Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
2000-2500 ARASI LCD TV...TAVSİYE LÜTFEN !!!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> 2000-2500 ARASI LCD TV...TAVSİYE LÜTFEN !!! Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
jans21

23 Ağustos 2008; 23:46:21 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar,2000-2500 YTL arası --Lcd Tv-- almayı düşünüyorum..Ne tavsiye edersiniz marka olarak ? Ayrıca hangi kriterlere dikkat etmem gerekir? Bu konuda bilgisi olan dostlarım tecrübe ve bilgilerini paylaşırlar ise çok sevinirim...

Not: 42 İNC ekran olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jans21 -- 23 Ağustos 2008; 23:46:42 >

ogameci

24 Ağustos 2008; 0:17:46 

Dostum daha kafanda ne istediğin oturmamış sanırım öncelikle konuları zaman ayırarak güzel bir oku.

// Pioneer 5080XA Plazma // Panasonic 50PX8E Plazma // Bose Cinemate //

> > < <
HiGHWAYMOUSE

24 Ağustos 2008; 0:22:51 

quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

Dostum daha kafanda ne istediğin oturmamış sanırım öncelikle konuları zaman ayırarak güzel bir oku.

Evet katılıyorum. Bende örneğin yardımcı olayım bir tv önereyim dedim ama bir başka arkadaş gelecek yok falanca marka model daha iyi diyecek başladığın noktaya geri döneceksin. Hatta biri plazma neden düşün müyorsun? dese seyreyle gümbürtüyü...

Ama adettendir diyerek bir tane model tavsiyem olsun.

40v4000 Sony lcd.

Nacizane Sony 52V4000 Lcd Tv İncelemem
Rehber > Notebook (Nvidia ekran kartlı) - LCD Tv (Sony) Bağlantısı
Ölü pixel testi nasıl yapılır?
Lcd ve Plazma İçin Basit Görüntü Ayarları

jans21

24 Ağustos 2008; 0:41:12 

Sanırım haklısınız dostlar..En iyisi ben eski sayfaları biraz inceleyyeyim..Amacım ,ilk kez alacağım bu cihazda hangi kriterle dikkat etmem gerektiğini öğrenmekti belirttiğim fiyat aralığım içerisinde..Teşekkür ederim.

ogameci

24 Ağustos 2008; 1:09:23 

quote:

Orjinalden alıntı: jans21

Sanırım haklısınız dostlar..En iyisi ben eski sayfaları biraz inceleyyeyim..Amacım ,ilk kez alacağım bu cihazda hangi kriterle dikkat etmem gerektiğini öğrenmekti belirttiğim fiyat aralığım içerisinde..Teşekkür ederim.

En önemli kriter bu tv'yi ne için kullanacaksın

Normal tv yayınlarını izlemek için mi yoksa

HDDVD,BLURAY,DVD,PS3 gibi ileri teknolojiler için mi kullanacaksın ?

> > < <
jans21

24 Ağustos 2008; 17:18:01 

quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

quote:

En önemli kriter bu tv'yi ne için kullanacaksın

Normal tv yayınlarını izlemek için mi yoksa

HDDVD,BLURAY,DVD,PS3 gibi ileri teknolojiler için mi kullanacaksın ?

Normal tv yayınları tabiki öncelik dostum..Birde arada Dvd izlemek için olur..Onun dışında bir eylemim olmaz..40 yaşı devirdik, ps3 ile işim olmaz artık :) bluray nedir ,onu da bilmiyorum zaten..Sevgiyle...

HiGHWAYMOUSE

24 Ağustos 2008; 17:33:52 

quote:

Hocam,

Bundan bir kaç sene önce olsa dikkat edilmesi gereken noktaların başında kontrast değerleri geliyordu. Kontrast düşük olduğunda izleme açısı arttığında siyahlar griye dönmeye başlıyor ve izleme zevki oldukça düşüyordu. Parlaklık değerine bakmak gerekiyordu vs.

Ama günümüzde artık nerdeyse giriş seviyesi lcd'lerin bile bu değerleri yeterli ve sorun olmaktan çıkmışa benziyor. Üstelik verilen değerler o kadar inandırıcılıktan uzak olmaya başladı ki, bu değerler üzerinden karşılaştırma yapmak yanıltabiliyor.

İlk önce güvendiğin bir markayı belirlemekle başla işe derim. Ondan sonra zaten o markada senin fiyat aralaığına ya bir model ya 2 model girer. Onu da al gitsin.

moontaxi

24 Ağustos 2008; 18:37:30 

benim önerim philips ya da sony lcd. bu iki marka en iyi görüntüyü veren lcd tvleri üretiyorlar.
özellikle philips 9 serisine bir göz atın. ben 7 serisi kullanıyorum, görüntü tam istediğim gibi değil, ama 9 serisi en iyi görüntüyü veren lcd'lerden.
jans21

24 Ağustos 2008; 19:00:02 

Epeyce okuyarak fikir sahibi oldum,çok teşekkür ediyorum arkadaşlar...Evet ,sony,philips 9 serisi veya samsung marka olarak netleşti kafamda..Full HD olması gerektiğiniı öğrendim..HİGHWAYMOUSE arkadaşımdan kontras oranının yeni çıkan Lcd lerde tatminkar olduğunu,çok yüksek olmasının fazla bir şey ifade etmediğini,parlaklığın yüksek olmasına dikkat etmem gerektiğini en azından öğrendim..Diğer ayrıntıları da sonra öğrenirim nasılsa..Tekrar teşekkür ediyorum görüş belirten dostlara..iyi günler.

ogameci

24 Ağustos 2008; 19:23:24 

quote:

Orjinalden alıntı: moontaxi

benim önerim philips ya da sony lcd. bu iki marka en iyi görüntüyü veren lcd tvleri üretiyorlar.
özellikle philips 9 serisine bir göz atın. ben 7 serisi kullanıyorum, görüntü tam istediğim gibi değil, ama 9 serisi en iyi görüntüyü veren lcd'lerden.

9 serisi sd yayınını çok karıncalı veriyor

eminönündede baktım ib'de her ikiside karıncalı

> > < <
HiGHWAYMOUSE

24 Ağustos 2008; 19:33:54 

Birde en önemli konu fiyatlar. Piyasayı takip etmeyen biri için aldanmak an meselesi. Bir mağazaya veya internet sitesine girdiğinde eğer "Pahalıysa vardır bir hikmeti.." anlayışına sahip birisi yanılır. Çünkü çok defalar gördüm..Piyasadan kalkmış bir ürün bile üzerinde ilk çıktığı günlerdeki etiketiyle satılıyor. Ondan sonra çıkan ve çok daha iyi olan bir model onun yarı parası...

İnternet sitelerinde de sık güncellenmediğinden bu durum görülmekte.

Bu yüzden modeli belirledikten sonra buraya bir danışsan iyi olur.

onbes

24 Ağustos 2008; 19:58:12 

quote:

Normal tv yayınları tabiki öncelik dostum..Birde arada Dvd izlemek için olur..Onun dışında bir eylemim olmaz
..40 yaşı devirdik, ps3 ile işim olmaz artık :) bluray nedir ,onu da bilmiyorum zaten..Sevgiyle...

Plazma tavsiye ederim.
eski konuları bir araştır.

selamlar

Eh artık Aragones İstifa demenin zamanı geldi. :)
Aslında sevmem bu tip olayları ama,
Luis ile kan uyuşmazlığı olduğu ortada.
jans21

24 Ağustos 2008; 20:17:55 

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Birde en önemli konu fiyatlar. Piyasayı takip etmeyen biri için aldanmak an meselesi. Bir mağazaya veya internet sitesine girdiğinde eğer "Pahalıysa vardır bir hikmeti.." anlayışına sahip birisi yanılır. Çünkü çok defalar gördüm..Piyasadan kalkmış bir ürün bile üzerinde ilk çıktığı günlerdeki etiketiyle satılıyor. Ondan sonra çıkan ve çok daha iyi olan bir model onun yarı parası...

İnternet sitelerinde de sık güncellenmediğinden bu durum görülmekte.

Bu yüzden modeli belirledikten sonra buraya bir danışsan iyi olur.

Tamam dostum,öyle yaparım..Zaten Teknosadan almayı düşünüyorum.Model ve fiyatı buraya yazarak paylaşırım..Sevgiyle..

jans21

24 Ağustos 2008; 20:20:35 

quote:

Orjinalden alıntı: onbes

quote:

Normal tv yayınları tabiki öncelik dostum..Birde arada Dvd izlemek için olur..Onun dışında bir eylemim olmaz
..40 yaşı devirdik, ps3 ile işim olmaz artık :) bluray nedir ,onu da bilmiyorum zaten..Sevgiyle...

Plazma tavsiye ederim.

selamlar

Plazma artık tercih edilmiyor diye biliyorum..Teknosada incelerken gördüm...Salon ışığını aynen yansıtıyor plazma..Ama Lcd de o durum yok.. Yinede teşekkür ederim.

ogameci

24 Ağustos 2008; 22:06:03 

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: onbes

quote:

Plazma tavsiye ederim.

selamlar

Plazma artık tercih edilmiyor diye biliyorum..Teknosada incelerken gördüm...Salon ışığını aynen yansıtıyor plazma..Ama Lcd de o durum yok.. Yinede teşekkür ederim.

Yarı mat plazmalara bakman lazım

> > < <
noregret

25 Ağustos 2008; 1:08:38 

LG5000 serisi 37 inç 1980 teknosada fullhd 50000:1 kontrast

Donanım:Ne sen sor ne ben soliim :(
Sayfa:   [1]
Tüm forumla