Şimdi Ara

ANKET ve VERİTABANI: HD 4850-HD 4870 hata oranı? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
448
Cevap
1
Favori
32.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @hikmetim;senin mesajını sen uyarmadan eklemiştim ancak her zaman PC başında olamıyoruz maalesef güncelleme zamanları değişkenlik göstermekte.Hiç kimseye farklı tarife uygulamıyorum yani.Sorunsuz oyunlar size

@my54;seni sorunsuzlara eklemiyorum sadece sorunu nasıl çözdüğünü aktarıyorum ilk mesaja.Çözdüğüne sevindim. sorununu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: QbLaY!!!

quote:

quote:

Hocam gerçekten kaliteli bi konu olmuş,bende yeni hd4870 aldım yorumları okuyunca içim biraz rahatladı iyiki 4850 almamaışım.hd4870 i dünden beri kullanıyorum maşaallah hiç bi problem yok!!!

Ya nazar deydi herhalde,oyunda anıden ekran kararıyo ve reset atmam gerekıyo ne yapmam lazım?ilk sayfada çözüm olarak verilen link e tıklıyorum ama netice yok,ne yapacaz şimdi????

Çok şükür sorun çözüldü,benım asus anakartın EPU-4 ENGİNE güç tasarrufu programını devre dışı bırakınca ekran kararma sorunu ortadan kalktı.başka birnde de asus anakarta ait bu tarz bi programda hig performance seçeneğini seçip sorunu ortadan kaldırdığını okudum fakat bende o işe yaramadı.sağ allta çalışan programa sağ tıklayıp "Allow Balloon ToolTip" seçeneğini inaktif yaptım yani yanında tik işareti olmıcak şekılde...Hd4870 şu an tam performans çalışıyo crysis warhead de özellıkle farkı hissettirdi

Benımde sorunum bu şekılde düzelmişti, isterseniz ekleyın yardımcı olabilir başkalarına!

• Gözden kaçmış kusurabakma ekliyorum hemen.

Gözden kaçanları bildirin lütfen arkadaşlar.
  • ____BİLDİRİ___

Gözünden kactım Benide ekleyin sorun kısmına Pls.
  • yok hiçbir sekilde olmuyo asus six engine de kaldırdım gene bi değişiklik yok..32 bit vista kullanıyorum zaten suan..oldurcek kart beni...
  • Seni eklemiştim sorun yaşayanlar kısmına şimdi sorunu nasıl çözdüğünü ekledim.

ASUS anakartlarda bulunan EPU Engine(Güç sarfiyatını önleyen bir teknoloji) H48xx serisi kartlarda sorun yaşatıyor.Bu sorun EPU'nun VGAnın saat hızlarını düşürmesinden kaynaklanıyor.

Bence sorun yaşayan arkadaşlar 2d-3d saat hızlarını sabitleseler çoğu kişinin sorunu ortadan kalkacaktır.AMD forumundaki konu da bunu gösteriyor.Ama sorun yaşamayanlar dokumasın lütfen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaRo55

quote:

Orjinalden alıntı: RCox

quote:

Orjinalden alıntı: s1Lv3r

kartım garantiden birebir değişecekti fakat toptancının elinde kart olmadıgı için iade istediler bende dayanmayıp gtx 260 aldım iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorm

İkisinin performansı da yakın, artı 260 da physx filan da var. Canavar gibi kart sonuçta. Güle güle kullan yeni kartını, keyfini çıkart

HD4870 GTX280'i Nvidia reklamı Olmayan Oyunlardan geçtiğini Bazı Testlerde Görmüştüm..Bu arada Physx Demişsiniz fakat ATİ'ninde Hawok Fizik'i Var..

bütün sayfaları okuyamayacağım cevap verilmiş olabilir ama ati de havoc mavoc yoktur olmasıda yakın zamanda hiç mümkün gözükmemekte ..... bu saaten sonra olsa olsa intelde olur....

quote:

Orjinalden alıntı: BaRo55

Şunu Söylemek İstiyorum..Peki nvidia'nın FPS'yi Yükseltmek İçin Görüntü Kalitesini Düşürdüğünü biliyor Muydunuz??Örneğin Crysis'deki Adalardaki Ağaçlardan Bahsedelim veya Bioshock'taki Resimlerdeki farklardan...

bak yine saçmalanmış öyle bol keseden atmayın kardeşim yok öyle bişey
    foruma 2 ss koyana hemen inanmayın ...... açın bakın ağaçları kayaları otları göremesseniz gelin o zaman söyleyin.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAVMAN -- 29 Eylül 2008; 16:46:52 >

• Powercolor HD4870'imle hiçbir sorun yaşamadım. Beni de listeye ekleyebilirsin.

Sadece PCB üzerindeki 3 komponenti kırdım ancak bu kesinlikle kartın sorunu değildi, kullanıcı hatasıydı.
  • Ecay yaptığın işin kymetini yeni yeni anlıyorum.forumda atıp tutan çok.cevap olarak senin anketi sunuyorum...
    bu yüzden ''yukarı''

++
  • his hd4850 kullanıyorum warhead de belli bir süre sonra atması dışında sorun yaşamadım
  • HIS 4870 1 GB modelini 3 gündür kullanıyorum bir sorun yok gibi, ancak anlamadığım şey kart masa üstündeyken 500 mhz hız gösteriyor catalyst overdrive sayfasında, riva tuner ile baktığımda ise bir 500 bir 750 mhz gösteriyor. Acaba kart masa üstündeyken otomatik olarak hız mı düşürüyor tasarruf için ? Konu hakkında bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum, şimdiden teşekkürler...
  • Ben temmuz ayından beri atikmdag.sys hatasını aliyorum. Mainboard degisti, ekran karti, ramler ve guc kaynagi degisti. Hala ayni sey var. Bu kadar biktiran israrli bir error ile hayatimda karsilasmadim.
  • Vista 64bit isletim sistemi. Asus p5q pro, e8400 cpu, crucial 4gb 1066mhz ram, 4850 palit sonic, 750w xilence psu, creative xi-fi ses karti.

Daha once gigabyte mainboard kingston ram ve sapphire 4850 ile yasadigim problem. Sistemi degistirdim hala ayni sey. Bu defa bir mavi ekran esliginde geldi. Atikmdag.sys mavi ekrani. Sonra tabula rasa oynarken oyun devamli kararip kendine geliyor bu sirada sesler islemeye devam ediyor. Masa ustune geliyorsunuz hata yok, geri donuyorsunuz 10 sn normal oynuyorsunuz sonra yine kararip gelmeler basliyor. Sapphire kartta ise devamli masaustune geri donup hata mesaji aliyordum ya da oyun kitleniyordu sesler devam ediyordu. Nasil cozulecek anlayabilmis degilim. Kesinlikle kullanici hatasi degil. Oc filan yok.
  • guntorikk aynı durumdayım ya neler yaptım olmuyo naparsam atikmdag ya ınsanı hayattan bezdirio..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecay

quote:

Orjinalden alıntı: juveline

-Sapphire HD 4870 kullanıyorum, i.s. ise vista ultimate 64 bit
    -Öncelikle eski grafik motoruna sahip oyunlarda (half life, counter strike warcraft 3), çizgiler oluşmasına müteakip ses, görüntü ve işletim sistemi tamamıyla kitlenme sorunu
    -CCC 8.6 kullanıyorum, bu sorunu çözmek için 8.5-8.7-8.8 kullandım sorun çözülmedi.
    -Sorun çözümü için ilginçtir ama hız aşırtma ve düşürtmeler denedim hem işlemci hem ram hemde ekran kartı için, ekran kartı için overclock yaptığımda güncel oyunlarda da kitlenme yaşadım (COD4, Crysis, Crysis Warhead)
    -ÇÖZÜM HALA YOK.

Hocam 32bit ultimate dene.64bitlerle ben çok sorun yaşamıştım daha önce.Hatta 8600mgtli bir laptopta dahi sorun yaşamıştık.

Bir de 64bit sürücü kurduğundan eminsindir heralde.Yine de bir hatırlatayım dedim.Bence 32biti denemeye değer senin açından.

***Sapphire HD 4870 bios update ile sorun çözüldü***

Evet arkadaşlar, yukarıda belirttiğim gibi bazı oyunlarda kitlenme -çökme- sorunu yaşıyordum, yabancı bir forumdan alıntı yapan bir arkadaşın tavsiyesi üzerine incelediğim forumda kullandıgım bios versiyonunda sorun olduğunu ve bu nedenle sapphire in yeni bir bios çıkarması üzerine bios update yaparak sorunu çözdüm, 1 gündür sürekli sorun yaratan oyunları oynuyorum ve hiç bir sorunla karşılaşmadım.

Böylesine güzel bir paylaşım ve bilgi alışverişi imkanı sunan donanımhaber e teşekkür ederim.

• benide ekleyin sorunsuzlara
    palit 4850 sonic aldım
    725/1040 da %65 fan hızı ile 65 derecenin üstünü görmedim
    kart mükemmeldi 1 ay kullandım
    ama satmak zorunda kaldım
  • His iceq turbo 4850 aldım 8.9 ile amd 5200 cpu msi nforce 550 anakart 2 gb ram 500 watt ocz psu 22'' lcd de şu an için hiçbir sorunla karşılaşmadım 700 mhz çektim gpu yu stabil ve düşük sıcaklıkta çalışıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: togi_88

guntorikk aynı durumdayım ya neler yaptım olmuyo naparsam atikmdag ya ınsanı hayattan bezdirio..

Valla ben boyle israrli bes para etmez bir hata gormedim. Bukadar senedir kac tane bilgisayarim oldu ama boyle hata gormedim. Geri vericem bilgisayari temmuz ayinda aldim aleti hala bana misin demedi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: togi_88

guntorikk aynı durumdayım ya neler yaptım olmuyo naparsam atikmdag ya ınsanı hayattan bezdirio..

Pardon birsey soracagim, bu hata ile okadar ugrastim okadar cok forum gezindim ki artik ne turetecegimi bilemez hale geldim. Siz bilgisayarinizi iki monitor ile kullaniyor musunuz yoksa tek monitor mu? Veya soyle sorayim bir defa olsa bile hic iki monitor kullanmaya calistiginiz oldu mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: guntorikk

Vista 64bit isletim sistemi. Asus p5q pro, e8400 cpu, crucial 4gb 1066mhz ram, 4850 palit sonic, 750w xilence psu, creative xi-fi ses karti.

Daha once gigabyte mainboard kingston ram ve sapphire 4850 ile yasadigim problem. Sistemi degistirdim hala ayni sey. Bu defa bir mavi ekran esliginde geldi. Atikmdag.sys mavi ekrani. Sonra tabula rasa oynarken oyun devamli kararip kendine geliyor bu sirada sesler islemeye devam ediyor. Masa ustune geliyorsunuz hata yok, geri donuyorsunuz 10 sn normal oynuyorsunuz sonra yine kararip gelmeler basliyor. Sapphire kartta ise devamli masaustune geri donup hata mesaji aliyordum ya da oyun kitleniyordu sesler devam ediyordu. Nasil cozulecek anlayabilmis degilim. Kesinlikle kullanici hatasi degil. Oc filan yok.

Önce 64 bit vista yerine 32 bit vista kurdum. Cogu kullanıcıda sorun cıkarmayan 8.6 yı kurdum ve görünümü windows Aero yerine vista temel yaptım. 8.7 ve 8.8 de zaten veriyordu 8.6 dada yine Atikmdag hatası verdi.
    8.6 yı silip 8.9 u kurdum ve anakartın biosunu guncelledim. Yakalsık 2-3 gün oyunlarda hiç atikmdag hatasıyla karsılasmadım. Daha sonra anakartın enerji tasarruf programı "six engine" yi devre dısı bıraktım. İçim rahat etmedi daha garanti olsun diye silidim. Onceleri pc acıldıgında hemen mause ile herhangi bir programa tıkladıgımda 10 sn falan donma oluyordu. "Six engine" yi silince o surunda ortadan kalktı. Şaun oyunlarda herhangi bir sorun yasamıyorum. Tek bir sorunla karşılasmadan Call of Duty 4 - ü bitirdim. Bazen kartı zorlamak icin Crysis WARHEAD la beraber Call of Duty 4 - ü oynadım. Banamısın demedi.
    Şuan masa üstü; bİos gpu-mem degerleri 750-3600, Current gpu-men degerleri 600-3600. Oyunlarda ise; 790-4000 degerlerinde kullanıyorum.
    Tek bir sorunum var oda bazen Internet Explorer yanıt vermiyor.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.