arkadaşlar peltier konusu çokça geçti forumda ancak ömrü ile ilgili bir bilgiye rastlamadım hiç.aranızda bununla ilgili fikri yada tecrübesi olan varmı.
saygılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEHMET TURHAN -- 25 Ağustos 2008; 0:00:40 >
peki bu peltier in enerji harcaması ne düzeydedir. Ben bununla şu su otomatları varya anında soğuk ve sıcak su veriyor onlardan yapmayı düşünüyorum başarılı olabilirmiyim. Şöle düşündüm 2 metal tank( ısıyı iyi iletiyordu metal ler diye hatırlıyorum) yan yana olacak arayada 2 veya 3 peltier . Bir yüzü sıcak su diğer yüzü soğuk su sağlıyacak. Başarılı olabilme ihtimali var mıdır?
Hocam hiç uğraşmayın performans alamazsınız 60 ytl ye oto dolapları satılıyor zaten ama onlarda çok iyi sayılmaz. Forumda arama yaparsanız faydalı bilgilere ulaşırsınız
Hocam hiç uğraşmayın performans alamazsınız 60 ytl ye oto dolapları satılıyor zaten ama onlarda çok iyi sayılmaz. Forumda arama yaparsanız faydalı bilgilere ulaşırsınız
aradım tabi ama ömrü ile ilgili bir bilgiye rastlamadım.aslında peltier oldukça faydalı bir aygıt ama nerede ve ne şekilde kullanıldığıyla alakalı.