Yeni VX modeli ise klipsliymiş. Ağır olduğundan, ve anakarta zarar verebileceğinden söz edliyor. Bir de daha yeni bir model olan V1 modeli var. Bunlardan birini almak istiyorum. V1 modelini kullanan var mı, nasıldır? BigTyp VX'ten daha hafif(637 g). Görünüm olarak daha hoş, ama performans daha önemli tabiki. Bu model de klipsli yine. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Klipsli olanın montajı kolaydır, ağırlığından dolayı sorun çıkarmaz. O klipsler, 1 kg a yakın Mugen'i taşıdıktan sonra, BT u haydi haydi taşır merak etme. Ama hangisini alırsan al, fiyatına göre muhteşem bir cihaz olduğunu söyleyebilirim.. Ben alacak olsam, klıpsli olanı tercih ederdim. (Kendime özel aparat yapıyorum anakart arkasına çünkü)
Cevabınız için teşekkürler. BT zaten nam-ı diyar, herkes iyi diyor. İkinci el ilanlarda bir üye, klips yerine eski BTnin aparatlarını aradığını ilan verince tereddüt ettim biraz. BT 65 YTL CİVARI, V1 ise 80 ytl civarı. Görünüş olarak V1 daha hoş duruyor. Performans olarak da BT ile aynı ise onu almayı istiyorum daha çok. V1'i test edip bilgi verebilecek varsa sevinirim. Teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: AMFİBİ
Klipsli olanın montajı kolaydır, ağırlığından dolayı sorun çıkarmaz. O klipsler, 1 kg a yakın Mugen'i taşıdıktan sonra, BT u haydi haydi taşır merak etme. Ama hangisini alırsan al, fiyatına göre muhteşem bir cihaz olduğunu söyleyebilirim.. Ben alacak olsam, klıpsli olanı tercih ederdim. (Kendime özel aparat yapıyorum anakart arkasına çünkü)
Performans olarak tas catlasa 3 derece fark vardir. 3 derece fark icin cirkin olani almaya degmez. Neden dersen. 2 gun sonra fan degistirceksin kasada guzel durmicak fln fln bi suru oynama yapicaksin. En son da saticaksin. Nerden mi biliyorum. Yasadim aynilarini
Beyler soruyu yanlis anlamissiniz Arkadas TT BT VX ile TT V1 arasinda kararsiz kalmis. 2urun de klipsli sistemi kullaniyor. Birbirinden cok farkli sogutucular..
Evet ikisi de dediğiniz gibi klipsli. Amfibi nin dediği gibi klipslerin pek sorun olmayacağı kanısındayım. Çünkü yeni çıkan çoğu model aynı sistemi kullanıyor(sunbeam freezer. vandetta 2 gibi mesela). İkisi arasında kalmamın sebebi, burda bir bilgisayarcıya ddr ram vermiştim satsın diye, yerine malzeme alırım demiştim. Onlarda da sadece thermaltake modelleri var. Adama parasını ver ben başka bir soğutucu alıcam demek de pek yakışık olmayacak. Thermaltake de iyi bir marka olduğuna göre ikisinden birini alayım demiştim. Duo orb modeline de o kadar para vermek işime gelmiyor. Ya BT ya da V1. Soğutma olarak BT daha iyi anlaşılan dediklerinizden. O zaman V1 niye daha pahalı ki?
quote:
Orjinalden alıntı: ToffieBoi
Beyler soruyu yanlis anlamissiniz Arkadas TT BT VX ile TT V1 arasinda kararsiz kalmis. 2urun de klipsli sistemi kullaniyor. Birbirinden cok farkli sogutucular..
En sonunda BigTyp almaya karar verdim, bugün monte ettim. Kasa Asus TAD51 olduğu için monte ederken psu yu sökmek zorunda kaldım. Çünkü sökmeden oradaki klipsi bastırma imkanım yoktu. E2200 işlemcimi 9x333=3000 mhz de sorunsuz çalışıyor. Bu fsb de sıcaklıkla daha önceki stok fanla hız aşırtmasız sıcaklıklar aynı. İnternette gezinirken 45 derecelerde geziyor. Çekirdek sıcaklıkları ise 35-36 derece. Klipsler de hiç sorun yok bence. Soğutucuyu gayet güzel tartıyor.
Tercih onayı ve düzeltme için teşekkür ederim. Ayrıca montaj konusunda birşey sormak istiyorum. Anakarta montaj ederken bakır boruların bir bölümü egsoz fana doğru karşı taraf ram lere doğru; yani kasa dik konumda iken borular tabana paralel mi durması lazım? Yoksa kasa dik konumda iken biri alta biri üste gelecek şekilde mi olması lazım? Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.
quote:
Orjinalden alıntı: akakivanc
dogru secim tt big typhoon vx (yazım yalnıslarına takılmayın)
Tercih onayı ve düzeltme için teşekkür ederim. Ayrıca montaj konusunda birşey sormak istiyorum. Anakarta montaj ederken bakır boruların bir bölümü egsoz fana doğru karşı taraf ram lere doğru; yani kasa dik konumda iken borular tabana paralel mi durması lazım? Yoksa kasa dik konumda iken biri alta biri üste gelecek şekilde mi olması lazım? Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.
quote:
Budur.. Hayırlı olsun, güzel seçim..
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Orjinalden alıntı: AMFİBİ
quote:
Orjinalden alıntı: senolars
quote: