Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
MacBook pro için ram ve harddisk..

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Apple >> MacBook pro için ram ve harddisk.. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
yavuzdursun

24 Ağustos 2008; 1:17:05 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

merhaba arkadaşlar..
ben yaklaşık bir senedir macbook promu kullanıyorum ve inanılmaz memnunum.alırken istanbulda sadece bunu bulabilmiştim istediğim sistem aslında 2.4ghz core2duo 4gb ram ve 250gb harddisk ti.ancak yoktu o yüzden ben de bunu aldım 2.2ghz core2duo 2gb ram 120gb harddisk..
aslında ramlerimin yetersiz kaldığını düşünmüyorum ama harddisk gerçekten sıkıntılı..
mühendislik okuduğum için çokça autocad matlab falan kullanmam gerekiyo ve windowsa mahkumuz bu konuda maalesef dual boot yapmaya kalksam bana çok az yer kalıyo mac os de
müzik ve podcast arşivimi bilgisayarın kendi harddiskinde tuttuğum için..
sorum şu sizce 250 gb mi yoksa 320 gb mi almalıyım?320 gb bulabilirmiyim o açıdan soruyorum ve mac e uyumlu olacak harddiski nerden bulabilirim istanbulda?
elmasepetinden falan alıp bilkoma heybeden para kazandırmak istemiyorum
teşekkürler.

Batuhan Bayazıt

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

24 Ağustos 2008; 13:14:17 

hocam ebay i denemeni tavsiye ederim hard disk için.
ram içinde crucial gibi firmaarın avrupa siteleri üzürinden online alış veriş yapabilirsin.
son derece güvenli ve sadece 2 günde eline ulaşyor.

aynı upgrade i yakın zamanda bnde düşünüyorum.
hard disk bulmak biraz uğraştıracaktır ama ram olayı son derece kolay.

XBOXLive : batubatubatu
PSN : hololoy112
www.enisbatu.net
Forumda hololoy112 olan nickim Batuhan Bayazıt olarak değişmiştir.
BJK1903 / Sonunu düşünen playboy olamaz!! / Bana bi çip verin, size dünyayı veriym!! / Okul cehaleti alır, eşeklik baki kalır.
Batuhan Bayazıt

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

24 Ağustos 2008; 13:19:33 

http://omnitechnologies.biz/Images/MACBOOKPRORAMINSTALL.jpg bu arada ram alınca nasıl takacağınla ilgili bir şema var.
umarım işine yarar

bir ebay linki ram için...
http://cgi.ebay.com/4GB-2X2GB-OPTIVAL-RAM-MEMORY-APPLE-MACBOOK-PRO-IMAC_W0QQitemZ130249006873QQcmdZViewItem?hash=item130249006873&_trkparms=72%3A1143|39%3A1|66%3A1|65%3A12|240%3A1308&_trksid=p3286.c0.m14

www.enisbatu.net
BJK1903 / Sonunu düşünen playboy olamaz!! / Bana bi çip verin, size dünyayı veriym!! / Okul cehaleti alır, eşeklik baki kalır.
Mikhail Bakunin

24 Ağustos 2008; 15:18:46 

Ben 320GB Samsung kullanıyorum... Aldığım yerin linki de bu: http://www.netsiparis.com/detay.asp?kod=12421275089

Çok pakalı bişey olmadığı için ebay ile uğraşmana gerek yok..

Ayrıca RAM alacaksan 800mhz'lik veri yolu kullanan notebook RAMlerinden almanı tavsiye ederim... Performans açısından biraz fark yaratıryor...

Ayrıca Matlab'ın Mac versiyorunu çıkmıştı... Bunun için Windows'a mahkum değilsin... Bir araştır istersen...

Apple Macbook 2.4 ghz 2GB RAM 320GB HD
1 TB Seagate External HDD *** 1 TB WD External HDD *** Hitachi 160GB External HDD
***LOGITECH Z-5500 Watt 505 RMS***
"Unutma... Gökyüzü heryerde Mavi...."
(Almõra)
Mikhail Bakunin

24 Ağustos 2008; 15:28:03 

RAM alabileceğin siteler için link vermeyi unutmuşum... Aşağıda da linkleri verdim...

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=47&productid=bd71896

http://www.netsiparis.com/detay.asp?kod=12221165032

Ben ilk linkte olan Hepsiburada.com'daki OCZ marka RAM'i tavsiye ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikhail Bakunin -- 24 Ağustos 2008; 15:26:01 >

1 TB Seagate External HDD *** 1 TB WD External HDD *** Hitachi 160GB External HDD
(Almõra)
yavuzdursun

27 Ağustos 2008; 11:05:33 

hocam çok sağolun çok makbule geçti gerçekten..kusura bakmayın daha önce teşekkür edemedim biraz yoğundum..bu arada bu netsiparişe güvenebilirmiyiz ya ilk defa sizden duydum vallahi..piraz paranoyağımda internetten alışveriş konusunda

Mikhail Bakunin

27 Ağustos 2008; 12:29:45 

Dediğim gibi ben oradan aldım 320'lık HDD'mi... Bir sorun çıkarmadılar... Hemen kargoye verdiler...

Ancak ben herhangi bişey almadan bir siteden mutlaka o malın stoklarda olup olmadığını telefon ya da mail ile sorun... Belki o an stokta kalmamış olabilir ama sitede belirtmemiş olabilirler, ne olur ne olmaz... Size ulaşması gecikebilir... Önce distribitör filmadan sipariş edecekler, sonra depolarına gelecek kaydı alınacak zart zurt anlayın işte... 2 günde ulaşacağı varsa 5 günde gelir size... Dediğim gibi ben öyle bir sorun yaşamadım ama her ihtimale karşı aramak gerekiyor.. En azından ne zaman elinize ulaşacağını kesin öğrenmiş oluyorsunuz...

(Almõra)
TCMTZ

30 Ağustos 2008; 19:26:14 

Anladığım kadarıyla herhangi bir 2.5"lik sata notebook diski ve herhangi bir 667 yada 800 mhz'lik notebook ram'i macbook(pro) larda kullanılabiliyor doğru mu?

TCMTZ
VAIO FW21E
"Bizler tarihin ortanca cocuklarıyız.. Bir amacımız yok; ne büyük savaşı ne de büyük buhranı yasadık.. bizim savaşımız, ruhani bir savaş.. ve bunalımımız kendi hayatlarımız..."

Tyler Durden
Batuhan Bayazıt

30 Ağustos 2008; 21:44:51 

bildiğim kadarıyla peryn işlemcili sistemler 800 mhz lik veriyolunu desteklemiyor yani 800 luk ram taksanızda 667 görüyor gene.
hdd konusu dediğin gibi ama

www.enisbatu.net
Mikhail Bakunin

30 Ağustos 2008; 22:28:31 

Yanlış...

Penryn 800mhz veri yolunu destekler RAMler için...

800mhz'i destekleyen bir işlemciye 667mhz'lik bir RAM takarsanız destekler... Ancak 667mhz'lik veri yolunu destekleyen bir işlemciye 800mhz'lik bir RAM takarsanız çalışmaz... İsterseniz kendiniz bir deneyin...

(Almõra)
Batuhan Bayazıt

31 Ağustos 2008; 0:57:01 

walla ram alırken biraz inceeme durmum olmuştu.
okuduğum çoğu yazı o yöndeydi.bende ona inanıp kafama öyle yazdım.
başkalarının yalancısıyım.

www.enisbatu.net
static progress

Sisteme Gözat

20 Eylül 2008; 18:47:35 

Corsair mac için ayrı ramler çıkarmış. Normallerinden daha pahalılar. Teknik olarak aynı gibi görünüyorlar. Aradaki farkı bilen var mı?

Mikhail Bakunin

20 Eylül 2008; 21:35:15 

Çoğu kişinin eski modeller kalma bir alışkanlığı var daha doğrusu kulak aşinalığı diyelim ¨Mac'lere her RAM olmaz¨ diye...

Hayır. Artık böyle bir sorun yok, özellikle son modellerde şu an piyasadaki normal notebookDDR2 PC RAMlerini rahatça kullanabilirsiniz...

Corsair gibi Kingstone da ¨Mac¨e özel RAM çıkardığını açıklamıştı bir aralar. Bunun gibi kampanyaların amacı, yukarıda belirttiğim ön yargı ve alışkanlıkları kullanarak kendi ürünlerini öne çıkarmaktan öteye değil... Yani bir navi nemalanıyorlar bundan...

İki saat teknik bilgi açıklayıp laf kalabalığı yapmıyorum, zaten öğrenmek istediğiniz Macbook'unuz ile uyumlu RAMlerin PC notebooklarınkinden farklı olup olmadığını öğrenmekti. Bunu bilin yeter...

Ben de bir ara kendim için 4GB RAM almayı düşünüyorum, eh madem 320 GB yaptık HDD'i o zaman RAMler de farz oldu....

(Almõra)
tutankhamon

21 Eylül 2008; 3:26:29 

benim macbook pro da bir tane 2 gb lik kingston bir tanede 2 gb lik kingston KTA midir KTU mudur nedir yani lafim ona macbook icin ozel uretilen ram takili.toplamda 4 gb..

farkmi YOK
ozellik mi AYNI
hizmi AYNI

Macbook Pro 2.5 Ghz-15.4 Matt Led Ekran-512 mb Ekran Kartı-250 Gb Hdd- 4 Gb Ram.
yavuzdursun

22 Eylül 2008; 1:06:36