Şimdi Ara

arkadaşlar hd4870 de mavi ekran sorunu acil yardım... 64 bit yükledim o da olmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün sapphire hd4870 ekran kartı aldım.. sistemim imzamdaki gibidir... driverları felan tam hatta cd ile gelenden sonra bi driver daha çıkmış onuda indirdim ve yükledim fakat sorun hala devam ediyor... ve ayrıca internetten hotfix_vista32-64_dd_ccc_hd4800series_64906 adlı hotfix dosyasını indirdim(vista32 bit ultimate kullanıyorum)... şimdi sorunuma geleyim.. sorunum oyunu oynarken birkaç dakika geçmeden mavi ekran çıkıyor bu sorunu timeshift flatout 2008 ve devilmaycry4 te yaşadım başka oyunlarda henüz deniyemedim... devil may cry 4 ü 3 defa açtım 3üncüsünde ise kırmızı ekran çıktı....fakat antianalasing ve sync(yazılışı yanlış olabilir) özelliklerini kapatınca böyle bir sorun olmuyor... driverların daha tam oturmadığı için böyle sorunların yaşanmadığını söyleyenler var fakat donanimhaber video incelemelerinde hd4870 incelemesinde ki oyunları nasıl oynadılar ve bu tür bir hatayla niçin karşılaşmadılar.. eğer karşılaşsalardı söylerlerdi diye düşünüyorum.... yardımcı olan olmayan herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetaLX -- 22 Ağustos 2008; 7:09:35 >

• Ekran kartıyla alakası yok vista ve 2gb ramle alakalı bir durum. 64 bit yükle 2gb ramle sorunsuzca kullan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

Ekran kartıyla alakası yok vista ve 2gb ramle alakalı bir durum. 64 bit yükle 2gb ramle sorunsuzca kullan.

biraz aciklar misin ben bir sey anlamadim.4 gb kullanilmayacaksa nicin 64bit yukler ki bir insan mazosist filan degilse?

hotfix_vista32-64_dd_ccc_hd4800series_64906

bunu silip su surucuyu deneyebilirsin.

https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/gamesite/8-8_vista32_dd_ccc_wdm_enu_67980.exe

• quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Ekran kartıyla alakası yok vista ve 2gb ramle alakalı bir durum. 64 bit yükle 2gb ramle sorunsuzca kullan.

biraz aciklar misin ben bir sey anlamadim.4 gb kullanilmayacaksa nicin 64bit yukler ki bir insan mazosist filan degilse?

https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/gamesite/8-8_vista32_dd_ccc_wdm_enu_67980.exe

Hiç kırmızı ekran görmedi isen açıklasam da anlamazsın bu sorunu. Ayrıca ben 2 gb ile 64 bit vista kullanıyorum ve hiçbir sorun yok ama 32 bit ultimate ile başıma gelmeyen kalmadı mavi ekran kırmızı ekran pijama desenli ekran vb.

• vistada benimde veriyordu mavi ekran hatasını sp1 yükledikten sonra düzeldi
  • quote:

Hiç kırmızı ekran görmedi isen açıklasam da anlamazsın bu sorunu. Ayrıca ben 2 gb ile 64 bit vista kullanıyorum ve hiçbir sorun yok ama 32 bit ultimate ile başıma gelmeyen kalmadı mavi ekran kırmızı ekran pijama desenli ekran vb.

hmm saka yapmiyorsun kirmizi ekran diyorsun.32bit kullandim bir sure, 64bit kullanamadim her programin 64 bit versiyonunu aramaktan cinnet gecirince.donanima gore degisiyor tabi sorunlar dogrudur ama basligi acan arkadas eski surucu kullaniyor.yenilemesinde hatta formatla yeniden sistem kurmasinda fayda var.sp1 entegre versiyonu cikmadan da kurmam vista, 1 saat filan suruyor sanirsin ki 2008'de 16 bit.
  • sp1 entegreli vista çıktı zaten toplam boyutu 700mb filan tek cd olarak yapmışlar sp1 manual olarak eklenmiş ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:MsT:. -- 21 Ağustos 2008; 21:31:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 700mb mi?ahoy vlite ustadlari. tirsarim yuklemem valla.urunu denemek icin trial versiyonu vardi sanirim ama ms'ye yaramadi deneyen xp'nin degerini anladi.bakiniz xp satislari artmis.
  • arkadaşlar hepinize teşekkür ederim... ben de her programın 64 bitini aramak korkusundan yüklemeyecektim ama oyun oynayamıyacaksam ne önemi var.. mecburen şimdi vista 64 bit kuracağım... bu gece bana uyku yok :D... hepinize teşekkürler...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

quote:

• arkadaşllar vista 64 biti yükledim... yüklediğim şeyler sırasıyla şöyle... vista 64 bit- service pack1 - anakart driverları- ekran kartı driverları- ekran kartı drivelerları son sürüm- vista güncelleme-directx 10-timeshift

timeshift i açtım 5 dakika geçmedi ekran kilitlendi...

teşekkürler şimdiden
  • Bildiğiniz gibi "mavi ekran hataları" işlemci ve RAMden kaynaklanır... Büyük çoğunluğu da RAM kaynaklıdır... Vista özellikle 1-2 ve 3GB RAMlerin bütün bitlerini kullandığı için bir tane bitte bile sorun varsa mavi ekran verir... RAMlerinizi sırasıyla çıkartın ve 1GBytta açmayı deneyin... Sorunlu RAMi bulun...
  • evet arkadaşlar sorun hakikaten ramlerdeymiş... bi tanesi tamamen ölüymüş diğeri de arızalı... biri daha vista açılırken kitledi.. diğeriyle biraz oyun oynadım sonra o da giitii... hepinize teşekkürler demekki bu mesajın yeri burası değil ram bölümüymüş özür dilerim çünkü ekran kartı driverlarından kaynaklandığını düşünüyodum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: MetaLX

evet arkadaşlar sorun hakikaten ramlerdeymiş... bi tanesi tamamen ölüymüş diğeri de arızalı... biri daha vista açılırken kitledi.. diğeriyle biraz oyun oynadım sonra o da giitii... hepinize teşekkürler demekki bu mesajın yeri burası değil ram bölümüymüş özür dilerim çünkü ekran kartı driverlarından kaynaklandığını düşünüyodum..

ocz ramlerde böyle sorun çıkmasına şaşırdım
  • Bu ocz lerde bişi var hakketen bendekilerde geçen hafta bozuldu..Garantiye verdim...
  • Kingston HyperX Ram'lar Bence Kalite Konusunda En İyisi
  • güzel .......
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.