Şimdi Ara

## Intel, Atom Platformuyla Kazanmaya Devam Ediyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Intel, Atom Platformuyla Kazanmaya Devam Ediyor ##


    Netbook olarak bilinen maliyet odaklı ultra-taşınabilir bilgisayarlar ve Nettop olarak tanımlanan giriş seviyesi masaüstü bilgisayar segmentlerinde yalnız kalan Intel (Malesef S3, Nano işlemci ailesiyle varlığını hissettirebilmiş değil) Atom işlemcileriyle kazanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda gelen yüksek talebi karşılamakta da sıkıntı çeken Intel, netbook'lara olan ilginin (nettop'lar en azından şimdilik aynı oranda ilgi görmüş değil) sürekli artması ve pazarın büyümesine paralel olarak yıl sonuna kadar tek ve çift çekirdekli yaklaşık 20 milyon ünite Atom işlemcisi satacağını öngörüyor. Şimdilik hacimli üretime geçebilecek ciddi bir rakibi olmayan Atom platformunun satış anlamında başarısı Intel'e grafik pazarında da ciddi kazanç sağlamakta. Zira bilindiği üzere Atom platformuyla birlikte Intel'in 945 yonga setinden güç alan anakartlar kullanılabiliyor. Tabi bilindiği üzere 945 yonga seti üzerinde de yine Intel'in GMA 950 kod adlı entegre grafik işlemcisi yer alıyor. Yaklaşık 20 milyon ünite Atom işlemcisinin satılması aynı oranda yonga seti ve paralelinde grafik işlemci satılacağı anlamına geliyor. Son çeyrekte (Q2) grafik pazarındaki payını yükselten Intel'in Q3 ve Q4'te de yine Atom platformunun katkısıyla satışlarını arttırması beklenebilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Acilen amdnin adam gibi bi işlemciyle karşılık vermesi gerekiyor intele .Yoksa malesef intel bizi kazıklmaya devam edecek.
  • amd nin silahı hazır aslında. x2 2000+ ve bir de 780g aslında acilen bir sey ortaya cıkartılabilir. atom a cidi rakip hem güç tüketimi az hem de hızlı.
  • Fiyatlar aşırı yüksek ve gittikçe yükseliyor AMD elini çabuk tut.
  • eee boş bırakmaya gelmiyor
  • halihazırdaki anarkartım 945pl-g atom işlemci alıp sırf indirme işlerine bırakabilirim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sanslı genc

    halihazırdaki anarkartım 945pl-g atom işlemci alıp sırf indirme işlerine bırakabilirim


    Atom işlemciler soket olarak LGA 775 ile uyumsuz; dolayısıyla anakartınızı bu işlemciyle kullanamazsınız. Atom işlemciler anakartla birlikte satılıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tanak

    amd nin silahı hazır aslında. x2 2000+ ve bir de 780g aslında acilen bir sey ortaya cıkartılabilir. atom a cidi rakip hem güç tüketimi az hem de hızlı.


    http://www.tomshardware.com/reviews/Atom-Athlon-Efficient,1997-14.html

    Tomshardware athlon x2 2000+'in daha ekonomik daha hızlı ve daha sessiz olduğunu söylüyor amd 8watt çekiyor intel 4 watt ama intel chipset 20 watt çekiyor amdnin chipseti ise 5 watt olay budur başka söze gerek yok amd'nin tek yapacağı nehaleme rakip işlemci çıkarmak.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: yc#1


    quote:

    Orjinalden alıntı: sanslı genc

    halihazırdaki anarkartım 945pl-g atom işlemci alıp sırf indirme işlerine bırakabilirim


    Atom işlemciler soket olarak LGA 775 ile uyumsuz; dolayısıyla anakartınızı bu işlemciyle kullanamazsınız. Atom işlemciler anakartla birlikte satılıyor.


    "Zira bilindiği üzere Atom platformuyla birlikte Intel'in 945 yonga setinden güç alan anakartlar kullanılabiliyor. Tabi bilindiği üzere 945 yonga seti üzerinde de yine Intel'in GMA 950 kod adlı entegre grafik işlemcisi yer alıyor." deniyor
  • İntel zaten köşeyi dönük. Bununla aynı köşeden 2 kez dönmüş olcak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.