Merhaba arkadaşlar. Arçelik 5195 NF buzdolabım var. Bugün arıza olduğunu belirten ünlem işareti gördüm. Dondurucu kısmında sorun olduğunu tahmin ederek içerisini boşalttım. Alt tarafı tamamen buz tutmuştu. Biraz kurcaladım. Aşağıdaki resimler biraz erimiş hali. şuan fişi taktığımda ünlem işareti çıkmıyor.Sorun ne olabilir. Buzlar eridikten sonra fişi takıp dolabı çalıştırmaya devam mı edeyim. Yoksa servis mi çağırayım. Şimdiden teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musto44 -- 24 Ağustos 2008; 21:28:18 >
P4-2.6ht // 1024ddr400 kingston // Asus P4P800 // Seagate 80GB barracuda 7200.7 // 128 MB AtiRadeon9600pro // philips109p4 momitör // Aopen H600B5 // AverMedia Tv kartı // LG52x32x52 CD Writer// LG20x18x20 DVD Writer//Airties adsl // PubsII Ups // Creative 5200 5+1 // Canon A75 // Philips 5160/12 DVD Player
Merhaba arkadaşlar. Arçelik 5195 NF buzdolabım var. Bugün arıza olduğunu belirten ünlem işareti gördüm. Dondurucu kısmında sorun olduğunu tahmin ederek içerisini boşalttım. Alt tarafı tamamen buz tutmuştu. Biraz kurcaladım. Aşağıdaki resimler biraz erimiş hali. şuan fişi taktığımda ünlem işareti çıkmıyor.Sorun ne olabilir. Buzlar eridikten sonra fişi takıp dolabı çalıştırmaya devam mı edeyim. Yoksa servis mi çağırayım. Şimdiden teşekkürler.
Arkadaşım gönderdiğin resimlerden anlaşilacağı üzere dolabın tahliye (drain) ısıtıcısı arızalı. Bu yüzden tahliye kanalı tıkanmış eriyen buzlar alt kısımda birikerek dolabın tabanına yayılmış tekrar çalışma anında yeniden donarak ısıtıcıyı yerinden kaldırmıştır. Çözüm servisin ısıtıcıyı yenilemesi ile bitmiyor. Esas çözüm ısıtıcı değişimi yapılırken ısıtıcının 3 cm boyunda ağzı havşalı 1/2 boruyla yerine çakılmak suretiyle sabitlenmesidir. Buna ilave olarak kenar kısımlarının yapışkan aleminyum bantla çevrelenerek sabitlenmesidir. Bu arada dolabı yeniden çalıştırmak sadece zaman kazanmak olur arıza tekrarlıyacaktır.