Merhaba araştırmalarım sonucu OCZ Vendetta 2 satın almaya karar verdim ve termal macun hakkında bir sorum var. forumlarda pek çok farklı yorum okudum macunun nasıl sürülmesi gerektiği konusunda, 1-işlemcinin en ortasına sadece fıstık büyüklüğü kadar sıkmak yeterli sonra fan oturtulmalı 2-fan iki yüzedede azıcık sürülüp iyice yayılmalı 3-sadece işlemci üzerine sürülen az miktarda macun çok ince tabaka halinde yayılmalı. Tam olarak emin olabilmek için bu konu başlığını açma ihtiyacı hissettim, en doğru yöntem hangisidir?
fındık kadar, mercimek kadar vs bunun bir srandardı yok süreceğiniz yüzeyin genişliğine göre değişir bunun miktarını göz kararı siz bulacaksınız.
1. Fazla sürmenin faydası yoktur aksine hava kabarcığı yaparak performansı düşürür. 2. Sürülen macun ince bir tabaka olarak bir cisimle yayılmalıdır. 3. Her iki tarafada yani hem işlemci hem soğutucuya sürülen termal macunlar var macunun kullanma talimatına yazar 4. Termal macunu sürmeden önce acemiliği küçük bir yüzeyde yapın. Süreceğiniz yüzey işlemci kadar olsun ki macun miktarınıda gözünüz alışır. Macunu işlemcinin ortasına değil yukarı az bişey sıkın daha sonra yayın. Böyle uygulaması daha kolay
CPU yüzey alanları ortalama olarak birbirine yakındır. Macunu sürerken önemli olan çok ince bir tabaka halinde sürülmesidir. İki türlü yöntemi vardır.
1) İşlemci ortasına pirinç tanesi kadar sürüp soğutucuyu orantılı olarak oturtarak sıkmak.
Bu yöntem her soğutucuda geçerli olmaz çünkü soğutucuyu tam olarak düz bir şekilde oturtarak monte etmeniz gerekmekte. Aksi halde macun orantılı bir şekilde yayılmayacaktır.
2) İşlemci üzerinde çeşitli bölgelere azar azar sürüp kredi kartı vb bir cisim ile yüzeye yaymak şeklindedir. En kullanışlı yöntem budur.
Tekrar hatırlatmakta fayda var her ne şekilde sürerseniz sürün çok ince bir tabaka halinde sürmeniz gerekmektedir.