Şimdi Ara

Türk otomobili'Şimendifer' :))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yozgat'ın Kadışehri İlçesi'nde yaşayan 36 yaşındaki Ahmet Ardıç, kendi otomobilini üretti. Ardıç, atölyesinde 4 ayda imal ettiği "Şimendifer" adlı otomobiliyle komşularını da gezdiriyor. 2 bin YTL'ye malolan otomobil LPG ile çalışıyor. Ardıç "Otomobilin hararetini, bacaklarıma gelen sıcaklıktan, ne kadar hız yaptığımı ise rüzgardan tahmin edebiliyorum" diyor.(alıntı milliyet)

• STİ mavisi olsa daha hoş olurmuş

Öte yandan merak insana neler yaptırıyor..Türk milleti olarak atılmışı,hurdayı değerlendirme merakımız çoktur.
    Nerde işe yaramaz birşey var onu tamir edip kullanmaya bayılırız. Adına da "değerlendirdik" deriz.
    Bununla uğraşacağına 1.5 milyara toroslar var hem onu alıp adam ederdin hemde yağmur yağdığında ıslanmazdın ey türk milletinin evladı

Orjinalden alıntı: QamiQaze

dikkat ederseniz araba gerçek bir "tek kapı"

Sadece şoför için kapı var.

3.resimdeki kepli abi nasıl biniyor bakın
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: arifomer

arka tekerlere dikkat. Mercedes bmw teknolojisidir

Tam bunu yazıyordum

Toros'lar maalesef 10 milyar civarı oralarda, R12'ler ise 70 küsürlü modeller 4-5 milyar civarı...hem ona 9 kişi binemez : )) hem de cabrio değil...

Şöyle ya da böyle herhangi bir köylümüz bile otomobil yapabilirken -iyi ya da kötü- bu ülkenin kendine ait bir markasının olmaması ne kadar kötü...

ben kendi adıma tebrik ediyorum köylümüzü. Çabasından, zekasından ve herşeyden önemlisi verdiği emekten dolayı.

Motorun kaputuna koyduğu Türk bayrağı en azından gerçek bir Türk otomobilinin üstünde...(Motoru yabancıdır polemiğine girmeyelim lütfen.)

Keşke çok iyi otomobiller yapabilsek, bunu gerçekten isterdim ve gururla da binerdim.
  • Cidden güzel
    Şimdi bu amcadan Hot-Rod araçlar bekliyoruz şöyle V8 falan

Daha çok golf arabası tadında olmuş.
  • Yaratıcılık iyi ama pazarlama zayıf. Vereceksin bu aracın distrübütörlüğünü Doğuş'a bak nasıl satıyor. Dizilerde, filmlerde, reklamlarda millet çişe bile şimendifer ile gider, beynimize şimendiferi kazırlar.

quote:

Orjinalden alıntı: helisel

STİ mavisi olsa daha hoş olurmuş

Öte yandan merak insana neler yaptırıyor..Türk milleti olarak atılmışı,hurdayı değerlendirme merakımız çoktur.
    Nerde işe yaramaz birşey var onu tamir edip kullanmaya bayılırız. Adına da "değerlendirdik" deriz.
    Bununla uğraşacağına 1.5 milyara toroslar var hem onu alıp adam ederdin hemde yağmur yağdığında ıslanmazdın ey türk milletinin evladı

"0" dan bişey yaratmak çok daha değerlidir bence.

• helal olsun adama..

Orjinalden alıntı: arifomer

arka tekerlere dikkat. Mercedes bmw teknolojisidir

Yalnız diğer tekere bakarsanız yatan teker kadar açı yapmamış.
    Yani bağlantı şeklinden kaynaklanan bir açı değil, ağırlığın verdiği bir yamulma söz konusu...

Orjinalden alıntı: armi

Amcam 9 kişinin binebileceği bir araç yapmış hem de cabrio : ))

Toros'lar maalesef 10 milyar civarı oralarda, R12'ler ise 70 küsürlü modeller 4-5 milyar civarı...hem ona 9 kişi binemez : )) hem de cabrio değil...

Şöyle ya da böyle herhangi bir köylümüz bile otomobil yapabilirken -iyi ya da kötü- bu ülkenin kendine ait bir markasının olmaması ne kadar kötü...

ben kendi adıma tebrik ediyorum köylümüzü. Çabasından, zekasından ve herşeyden önemlisi verdiği emekten dolayı.

Motorun kaputuna koyduğu Türk bayrağı en azından gerçek bir Türk otomobilinin üstünde...(Motoru yabancıdır polemiğine girmeyelim lütfen.)

Keşke çok iyi otomobiller yapabilsek, bunu gerçekten isterdim ve gururla da binerdim.

R9 Springime 7 kişi binebiliyor. aynı şekilde arkadaşımın R12 SW sine ise 12 kişi biniyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Thin Lizzy

Ardıç "Otomobilin hararetini, bacaklarıma gelen sıcaklıktan, ne kadar hız yaptığımı ise rüzgardan tahmin edebiliyorum" diyor.(alıntı milliyet)

Süper yaa cok hosuma gıttı bız zekıyız abı gurur duyuyorum kendı ınsanımlaa
    | AMD Phenom 9850 Quad 2511@2813Mhz 4Mb Cache | Gigabyte ma790fx-ds5 Mainboard | Kingston HyperX 4x1gb 1066Mhz Dual DDR2 | Seagate 2x500gb sata2 32mb Cache NCQ 7400Rpm HDD | Sapphire HD4870 512mb 256bit GDDR5 | Feel hurricane II Case | Thermaltake Qfan 650W Powersupply | Thermaltake Duoorb CPU Cooler | Samsung 226cw 22'' LCD | Logitech Z5500 | Creative Audigy USB External Sound Card | HP Pavilion dv5 1002et |

Nissan Skyline R34 GTR V-Spec II Nur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.