Arkadaşlar merhaba COOLER MASTER Centurion CAC-T05 kasamda yaptığım değişiklikleri sizlerle paylaşmak istedim .. YORUMLARINIZI BEKLİYORUM SAYGILAR... ************************************************************************************************************* BÖLÜM 1- kasam ilk değişikliğini reklamcıdan alıp sol yan kapak ölçülerinde kestiğim şeffaf pleksi ile yaşadı pleksiyi kapak ölçülerine getirmek için ise kıl testersi kullandım sol kapaktaki işlemci hava kanal delikleri (50-60 adet kadar minik delik) tornavida yardımıyla sağa sola çevirerek dikkatlice açıldı hemen altındaki fan yuvası ilkel bir yöntemle havya ile kesilip zımpara ile yuvarlanarak son halini aldı :) tabi elimde gerekli aletler olsaydı daha kolay olabilirdi ama azmin zaferi işte pleksi kırılmadan çatlamadan bitti ************************************************************************************************************** BÖLÜM 2- Kasa boyama işlemi 2 defa yapıldı malesef .. ilk boyama tecrübem uv fıstık yeşil idi ve zamanla boya atmaya dökülmeye başlamıştı bu canımı sıkan durumu değiştirmek için kolları sıvadım ve geçen hafta parlak siyah sprey boya ve nikelaj sprey boya edinip işe başladım ve kasa bu şekilde boyanıp son halini aldı (optik parçaların monte edildiği kısım nikelaj a boyandı diğer yerler siyah) ************************************************************************************************************** BÖLÜM 3-Kablo toplama işlerini daha önce ayakkabı bağcıkları ile yapmıştım yeniden renkli ayakkabı bağcıkları kullandım ve kabloları yeniledim elimde daha önceden bulunan uv ide ve sata kablolarıda kullanıp kablo işinide hallettim ************************************************************************************************************* BÖLÜM 4-Şeffaf psu yapımı psu yu kaplayan ve psu nun anakartını tutmayan parçanın ölçülerini pleksiyi keserek elde ederek başladım ve o parçaları psu ya gerekli yerlerinden vida deliği açarak vidaladım ayrıca psu fanını ledli bir fanla değiştirmeyide unutmadım yoksa psu nun şeffaf olması ne ifade ederki değilmi ? şu anda psu nun altı ve sol kapağa bakan kısmı şeffaf ************************************************************************************************************ BÖLÜM 5-Fanlar ilk olarak kırmızı ledli THERMALTAKE CL-P0391D RUBY ORB cpu fanı taktım kasanın orj egsoz fanının göbeğini nikelaj sprey le boyadım (fanların göbeklerine yuvarlak yeşil uv stickerler yapıştırdım) ************************************************************************************************************ BÖLÜM 6- Anakart-Ekran kartı-Ses kartı hafifçe modlandı Anakarta minik dokunuşlar yaptım kırtasiyeden aldığım A4 boyutundaki yeşil uv stickerden ufak ufak yuvarlaklar keserek anakart bileşenlerini kapladım Ekran kartı ölçülerinin bitim yerlerine yine aynı stickerden ince şeritler kestim ve yapıştırdım pasif soğutucusununda kenarlarını kapladım Ses kartıda ölçülerinin bitim yerlerinden stickerle kaplandı
********************************************************************************************************** ve son olarak Araba Modifiyesiyle uğraşan bir dükkandan aldığım mavi İp Neon ile kasanın arka bölümüne ve egsoz fan a şekil verip UV Katotları (3 adet) kasa içerisinde uygun yerlere takarak modu bitirdim
YAPIM AŞAMASINI FOTO MAKİNEM OLMADAN YAŞADIM O YÜZDEN DETAYLI FOTOLAR ÇEKEMEDİM BUGÜN ÇEKİLEN FOTOLARI KOYUYORUM KUSURUMA BAKMAYIN.. HERKESE İYİ FORUMLAR ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baycocophoenix -- 31 Ekim 2008; 9:45:27 >
dostum o full plexy yan kapağı nasıl tutturuyorsun kasaya...
kasanın kenarlarında minik şekilli delikler vardır bilirsin.. o delikleri kullanarak en uygun olanlara vida uyguluyorum örnek olarak herhangi bir kasa resminde göstereyim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baycocophoenix -- 25 Ağustos 2008; 14:17:47 >
arkadaşlar bugün.. şeffaf kapaktaki turuncu göbekli TT fanı pembe uv fanla değiştirdim ayrıca walkman motorundan yaptığım dövme makinasına kalın uç takarak şeffaf kapağa coast2coast logosu çizmiştim o logoyu ve üst tarafta bulunan cpu hava kanal deliklerini uv pembe boya ile boyadım (merak eden olursa uv pembe boyayı kırtasiyeden 750 krş a aldığım kalemin mürekkebinden elde ettim PENSAN NEON GEL) FOTO ÇEKEMEDİM EN KISA ZAMANDA FOTO EKLİCEM ARKADAŞLAR
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baycocophoenix -- 27 Ağustos 2008; 1:07:33 >
Bence cok tatlı bir mod olmuş.Plexide çok iyi duruyo bende böyle birşeyler yapmayı planlıyorum ama full plexy olunca yan panel cd*hddd yuvalarının iskeletleri pekte güzel durmuyor yaw.Yada onlarıda boyamak lazım kasa içiyle bilrikte.
Bence cok tatlı bir mod olmuş.Plexide çok iyi duruyo bende böyle birşeyler yapmayı planlıyorum ama full plexy olunca yan panel cd*hddd yuvalarının iskeletleri pekte güzel durmuyor yaw.Yada onlarıda boyamak lazım kasa içiyle bilrikte.
yorumun için teşekkür ederim üstad sağol yan panel cd-rom-hdd yuvalarının güzel gözükmesi için farklı bir renge boyadım ben sende öyle yapabilirsin kasa içi siyah o bahsettiğin bölüm nikelaj a boyadım ben..
Beğendim.. Kabloları renkli ayakkabı bağcıklarıyla toplamanda ilginç olmuş ama gayet güzel görünüyor
yorumun için teşekkür ederim Biraz daha derli toplu yapıcam o bağcık olayını sanırım o zaman daha güzel duracak birde hepsini tek renk yapmayı planlıyorum
gayet hoş,ama kapağa çerçeve şeklinde sticker çalış,psu da süper duruyor,uv show güzel dururdu bu kasada sanki..
[Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. Bugün yarına dünle beslenerek yol alır] ~La Rochefoucauld ~ [İki şeye hakkım olduğuna karar verdim: Özgürlük ve ölüm. Birine sahip olamazsam ötekini isterim, çünkü hiç kimse beni canlı tutsak edemez.] ~ Harriet Tubman~
gayet hoş,ama kapağa çerçeve şeklinde sticker çalış,psu da süper duruyor,uv show güzel dururdu bu kasada sanki..
verdiğin fikir için teşekkür ederim full pleksi etrafına Sticker yaptım yeni fotolar çekilince koyucam (telefonum foto çekmiyor + foto makinamda yok) o yüzden yakın zamanda foto eklicem merak etmeyin
hacı kasa güzel olmus ancak bence yapılacaklar daha bitmemiş. 1) UV neonların kasa dışından görünmemesini saglamalısın. Sadece ışık görünmeli ve nerden geldiği belli olmamalı.