Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Media Direct Bozuldu Driver Encryption Problemi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Dell >> Media Direct Bozuldu Driver Encryption Problemi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
BorckaArtvin

24 Ağustos 2008; 1:41:51 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Media direct tuşuna batığımda Microsoft bitlocker driver encrytpion hatası veriyor.Sonra her açma kapama tuşuna bastığımda yine otomatik media directe giriyor ve aynı hatayı veriyor.Media direct tuşuna bastığımdada bu sefer windows başlıyor fakat media direct windowsta çalışıyor ama kendi kendine çalışmıyor.Ne yapmamız gerekmekte

Yılmaztürk
|| Intel Core 2 Duo E6850 3.0 Ghz || Asus P5K-E Wifi/Ap ||
|| 4x1GB Kingston DDR 800 || Winfast 8800 GT ||
|| 200 Seagate , 250 Seagate , 400 Seagate Sata 2 || Philips 220XW 22" Lcd || Thermaltake 750 Psu ||
|| Microsoft Comfort Keyboard And Mouse || Creative Audigy DE || Asus DRW-1814BL || Asus TA230 Case ||
LokmanHekim

Sisteme Gözat

24 Ağustos 2008; 16:45:35 

Sanırım disk şifreleme yazılımı var sizde ya da kullandığınız işletim sisteminde böyle bir özellik var.

Media Direct çalışmak için harddisk üzerinde kendine özel boot edilebiln bir alan oluşturur.FAT32 yapısında özel bir alandır bu.Yazılım bu alana kurulur.Bu sayede doğrudan media direct tuşu ile windows açılmadan media direct başlatılır.Eğer bir şekilde bu alan bozulduysa ya da kiltlendiyse nasıl çözlür ya da düzetilir bilmiyorum.Bu işin en kolay ama maalesef çok uzun yolu dell media direct Cd si ile sistemi başlatarak sıfırdan bir media direct alanı kurmak.Tabii bu arada windows alanı da silinecek olursa yeniden temiz bir işletim sistemi yüklemesi gerekiyor.Kısacası herşeye yeni baştan başlamak gerekiyor.Bu şekilde düzelir.Ama çok uzun yol.Eğer daha kısa ve pratik yöntemi varsa bilen aradaşlar yazarsa memnun oluruz.Belki bir tamir aracı(repair toll) tarzı bir şeyler vardır.

Kısaca Dell bir bilgisayara yeniden işletim sistemi kurarken işe bu media direct CDsi le başlıyoruz.Onun dışında arada yapılan kurulumlar,işlemler bende işe yaramamıştı.Ben bu şekilde çözebilmiştim.

DELL INSPIRON 1520 KULLANANLAR KULUBU

İntel Q9300 2.5ghz,Gigabyte X38-DS5,OCZ 800mhz platinum.2x1gb dual DDR-2 ram,Seagate ST3250410AS 250gbx2(RAID0),Zotac8800GTamp,High Power 560watt,ASUS DVD-RW@CoolerMasterRC534liteCase
BorckaArtvin

24 Ağustos 2008; 18:45:36 

dostum bu mediadirect windowsta açılıyor ama kendi açılmıyor.Microsoft bitlocker hatası veriyor.Eğer bunu düzeltme yöntemi yoksa birdaha asla media direct yüklemem.Bu herzaman bozulacak ve biz herzaman mı yükliyeceğiz

Yılmaztürk
|| Intel Core 2 Duo E6850 3.0 Ghz || Asus P5K-E Wifi/Ap ||
|| 4x1GB Kingston DDR 800 || Winfast 8800 GT ||
|| 200 Seagate , 250 Seagate , 400 Seagate Sata 2 || Philips 220XW 22" Lcd || Thermaltake 750 Psu ||
|| Microsoft Comfort Keyboard And Mouse || Creative Audigy DE || Asus DRW-1814BL || Asus TA230 Case ||
dingdongings

25 Ağustos 2008; 14:54:50 

benim media direct de bozuldu. kendi tuşundan açamıyorum. yükleme ekranı gibi birşey geliyor sonra da tıkanıyor. media directin de en önemli özelliği windowsu açmadan açılması olduğuna göre bu sorundan kurtulmalıyız. tabii bunun format atmadan nasıl yapılacağını bulmak lazım formatla herkes yapar değil mi? sadece media directin bölümüne format atıp yeniden oluşturma gibi birşeyler olursa çok iyi olur aslında yardımlarınız için beklemedeyim

DELL INSPIRON KULLANICILARI KULÜBÜ
DELL INSPIRON 1520 I5Q008
Intel Core 2 Duo T9300 2.50 Ghz 6 MB Cache 800 MHz FSB / 250GB 5400 rpm s-ata / 3072MB 667Mhz / Nvidia® GeForce 8600M GT 256MB HyperMemory 1 GB
LokmanHekim

Sisteme Gözat

26 Ağustos 2008; 12:44:00 

quote:

Orjinalden alıntı: dingdongings
benim media direct de bozuldu. kendi tuşundan açamıyorum. yükleme ekranı gibi birşey geliyor sonra da tıkanıyor. media directin de en önemli özelliği windowsu açmadan açılması olduğuna göre bu sorundan kurtulmalıyız.....

Aynen aynı durum bende de var.Windows üzerinden açılıyor ancak media direct tuşuyla başlamıyor,tıkanıyor.Daha önceki sefer böyle olduğunda herşeyi sil baştan sıfırdan yüklemiştim düzelmişti.Bir süre kullandım.Daha sonra artık ne olduysa tekrar böyle oldu.Yanlız ben scandisk ve disk temizleme yapmıştım ondan sonra oldu.Demek ki çok hassas bir alan bu media direct alanı ve kolayca bozuluyor.Windows üzerinde defalarca yükledim kaldırdım olmadı.Düzelmedi bir türlü.Şimdi de her şeyi tekrar baştan kurmayı gözüm yemiyor.Ne de olsa iki tane işletim sistemim var.Bir başlasam yazılımlar falan en az iki günümü alır uzun iş.Bunun mutlaka pratik bir yolu olmalı.Bilen varsa önerisini bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 26 Ağustos 2008; 12:43:09 >

İntel Q9300 2.5ghz,Gigabyte X38-DS5,OCZ 800mhz platinum.2x1gb dual DDR-2 ram,Seagate ST3250410AS 250gbx2(RAID0),Zotac8800GTamp,High Power 560watt,ASUS DVD-RW@CoolerMasterRC534liteCase
mbeyhan

27 Ağustos 2008; 12:17:48 

ilk açılışta Bitlocker hatasını ben de almıştım program windows ta çalışıyordu. windowsta iken media direct i çalıştırıp update yaptım sorun çözüldü.

LokmanHekim

Sisteme Gözat

28 Ağustos 2008; 14:55:26 

Evet çözüm bu olabilir.Bir sorum olacak? update işlemini nasıl yaptınız.Ayrıca indirip yama şeklinde mi yüklediniz yoksa program içinde ayrıca bir update bölümü var mı?

psychoirfan

28 Ağustos 2008; 18:34:47 

quote:

Orjinalden alıntı: LokmanHekim

Evet çözüm bu olabilir.Bir sorum olacak? update işlemini nasıl yaptınız.Ayrıca indirip yama şeklinde mi yüklediniz yoksa program içinde ayrıca bir update bölümü var mı?

Windows üzerinden Media Direct i açtığınızda Update bölümü var. Ona girince eğer güncelleme varsa internetten linki geliyor. Media Direct i kapatıp inen dosyayı kuruyorsunuz. Bu kadar.

Intel Pentium D 820, Asus P5LD2, Kingston DDR2 533 2*512 Mb, MSI Geforce 6800 GS, Samsung 250 Gb SataII NCQ, Asus 1608P2S, Aopen H600B-B27

Dell Inspiron 1520 - T7250 - 2GB Ram- 160GB HDD - 8600m GT
metin07

21 Eylül 2008; 18:43:55 

Bu sorunu nasıl çözdünüz?
Sonuç nedir arkadaşlar?

Ben hdd yi yeniden bölümleyip vistayı yeniden kurdum.
Media Direct bölümüne hiç dokunmadım ama şimdi kapalıyken mdirect buttonuna basınca aşağıda resimdeki hatayı veriyor. Bitlocker disable yapmak lazım da nasıl olacak bu?

>>> http://i351.photobucket.com/albums/q455/me_teen07/Fotom015.jpg

|| M1530 Q03 ||
LokmanHekim

Sisteme Gözat

21 Eylül 2008; 19:29:49 

Aynı durum bende de var.Update yapmak da işe yaramadı.program ilk kurulduğunda çalışıyor.Ama bir sonraki başlatmada tekrar bu hata oluyor.Bit locker diye bir şey de yok bilgisayarda ama neden oluyor anlamadım.Dell forumlarında da bulamadım çözümü.Çok gıcık bir şey.

metin07

25 Eylül 2008; 23:29:18 

quote:

Orjinalden alıntı: metin07

Bu sorunu nasıl çözdünüz?
Sonuç nedir arkadaşlar?

Ben hdd yi yeniden bölümleyip vistayı yeniden kurdum.
Media Direct bölümüne hiç dokunmadım ama şimdi kapalıyken mdirect buttonuna basınca aşağıda resimdeki hatayı veriyor. Bitlocker disable yapmak lazım da nasıl olacak bu?

>>> http://i351.photobucket.com/albums/q455/me_teen07/Fotom015.jpg

Evet olayı Seopast'ın yardımıyla çözdüm.
Media Direct cd mizi takıp yeniden kurduk. (Cd den başlatarak DEĞİL) Normal program kurar gibi.
Sonra pc kapat ve media direct tuşuna bas. Güle güle kullan.

|| M1530 Q03 ||
plantamax

26 Eylül 2008; 0:08:13 

bence servise gösterin bu kadar yorulduğunuza değmez arkadaşlar... çok ciddi söylüyorum verin servise çalışmıyor bu tuş diye; yapsınlar yazılımın neresinde hata var ise

2008 VW JETTA TSI 170 HP DSG ŞANZIMAN ... PlayStation 3 60 GB PAL...PlayStation 2 (SCPH 30004 R) ...PlayStation (SCPH 7501)...N95+8 GB MICRO SD...SONY DAV-S888 S-MASTER SİNEMA SİSTEMİ...SONY KDL32-D3000
metin07

26 Eylül 2008; 0:37:28 

quote:

Orjinalden alıntı: plantamax

bence servise gösterin bu kadar yorulduğunuza değmez arkadaşlar... çok ciddi söylüyorum verin servise çalışmıyor bu tuş diye; yapsınlar yazılımın neresinde hata var ise

çözülebilecek bir durumsa servise gerek yok bence. vakit kaybı.

|| M1530 Q03 ||
plantamax

26 Eylül 2008; 2:15:00 

quote:

Orjinalden alıntı: metin07

quote:

Orjinalden alıntı: plantamax

çözülebilecek bir durumsa servise gerek yok bence. vakit kaybı.

bence insaların dandik bi yazılım yüzünden format atmaya gitmeleri zaman kaybı.......servisin işi; bu sorunları çözmek......bence sıkıntıya girmeden servisin yolunu tutmak en makulu.......yada dell in teknik departmanını telefon ile arayıp durumu danışmak

2008 VW JETTA TSI 170 HP DSG ŞANZIMAN ... PlayStation 3 60 GB PAL...PlayStation 2 (SCPH 30004 R) ...PlayStation (SCPH 7501)...N95+8 GB MICRO SD...SONY DAV-S888 S-MASTER SİNEMA SİSTEMİ...SONY KDL32-D3000
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Dell >> Media Direct Bozuldu Driver Encryption Problemi Sayfa: [1]
Buraya git: