kardeşlerim merhaba. geçenlerde yeni bir sistem topladım. ancak bir türlü overclock yapamıyorum. gigabyte p35 s3g anakart , core 2 duo E7200 2.53mHz işlemci, corsair 2x1 gb 800mHz soğutuculu ram,sapphire hd3650 ddr3 512mb ekran kartı ve cool master 350 watt bir kasa var.sistem boştayken işlemcinin sıcaklığı 40 45 derece arasını gösteriyor.overclock yapmayı kaç kez denediysemde yapamadım. overclockda yeniyim ama çok fazla araştırmam oldu. denilenleri aynen yapmama rağmen overclock işleminden sonra bilgisayar kendisini resetliyor ve bios ayarları eki haline dönüyor.c1e ve eist i disabled yaptım ama sonuç yine aynı. ayrıca overclockta çok yüksek bir değer girmiyorum. 2.66 gHz i bile ayarlıyamıyorum. ramlaride 700 mHz ayarlıyorum.voltajla oynamak istemiyorum.ben işlemcinin aşırı ısınmasından şüpheleniyorum. ustalarımızında fikrini almak istedim. yardımcı olursanız çok sevinirim.saygılar
tekrar çok teşekkür ediyorum kardeşim.dediğini yaptım ve bu sefer oldu. ancak termal macun yüzünden ciddi bir ısınma sorunum var 2.66 gHzde sistem boştayken 80 dereceyi gösterdi cpu. normal halindeykende 60tan aşağı inmiyor zaten. bugün termal macun alıp tekrar deneyeceğim.tekrar teşekkürler.
kardeşlerim bir sorum daha olacak. az önce termal macunu uyguladım ve sıcaklık düştü. overclock uyguladım 2.75 e kadar çıktım. sistem boştayken işlemcinin birisi45 - 50 diğeri 50-55 derece arasında değişiyor sıcaklığı. sistem kararlılık testlerinde 70 e kadar çıkıyor. sizce bu değerler fazlamı yoksa sınırı biraz daha zorlayabilirmiyim? şimdiden teşekkür ediyorum cevaplar için.
kardeşlerim bir sorum daha olacak. az önce termal macunu uyguladım ve sıcaklık düştü. overclock uyguladım 2.75 e kadar çıktım. sistem boştayken işlemcinin birisi45 - 50 diğeri 50-55 derece arasında değişiyor sıcaklığı. sistem kararlılık testlerinde 70 e kadar çıkıyor. sizce bu değerler fazlamı yoksa sınırı biraz daha zorlayabilirmiyim? şimdiden teşekkür ediyorum cevaplar için.
sanki biraz yüksek gibi mi ? yani boştaykende 50-55 falan şu termal macun olayını böyle zar gibi bide eşit şekilde yaptığına eminsen bi daha o zahmete girmeni istemem ama kalın kaçırdıysan yada ufak tefek boşluk falan bıraktıysan bi daha yapmanı tavsiye ederim..Yada baktın onlada olmuyo adres direk sunbeamtech core contact freezer 60 liraydı heralde aldığımda,,müthiş soğutuyo benim sistem minimum fanda 43 derece falan tabi voltaj 1.50v..Fanı açsam az daha 37 flan tavsiye ederm soğutma ararsan...Ama soğutma işini çözmeden çokta arttırma özellikle voltajı,,elindeki voltajla biraz zorla bakalım sınırı nedir o voltajın,,kolay gelsin
aslına bakarsan kardeşim bende huylanıyorum.deiğin gibi termal macunu biraz fazla kaçırdım ilk başta sonra açtım tekrar doğru bir şekilde sürdüm yada öyle sanıyorum pek değişen birşey olmadı 50 nin altına düşmüyor ısı.az birşey zorlasam bilgisayarı donmalar meydana geliyor.pek fazla overclockta yapmadım 2.75de bıraktım.voltajla oynayamıyorum korkumdan.gerçi overclocksuz haldeyken bile 45 in altına düştüğünü görmedim boştayken. 2.85 e çıkardığımda bilgisayar açılmıyor aşırı ısıdan dolayı.aslında ben voıltajdan şüpheleniyorum. otomatikte ancak altta normal cpu vcore voltaj değerini 1.8 göstyeriyor.o kısım kafamı çok karıştırıyor.acaba voltaj ddeğerleri biraz fazlamı bana mı öyle geliyor.ancak everestten baktığımda cpu çekirdek voltajını 1.12 v civarında gösteriyor.olomadı servise götüreceğim. daha yeni aldığım için pek riskede girmek istemiyorum. ama dediğim gibi sanki voltaj ayarında bir problem var gibi geldi bana. bu konu hakkında yorum yaparsanız çok sevinirim.birde adanada oturduğumu belirtmekte fayda görüyorum.burda şu sıralar hava sıcaklığı 40 ın altına pek düşmüyor acaba onunda etkisi varmıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01cagatay23 -- 28 Ağustos 2008; 3:17:32 >