Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: ANKET ve VERİTABANI: HD 4850-HD 4870 hata oranı?Olası sorunların çözümleri

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ekran kartı >> Cevap: ANKET ve VERİTABANI: HD 4850-HD 4870 hata oranı?Olası sorunların çözümleri Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5 6   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ecay

Mesaj: 1358
Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git


Sisteme Gözat

 28 Ağustos 2008; 20:43:53 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.


quote:

Orjinalden alıntı: Razorback

sorunların yanında hangi marka olduğu yazılsaydı keşke....


Her sorunlu kart sahibinin mesajını linkledim ayrı ayrı.Tıkladığınızda direk o mesaja ulaşabiliyorsunuz.

_____________________________

W910i---YILIN TELEFONU KULLANICISI

SONY VAİO NS11S/S PM45 CHİPSET///Core 2 P5800///HYNİX 4GB DDRII 800MHZ///HITACHI 320GB///ATİ MOBİLİTY RADEON HD3430 256MB GDDR3///PIONEER DVDRW 8x///15.4' SONY X-BLACK
ecay

Mesaj: 1358
Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git


Sisteme Gözat

 29 Ağustos 2008; 0:49:13 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar HD4800 serisi ile ilgili anketimiz hakkında kendi görüşlerimi sizlere sunuyorum.

Öncelikle bir konuya açıklık getirmek istiyorum.Listelerin başlıklarına dikkat ediniz.Örneğin "HD4850 ile hiç bir şekilde sorun yaşamayanlar" dendiğinde kesinlikle sorunsuz kartlardan bahsedilmektedir. "HD4850 ile herhangi bir sorun yaşayanlar" dendiğinde ise sadece kartla ilgili değil tüm sistemle veya kullanıcı ile ilgili olabilecek hatalar gözönüne alınmıştır.

İlk olarak sıcaklık konusuna değinmek istiyorum.HD48xx serisinde sıcaklık konusu bir problem değildir.Neden?

  • Rv770 GPU'su aslında uzaktan görüldüğü tartışıldığı kadar ısınan kartlar değildir.İlk çıkan 8800gtler hala anılarımızdadır.Yani bir g92 ile Rv770pro arasında kaydadeğer TDP farkı yoktur.(8800gt=110W;4850=110W;4870=150W-
    160W;9800gtx=156W;Gtx260=182W)Bu kartlarda 80c ve üstü sıcaklık değerleri görmemizin nedeni referans soğutmanın düşük fan devridir.Aslında default haliyle bile kartlar yeteri kadar ve sessiz soğutulabilmektedir.
  • HD 48xx serisinde kartın fanı rahatlıkla kontrol edilebilmektedir.Sessizlik sıcaklık dengesi gözetilerek güzel değerler bulunabilir.
  • Kart 95cyi geçse bile belirti vermiyorsa (yavaşlama atma vpu vs) bunu bir problem kabul edemeyiz.Elbette yüksek sıcaklık kartların ömrünü bir ölçüde kısaltacaktır ancak kısaltsa bile biz bunu anlayamayacağız.Çünkü çoğumuz 2.sene bitmeden bu kartı değiştirecektir.Bu kartlar da 4 seneden sonra oyun açmaya zorlanacak kartlar olacaktır.

    Radeon 4850 değerlendirmesi

  • Anketimizde 28 kişi kart ile birlikte vakit geçirdiği zamanlarda en ufak bir problem yaşamamıştır.6 kişi çeşitli problemler yaşamış 2 kişi doğru sürücü ile mutlu sona ulaşmıştır.denizg adlı üyenin kartı garantiden değiştirilmiş ve yeni gelen kartta kendisi herhangi bir problem ile karşılaşmamıştır.
  • Yani şu an anketimize katılanlardan 31 kişi Radeon HD 4850'sini sorunsuz kullanmaktadır.3 kişi henüz problemini çözemediğini söylemiştir.Yüzdeye vurduğumuzda %92 sorunsuz kullanım yüzdesi görülmektedir.Bu da %95 güven düzeyine çok yakın bir değerdir.
  • HD 4850 ile olan sorunların sistemle ilgili olabileceğini de hatırlatalım.(Başlıklarımızı hatırlayın...)
  • Sıcaklık ile ilgili söylediklerim aynen HD 4850 için geçerlidir.

    Radeon HD 4870 değerlendirmesi

  • Anketimizde 10 kişi kart ile birlikte vakit geçirdiği zamanlarda en ufak bir problem yaşamamıştır.9 kişi çeşitli problemler yaşamıştır.Bunların 3'ü overclock ile meydana gelen hatalardır.Kullanıcı hatası yani.OC yapılmadığı zamanlarda bu kartlar sorunsuzdur.Sorun yaşayan 5 HD 4870 kullanıcısı ise doğru sürücüyü kurarak problemini gidermiştir.Arkhandes nickli kullanıcıda olan fanın bir hızlı bir yavaş çalışması problemi giderilememiştir.
  • Şu an anketimize katılan 18 kişi radeon HD 4870'ini sorunsuz kullanmaktadır.Sadece 1 kişi problemini çözememiştir.O problem de kartın işlevini görmesine engel değildir.Yüzdeye vurduğumuzda %94,7 gibi sorunsuz kullanım yüzdesi görülmektedir.HD 4870ler kısacası sorunsuzdur.
  • Sıcaklık hakkında söylediklerim aynen HD 4870 için geçerlidir.
  • Doğru sürücüyü bulmak yeni kart alacak kullanıcılara antipatik gelebilir.Bu durum yeni gelecek sürücülerle geçebilir veya daha da kötüleşebilir.Önemli olan HD 4870 kullanıcılarının hangi sorunu hangi sürücüyle çözdüklerini burada paylaşmalarıdır.

    Radeon HD 4870x2 değerlendirmesi

  • Ankete katılan bir kişi sorun bildirmemiştir.Bir şey söylemek için çok erken.

    Hata oranını minimuma indirmek için neler yapmalıyız?

  • Yeni bir kart aldığımızda mümkünse format atmalıyız.Ya da hiç yoktan driver cleaner kullanmalıyız.
  • Yeni bir kart aldığımızda sistemde kurulu oyunları yeniden kurmalıyız.Ya da en azından oyunun config dosyasını silmeliyiz.Çünkü önceki kart ile olan ayarlar saklanmış veriler çakışabilir.
  • Sabit diski birleştirmeliyiz.Parçalanmış dosyalar veri aktarımını geciktirebilir bu da beklenen bir veri ise özellikle vista da oyundan atma(xxx.exe çalışmayı durdurdu) ile sonuçlanır.
  • Kullandığımız crack ve no dvd dosyalarına dikkat etmeliyiz.Bozuk cracklar zaman zaman sinir bozucu olabilir.
  • Sistemde virus vb şeyler olmadığına emin olmalıyız.
  • Fiziksel bellek dolduğunda sistemin iflas etmemesi için sanal belleği ayarlamalıyız.
  • Kullandığımız PSU'ların yeteri kadar güçlü ve kaliteli olduğuna dikkat etmeliyiz.
  • Chipseti pasif soğutmalı olan anakartların azla ısınmadığına dikkat etmeliyiz.(Vga kartlar bu chipsetlere çok yakın olduklarından önemli bir konu)
  • Oyunun kurulu olduğu bölümde yeteri kadar boş disk alanı bulunduğundan emin olmalıyız.
  • Sizlerden de katkı geldikçe bu listeye ekleriz aklıma gelenler şimdilik bu kadar.

    Ben kendim böyle bir anket yapmak veritabanı oluşturmak istedim hem merakımı gidermek hem kart alacaklara yardımcı olmak düşüncesiyle.Katılanlara teşekkürü borç bilirim.Şu ana kadar olan katılımlara göre benim ulaştığım sonuçlar bunlar.Tamamen benim görüşlerimdir.Sizler aslında kimseye katılmak zorunda değilsiniz.Anket ortada olduğu için siz kendi yorumunuzu yapın ve kendiniz karar verin.Ben anketi okumaya üşenenler için objektif olarak görüşlerimi yansıtmaya çalıştım.Sizler de fikirlerinizi tabii ki paylaşabilirsiniz.Lütfen birilerine cevap olsun diye yazmayınız.Anketteki verileri kullanarak yorumunuzu yazınız anketi yorumlayınız...

    *Ankete katılım bundan sonra da devam edecektir.Katılan olursa listeler güncellenecektir.Tabii ki anket açıldığından bu güne kadar olan sürede olduğu gibi güncellemeler bu kadar hızlı olmayacaktır.

    _____________________________

    W910i---YILIN TELEFONU KULLANICISI

    SONY VAİO NS11S/S PM45 CHİPSET///Core 2 P5800///HYNİX 4GB DDRII 800MHZ///HITACHI 320GB///ATİ MOBİLİTY RADEON HD3430 256MB GDDR3///PIONEER DVDRW 8x///15.4' SONY X-BLACK
  • Gamlı Baykuş

    Mesaj: 1408


    Sisteme Gözat

     29 Ağustos 2008; 0:54:04 
    Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

    şimdiki kartta bir sorun yok.bütün oyunlarda gayet güzel çalışıyor.nazar deymesin.hep beni buluyorlar zaten

    _____________________________


    T.C Tarih Kulübü
    .45 ACP

    Mesaj: 4170


     29 Ağustos 2008; 1:14:18 
    Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

    @ecay

    sahane bir baslik oldu bence ecay'in sayesinde.karti kullananlar soyle sorun var-yok soyle oldu soyle yaptim diye degisik basliklarda soyluyorlardi ama bir araya getirip gosterince sorunlu sorunlu denilen kartlarin tek sorununun surucu oldugu goruldu.onda da yapacak bir sey yok herkes ayni donanimi anakarti kullanmiyor.sende 8.6 sorunsuz 8.8 sorunlu olabilir ama bende hic bir surucude sorun cikmadi.hepsini arka arkaya yukledim d. cleaner sweeper gibi programlar kullanmadan.basta format onemli onu ben de soyleyeyim ve isletim sistemi yuzunden de sorun cikabiliyor ama sorun varsa da yazilimsal.hatirlayin 38xx ler ciktiginda 4. surucu olmasi lazim 8.3 ile rahat etmisti herkes.bu kartlara cikan 8.8 daha 3. surucu ve bu sefer bana gore basarili ben 8.7'de de problem yasamamistim.

    _____________________________

    cyrix120
    GobliN

    Mesaj: 3179


     29 Ağustos 2008; 1:16:04 
    Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

    4870 sorun yok.
    Ancak Crysis i.in 22" veya üstü kullanıyorsanız 4870 alacaksanız 1 Gb'lık modelinden alın.


    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GobliN -- 29 Ağustos 2008; 1:48:38 >


    _____________________________

    Asus P5Q Deluxe | Intel E8400@ 505x8 | Kingston HyperX 9600 4x1GB @ 1010Mhz 5-5-5-15 | Palit HD 4870 @ 840-1100 | 2X Samsung SataII 320GB Raid 0 | SilverStone Strider 750Watt | Samsung 226BW
    sarperbaser

    Mesaj: 101


     29 Ağustos 2008; 1:43:01 
    Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

    4870 x64 xp de fearda sorun yaptı 32 e geçtm xp dzldi

    _____________________________

    Q9450
    P5Q3 DELUX WIFI @N
    CORSAIR 1333mhz ddr3
    Sapphire HD4870
    samsung 750 gb
    samsung 2232BW
    logitech G5
    Draconic

    Mesaj: 806


     29 Ağustos 2008; 2:18:14 
    Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.



    Win Xp 32bit
    amd x2 5600 cpu
    2 gb twinmos ram
    yeterince soğutma...
    ve his 4850 referans tasarım ile hiç bir donanım kaynaklı sorunum olmadı:)ilk etapta kartın sürücüleri iyi değildi neverwinternights gibi bir oyunda komik fps değerleri veriyordu ama ilk 4800 e gelen sürücü ile kart kendini rekor derecede topladı:)
    sorunsuzdur...(yükte 70 derecede idi.fan hızı yüzde 40)

    4870 de kullandım ama onu çok kurcalayacak vaktim olmadı onun için sorunsuzdur dersem yanlış yönlendirme yapmış olabilirim.ama elime ilk geldiğinde sürücü güncellemesi ile çok iyi bir oyun keyfi yaşattı bana:)


    _____________________________

    ilyus

    Mesaj: 630


     29 Ağustos 2008; 2:58:38 
    Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

    His HD4850 ekran kartim var 8.6 8.8 sürücülerini kulandim 3 farkli anakartta kulandim test ettim oyun oynadim o.c yaptim hiç bir problemle karşilamadim .. taş gibi mal fani biraz yavaş bence az hızlı olsaymiş iyi olurmuşş sıcaklik dahada düşük olurdu

    beni sorun yaşamayanlara ekleyimnizz..

    _____________________________

    ecay

    Mesaj: 1358
    Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git


    Sisteme Gözat

     29 Ağustos 2008; 9:24:28 
    Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

    quote:

    Orjinalden alıntı: fred78

    Benim şöyle bir sorunum oldu : Dün HIS ıceq4 4850 ekran kartım geldi.KUllandığım nvidia kartı çıkarıp, sürücülerini sildim.4850 yi taktım ve ati sitesindeki en güncel sürücüleri yükledim(8.8).Buraya kadar sorun yok.Ancak Colin Mc Rea DİRT oyununu açıp bütün ayarları full yapınca yaklaşık 1-2 dakika takılarak oynadıktan sonra kitleniyor ve makine öyle kalıyor.Bazen kendinden resetliyor.Defalarca denedim sonuç aynı.Kartla birlikte gelen driveride yükledim sonuç değişmedi.Yalnız Oyunu ilk açtığımda normal ayarlarla yarım saat kadar sorunsuz oynadım.Sizce sorun ne olabilir? Oyunu kaldırmaması gibi bi şey söz konusu olabilirmi?

    Kullandığınız çözünürlük nedir?Sürücü ayarlarınız nasıl?Anlattığınız sorun bellek hatasını anlatıyor.Bellek dolmuş olabilir,bellek ısınmış olabilir,arada belleğin biri bozuk olabilir vs.Önerim sürücüden 8xMSAA açtıysanız onu 4xAAya indirmenizdir.Emin olun kalite açısından çok büyük fark olmaz.


    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecay -- 29 Ağustos 2008; 9:40:26 >


    _____________________________

    W910i---YILIN TELEFONU KULLANICISI

    SONY VAİO NS11S/S PM45 CHİPSET///Core 2 P5800///HYNİX 4GB DDRII 800MHZ///HITACHI 320GB///ATİ MOBİLİTY RADEON HD3430 256MB GDDR3///PIONEER DVDRW 8x///15.4' SONY X-BLACK
    hserdark

    Mesaj: 664


    Sisteme Gözat

     29 Ağustos 2008; 9:33:23 
    Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

    Çok güzel sonuçlanmış başlık, bir sürü problemi var diyenler inşallah güzelce okurlar burayı. Çoğu test sitesinin elde edemediği bir bilgiye sahip olduk, maşallah

    _____________________________

    Asus P5B Deluxe WiFi/AP || Core2 Quad Q6600 @3.4GHz || 4x1GB Team XTreem 6400 DDR2 800MHz || Zotac GTX280 @AMP! Edition || Samsung 2232BW || Feel Hurricane AI03 || Thermaltake 750W Toughpower || Arctic Cooling Freezer 7 Pro || Creative Audigy 2 ZS + Creative 5200 5+1
    designr

    Mesaj: 571


    Sisteme Gözat

     29 Ağustos 2008; 9:37:16 
    Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

    benide ekleyin 4870 ile herhangi bir sorun yaşamayanlara

    kartı dün çalıştırabildim ve formatsız pc de driver cleaner.net ile nvidia driverlarını sildim ( yada öyle zannediyiorum ilk defa kullandım programı) neyse cd içindeki 8.6 kurdum 8.8 i hemen kurmadım elimde olmasına rağmen. 2 saat 4 oyun oynadım sadece crysis te high da bile teklemeler yaşadım bunun sebebi de format atmadığımdan olsa gerek. cod4, dmc4, assasins creed,grid de ccc de tüm 3d ayarlar en sonda ve oyunların ayarları da en sonda olmak üzere hiç bir problem yaşamadan oynadım.

    yalnız crysis te dediğim gibi teklemeler oluyordu ama açtığım save tam çatışma ortasıydı formatsız oluncada normal dedim. crysis te de bir kere oyun dondu kaldı alt+f4, alt+tab gibi denemelerden sonra oyun kendiliğinden tamamen kapandı bir daha açmadım. bunu sorun olarak görmüyorum şuan. pazar akşamı temiz bir pc yaptığım denemeleri ve sonuçları buraya yazarım.

    _____________________________

    Asus P5Q-Pro///Intel Q6600 Stock///Corsair 2*2Gb 1066Mhz Dominator
    ///Sapphire HD4870 ///Thermaltake Toughpower 750W///Thermaltake Tsunami Dream///LG 19" 1950SQ
    ecay

    Mesaj: 1358
    Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git


    Sisteme Gözat

     29 Ağustos 2008; 10:17:10 
    Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

    ATİ tray tools ile bellek kullanımına bakabilirsin.Forumda bir arkadaş anlatmıştı.

    _____________________________

    W910i---YILIN TELEFONU KULLANICISI

    SONY VAİO NS11S/S PM45 CHİPSET///Core 2 P5800///HYNİX 4GB DDRII 800MHZ///HITACHI 320GB///ATİ MOBİLİTY RADEON HD3430 256MB GDDR3///PIONEER DVDRW 8x///15.4' SONY X-BLACK
    savezz

    Mesaj: 88


     29 Ağustos 2008; 11:08:48 
    Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

    4870 X2 kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım.Daha dogrusu ATI ile bügüne kadar hiç sorun yaşamadım.

    _____________________________

    Asefik

     

    Mesaj: 1035


    Sisteme Gözat

     29 Ağustos 2008; 11:10:45