Şimdi Ara

## Intel P43 Yonga Setli Yeni Anakartını Kullanıma Sundu ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Intel P43 Yonga Setli Yeni Anakartını Kullanıma Sundu ##


    Yarıiletken dünyasının lider isimlerinden Intel, hazırladığı yonga setlerini kullanan ve kendi markasını taşıyan anakartlar da hazırlamakta. Firmanın kullanıma sunduğu yeni anakartı P43 yonga setini temel alıyor. Bilindiği üzere P43, P45 yonga setinin ekonomik varyasyonu olarak hazırlanmış ve temel olarak Crossfire teknolojisine destek vermemesi ile abisi P45'den ayrılmıştı. Intel'in DP43TF kod adlı yeni anakartı tasarım anlamında firmanın aynı segmentte daha önce kullanıma sunduğu anakartlar ile benzerlikler taşıyor. LGA775 formundaki güncel işlemciler ile uyumlu olarak kullanılabilen yeni anakart üzerinde 4 adet DIMM slotu bulunuyor ve 8GB'a kadar DDR2-800MHz bellek desteği sunuluyor. Pasif soğutma ile desteklenen anakart üzerinde güney köprüsü olarak ICH10 yongası kullanılmakta. Ekran kartı kullanımı için konumlandırılan PCIe X16 slotuna ek olarak 3 adet PCIe X1 ve üç adet te PCI slotunu üzerinde barındıran Intel DP43TF, farklı RAID konfigürasyonlarını destekleyebilen 6x SATA-II konnektörüne, gigabit ethernet desteğine ve 6 kanal yüksek tanımlı ses özelliğine de sahip. Gelen bilgilere göre anakartın Avrupa satış fiyatı 75 Avro seviyesinde yer alıyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • İntel neden anakart üretiyor anlamadım ki

    Katı kapasitör denen birşey yok hala

    Tasarım desen berbat
  • Genelde bir kere referans tasarımı oluşturmak için tasarlamak zorunda sonrada bazı büyük firmalar intel'e güvenine ihtiyacı oluyor Intel de üretiyor. Ayrıca tüm sistem üretmesi için mecbur anakart üretmesi gerek değil mi ?
  • İntel anakartlarının piyasadaki tek yeri sanırım firmalara referans olması.Çünkü bu kart OC yemez bu kart ucuz desen daha ucuza p43 yongalı kart satan Asrock biostar gibi markalar bulunur.Sistem üreticilerinin de intel anakart kullandıklarını sanmıyorum.İlginç doğrusu.
  • Intel anakarlar estetik açıdan göze hitap etmeyebilir ancak stabilite açısından son derece iyidir. Bu yüzden çeşitli kurumlar tarafından özellikle tercih edilmektedir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: *Furious*

    İntel neden anakart üretiyor anlamadım ki

    Katı kapasitör denen birşey yok hala

    Tasarım desen berbat


    işlemci çevresine biraz katı kapasitör koymuşlar ayıp olmasın diye..
    ayıplayamıyoruz biz de napalım ;)P
  • İntel işlemciler intel anakartlarla daha iyi çalışır lafı herhalde yalan değil mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunwane -- 24 Ağustos 2008; 17:43:02 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Gunwane

    İntel işlemciler intel anakartlarla daha iyi çalışır lafı herhalde yalan değil mi ?


    intel anakartlarla mı? yoksa intel chipsetlerle mi diyecektiniz?
  • ya bu katı kapsitör ne işe yarıyor...adamlar koymamış demekki salid capasitör olmadan da çalışıo....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: skksgk


    quote:

    Orjinalden alıntı: Gunwane

    İntel işlemciler intel anakartlarla daha iyi çalışır lafı herhalde yalan değil mi ?


    intel anakartlarla mı? yoksa intel chipsetlerle mi diyecektiniz?


    Amd chipsete intel takılmazki zaten.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yc#1

    Intel anakarlar estetik açıdan göze hitap etmeyebilir ancak stabilite açısından son derece iyidir. Bu yüzden çeşitli kurumlar tarafından özellikle tercih edilmektedir.

  • quote:

    Orjinalden alıntı: DEATH71

    ya bu katı kapsitör ne işe yarıyor...adamlar koymamış demekki salid capasitör olmadan da çalışıo....



    çalışıyorda ömrü ne kadar uzun tartışılır. sıvı olanlar bir süre sonra akma yapabiliyor. oda tüm sistemine zarar verebilir. sıvı olanlar daha az stabil. vs.vs katı kapasitör pahalı ayrıca. daha detaylı anlatabilir başka arkadaşlar ama genel farkları bunlar.
  • intel her şeyi yapdıda bu anakart işini eskiden beri beceremedi neden acaba
  • intel hala yontma taş devri çağından kalma anakart modellerini piyasaya sürüyor hayret ediyorum doğrusu 400 milyon transistörü milimetre karelere sığdıran intel anakart üreticisi olarak ne kadar zayıf
  • 945 lerden sonra intel board lar benim gözümde dünyanın en iğrenç board larıdır. Şu ana kadar gördüğüm en stabil board ı 945GCNL modeli idi. Oc konusunda zaten hiçbirşey bekleyemezsiniz. Zaten board ları foxconn yapıyor, intel etiketliyor . 3 serisi hiçbir board ının düzgün çalıştığını görmedim şahsen. Heleki bi DG31PR modeli varki sormayın . Adamı çıldırtacak derecede garip ve giderilemeyen sorunları var. Hemde direkt olarak intel merkezden (Amerika'daki) teknik destek almamıza rağmen. Sonra bi kere p35 serisi bi board geldi, daha toplamadan garantiye gönderdik . Şu an Amerika'ya gitmeyi bekleyen 3 serisi en az 6 adet board a sahibiz.
    Bilmiyorum belkide benim yıldızım hiç barışmadı intel board larla ama benim gözümde iğrençler




  • güzel üretsinde renk ve tasarımı biraz daha iyi yapabilir
  • Bence adamlar anakart üretme işine pek fazla düşmüyorlar.Eğer düşseler diğer anakart üreticilerine rakip olması gerekicek.Hem adamlara chipset versin anakart üretin diye hemde onlardan daha iyi bir tasarımmı yapsın rakip olsun .Sade ve stabil anakartlar yaparak devam etmeyi yeterli görüyordur tahminimce.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: uzm@n

    Bence adamlar anakart üretme işine pek fazla düşmüyorlar.Eğer düşseler diğer anakart üreticilerine rakip olması gerekicek.Hem adamlara chipset versin anakart üretin diye hemde onlardan daha iyi bir tasarımmı yapsın rakip olsun .Sade ve stabil anakartlar yaparak devam etmeyi yeterli görüyordur tahminimce.

  • benim d865 perle benziyo tasarımları hiç değişmiyo adamların
  • Stabilite, görsellik, kalite bir kenara bıraksak bile hızaştırmaya elverişsizliği ile her zaman itici gelmişlerdir bana. Ekonomik sistem kuracaksınız, bir miktar da hızaştırıp aradaki farkı kapatayım diyeceksiniz. İnteli şu anda bu denli popüler yapan da hızaştırmaya yatkınlığı değil mi? O zaman bu anakartın tercih edilebilme mantığı nedir?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.