Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Yumurta Pişiriciler

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Yumurta Pişiriciler Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
eozen81

Sisteme Gözat

25 Ağustos 2008; 10:21:31 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar bir yumurta pişirici almak istiyorum, lâkin almadan önce forumda bu bölümde arama yapmama rağmen sonuca ulaşamadığım için bu başlığı açmak istedim, umarım gözden kaçırdığım bir husus değildir.

Bu ürünlerin kullanımı, gördüğüm ve okuduğum kadarıyla yumurtalarda bir iğne tip bir şeyle yardım alarak (sanırım ürünle birlikte gelen bardak adı verilen bir cihazın arkasında da bir iğne varmış bu işe yarayan) delik açılması, ve cihaz içerisinde bu delik sayesinde buharla pişirilmesi mantığına dayanıyor. Pişirilme türü tercihine göre (Katı, rafadan, kayısı) belirtilen oranda o bardak sayesinde su konuluyor ve o suyun buharlaşıp yumurtayı pişirme süresi bittiğinde de alarm çalıyormuş.

Şu an Hepsiburada'daki yorumlarına ve fiyatının da makulluğuna güvenerek Beko BKK-2181 model yumurta pişiriciyi almak istiyorum, fiyatı ortalama 38 YTL civarında.

Bu ürünler konusunda tecrübeleriniz ve önerileriniz varsa duymak isterim

COWON A2 30 GB PORTABLE MEDIA PLAYER (PMP) Incelemesi
SAMSUNG 37R81B LCD TV Görüntülerim ve Genel Inceleme, Yorumlar
LOGITECH HARMONY 520 EVRENSEL KUMANDA INCELEMESİ
KENWOOD KRF-V6090D AVR ve ONKYO HTP 103E 6.1 Ev Sinema Sistemi İncelemesi
PHILIPS PHILISHAVE HQ 7782 TRAS MAKINASI Incelemesi
Furkan

25 Ağustos 2008; 11:13:39 

Bizde var yıllardır kullanıyoruz arçelik marka yuvarlak olandan, dediğiniz gibi yumurtaya ufak bir delik açılıyor, aletede ölçeği ile suyunu koyuyorsunuz ve su buharlaşırken yumurta pişiyor pişincede alet uyarı veriyor, sabaları zamandan tasarruf suyun içinde kaynatmakdan çok daha pratik.

Ölçekle ilk zamanlarda sorunlarımız olmuştu kıvam tutturma konusunda ama sonradan alışıyorsunuz

Yorum yazmadan evvel konuyu bir defa okuyun...
eozen81

Sisteme Gözat

25 Ağustos 2008; 12:01:44 

@Furkan,

teşekkür ederiz, ölçekle tutturma dediğiniz husus deneme-yanılma daha doğrusu tecrübe ile edinilen bir husus mu istenilen kıvama getirilmesi için yumurtanın?

killer queen

25 Ağustos 2008; 12:19:47 

resimdeki cihazın aynısını ben 2 yıldır kullanıyorum ve tavsiye ederim güzel ve kaliteli bir ürün.ölçekle tutturma olayına gelince bu cihazların altında iğnesi olan küçük bir su ölçeği oluyor.siz yumurta sayısına ve istediğiniz kıvama göre suyu dolduruyorsunuz (ölçeğin üzerinde yazar) ve döküyorsunuz.su buharlaşınca zil çalıyor yumurta hazır hale geliyor. işin ilginç tarafı ise yumurta sayısı arttıkça daha az su kullanmanız ve güzel yönü yumurtayı çatlatmadan pişirmesi.

Furkan

25 Ağustos 2008; 12:42:54 

quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

@Furkan,

teşekkür ederiz, ölçekle tutturma dediğiniz husus deneme-yanılma daha doğrusu tecrübe ile edinilen bir husus mu istenilen kıvama getirilmesi için yumurtanın?

Kesinlikle

Sonuçda herkesin damak tadı değişiyor ve en güzel kıvamı deneme yanılmayla alıyorsunuz :)

Çatlamıyor demişsiniz ama ben 4-5 yıldır kulanıyorum ve arada bir yumurta çatlıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan -- 25 Ağustos 2008; 13:48:01 >

Yorum yazmadan evvel konuyu bir defa okuyun...
kalekale

25 Ağustos 2008; 18:39:34 

bende siemens marka var yıllardır kullanıyorum. öyle yumurta delme vs yok benim makinada yumurtaları koymadan haznesini suyla dolduruyorum 1 bardak kadar alıyor zaten, 6 yumurta alıyor istediğin kadar koy zamanlayıcısı var onu ayarla zaman dolduğunda cihaz kendini kapatıp alarmı çalıyor sonuç süper

eozen81

Sisteme Gözat

25 Ağustos 2008; 19:40:20 

quote:

Orjinalden alıntı: kalekale

bende siemens marka var yıllardır kullanıyorum. öyle yumurta delme vs yok benim makinada yumurtaları koymadan haznesini suyla dolduruyorum 1 bardak kadar alıyor zaten, 6 yumurta alıyor istediğin kadar koy zamanlayıcısı var onu ayarla zaman dolduğunda cihaz kendini kapatıp alarmı çalıyor sonuç süper

Demek delme falan yok, ben hepsinde bu özellik standart sanıyordum

Peki katı rafadan kayısı gibi seçenekleri nasıl ayarlıyorsunuz

kalekale

26 Ağustos 2008; 10:17:41 

quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

quote:

Orjinalden alıntı: kalekale

Demek delme falan yok, ben hepsinde bu özellik standart sanıyordum

Peki katı rafadan kayısı gibi seçenekleri nasıl ayarlıyorsunuz

ayar yeri var üzerinde hafif rafadan dan katıya doğru hem sembol hemde çizgilerin yer aldığı bir daire şeklinde düğme buradan istediğiniz pişirme seviyesini ayarlıyabiliyorsunuz, ancak bendeki biraz eski model galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalekale -- 26 Ağustos 2008; 10:32:47 >

eozen81

Sisteme Gözat

26 Ağustos 2008; 14:58:36 

Valla eski falan ama baksana deliksiz, göstergeli bir simgeleme, demekki Siemens iyi yapmış bu cihazları.

Dün Bosch, Arçelik ve Beko'ya gittim bir tanesinde yumurta pişirici satılmıyordu şansıma

TIGRAMAN

26 Ağustos 2008; 17:32:00 

Annem taktigi biliyor kaynamaya başlayınca 105 miydi yada 150 ye kadar sayıyor yada ben uyanmıssam krometre calıstırıyom telden kayısı kıvamı oluyor

Activities:
internette takılmak, sinefil olmak, paranormal aktivite peşinde koşmak, ihale takipçiliği, bulaşık yıkamak, amip ehlileştiriciliği, kuyrukta etrafına espiri yapıp gülünmesini beklemek, yere düşen adamın suratına su çarpıp ardından sümkürtmek, televizyonda kiremit kıran karate hocası, balonu yanlarindan cekistirip zurna sesi vermek, ekmek parasi kalibindan gariban edebiyati yapmak, toplumsal reaksiyon sonrasi istiklal marsi okumak,reklam müziklerini araştırmak,varmısın yokmusana katılıp kızlara sarılmak,ekstrem sporlar (santranç, tenis..)

eozen81

Sisteme Gözat

27 Ağustos 2008; 20:08:33 

Olay o değilmiş asıl taktiği ben buldum,

Buzdolabından çıkan yumurtayı 1 saat bekletip kaynatırsanız çatlamıyormuş veya benim 3 adet yumurtayı da denediğim ve olumlu sonuç aldığım üzere, buzdolabından çıkan yumurtayı bekletmek istemiyorsanız iğne ile bir delik açıyorsunuz, korkmayın o delikten yumurta akmıyor suya

O delik açılan yumurtayı haşlayın, bakın çatlamıyor

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Yumurta Pişiriciler Sayfa: [1]
Buraya git: