Şimdi Ara

DFI'ın yeni anakartıyla çoklu ortam bilgisayarlarında (HTPC) hız aşırtma dönemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oturma odalarımızı hedef alan çoklu ortam bilgisayarları (HTPC) her geçen gün biraz daha yaygınlaşıyor. Şık tasarımlı kasalarıyla büyük ekran televizyonumuzun yanında yer edinmeyi hedefleyen HTPC'ler müzik çalar, video oynatıcısı, oyun konsolu ve internette gezinti gibi pek çok uygulamayı tek sistem üzerinden kullanıcılarına sağlayarak hem kablo ve cihaz karmaşasına son vermeyi hemde ev halkının beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. İlk olarak video oynatımı ve internette gezinti gibi temel uygulamalar düşünülerek hazırlanan HTPC'ler bugün gelinen noktada günümüzün modern oyunlarını akıcı bir şekilde oynatabilecek pozisyona gelmiş durumdalar. Artan ilgi ve büyüyen pazar paralelinde donanım üreticilerinin HTPC sistemlere olan ilgisi de artıyor. Yüksek performans ve hız aşırtma odaklı anakartlarıyla tanıdığımız DFI, HTPC'ler hedef alan Micro-ATX formundaki yeni anakartıyla segmentinde liderliğe oynamayı hedefliyor.

    Çoklu ortam bilgisayarlarında hem üretici hemde tüketicilerin dikkat ettiği noktaların başında boyut ve tasarım geliyor. Oturma odaları hedef alınarak hazırlanan bu tür sistemlerin hem göze hoş gelmesi hemde şık tasarımı ideal boyut ile birleştirmesi gerekiyor. Çünkü aile içi ortak yaşam alanında kullanılacak olan sistemin genel bütünlüğe uyması ve dikkat dağıtmaması gerekiyor. Tabi HTPC sistemler sadece kompakt boyutlu bir kasaya sahip değiller. Kasa içerisindeki konfigürasyonun da HTPC standartlarına uyması gerekiyor. Standart PC'lere göre form faktörü küçültülmüş donanımlara sahip olan HTPC'lerde bir süre öncesine kadar performans açıkçası pek ön planda tutulmuyordu. Fakat üretim teknolojilerinin de gelişmesine paralel olarak yüksek performansı kompakt boyut ile birleştirecek donanımlar da üreticiler tarafından hazırlanmaya başladı. Galaxy'nin SLI desteği sunan mATX anakartından sonra DFI da Crossfire desteğiyle gelen mATX anakartını duyurdu.

    DFI'ın LanParty JR P45-T2RS isimli yeni anakartı Intel'in en yeni yonga seti çözümlerinden biri olan P45'i baz alıyor. Micro-ATX formunda olan dolayısıyla aynı yonga setini baz alan pek çok anakarttan daha küçük yapıda olan DFI'ın yeni modeli komponentleri ve PCB dizilimiyle LanParty serisinin genlerine sahip olduğunuı işaret ediyor. Intel'in LGA775 formundaki güncel tüm işlemcileriyle kullanılabilen anakart Bakır tabanlı pasif soğutma ile desteklenmiş durumda. Dört adet DIMM slotu bulunan ve 1066MHz'e kadar DDR2 bellek desteği sunabilen LanParty JR P45-T2RS, katı kapasitörleri ve UV duyarlı komponentleriyle de dikkat çekmeyi başarıyor. PCIe 2.0 uyumlu olan anakartın tahmin edebileceğiniz üzere en dikkat çekici noktası Crossfire teknolojisine verdiği destek. Zira anakart üzerinde çift PCIe x16 slotu yer alıyor ve 8x+8x kurulumunda Crossfire teknolojisine olanak tanınarak HTPC sistemlerde yüksek grafik performansının elde edilmesi hedefleniyor.

    Çift PCIe x16 slotuna ek olarak PCI ve PCIe x1 slotlarına da sahip olan DFI'ın yeni modeli hız aşırtma noktasında da segmentinin en iddialı modellerinden biri olmayı aday. Zira Tayvanlı Coolaler'in yaptığı testlerde FSB hızını 600MHz'e kadar çıkartabildi. Hız aşırtma odaklı ekstra BIOS menülerine sahip olan anakartın kuzey köprüsü üzerinde su soğutma bloğu da kullanılabildiği ifade ediliyor. Farklı RAID konfigürasyonlarını destekleyebilen 6x SATA-II konnektörüyle gelen anakart üzerinde gigabit ethernet ve 8 kanal yüksek tanımlı ses gibi özellikler de yer alıyor. HTPC'leri hedef alan kompakt boyutu, hız aşırtma başarımı ve ATi'nin Crossfire teknolojisine verdiği destek ile iddialı olan DFI LanParty JR P45-T2RS'nin yurt dışı satış fiyatının 190$ seviyesinde olduğu ifade ediliyor.


    Sayfanın Linki : http://en.expreview.com/2008/08/18/dfi-introduces-micro-atx-p45-with-crossfire-support/








  • bu kartın özelliklerine uygun hareket etmişler ama 600fsb hızı çok iyi bir değer tabii gerçektende uygulanabiliyorsa tabii iyi bir hava soğutmayla
  • adamlar bilinen bütün teknolojik özellikleri ve yüksek oc kapasitesini HTPC ye sıkıştırıp " alın biz bunua da yaptık" demişler


    bize de hll olsun demek düşer
  • Hele şükür yani benim için 1/2 boydaki keyif sigarası etkisi yapmış durumda :D.Umarım tr de de görürüz de bi htpc toplayabilirim :)
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813136055
    164 dolar, almayı bile düşünüyorum şu anda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rusty -- 21 Ağustos 2008; 16:13:49 >
  • 939 slot dfı anakart satan varmı drrr 400 ranlı acıl alınık
  • İyi de micro ATX formundaki anakartlarla overclock yapma olayı yeni çıkmış bir şey değilki, çoğunda oc özellikleri mevcut zaten. Biostar TA690G micro atx değil mi mesela?
  • micro atx anakartların çoğu igp li olduğu için iyi oc olmuyordu malesef.bu anakartlar ile daha iyi değere çıkılabilir.
  • Selamlar,

    En sonunda onboard ekran kartı içermeyen bir microatx anakart çıktı üstelik crossfire destekli ve P45 chipsetli gelir gelmez almayı düşünüyorum.
  • Süper olmuşşşşş..600 fsb o-c potansiyeli ve matx ve diğer özellikleri gerçektende şahane.Yurtdışı 164 $ ise bize 200 $ civarı gelir herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penryn -- 21 Ağustos 2008; 18:40:04 >
  • Valla tasarımını harika yapmışlar acaba bunların ölçülerini kaçırmadan AMD versiyonunda yaparmı ki ??? Valla yaparsa almayı ciddi ciddi düşünürüm ya :)))

    Ölçüleri çok güzel ilerde sıvı sogutmaya geçip cros çaksan bile güney köprüsü kapanmaz gibi geldi bana hoşuma gitti ama intel oldugu için şu an bedava verseler bile almam :)))
  • HTPC ile oyun oynayacak sistem alana kadar konsol almak daha mantıklı ki iyi para bayılıp sistem toplasan da çok daha fazla ses yapacaktır bu sistem (konsol optik okuyucu faktörüyle ne olur bilemem) ancak multimedia ihtiyaçları bakımından konsollara 10 çeker. (Konsolda da spor oyunları oynarım sadece, asla fps oynamayı düşünmem bile - zaten büyük lcd'de iyi çözünürlükte oyun oynamak zor günün birçok ekran kartıyla)
  • gigabyte g33m ds2r'nin pabucunu dama atacak. en iyi m-atx anakart g33m ds2r idi... artık bu. sonunda htpc kullanıcılarının da adam gibi anakart kullanmak isteyecekleri aklına geldi üreticilerin. türkiyeye geldiği gibi alacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzunERdem -- 22 Ağustos 2008; 16:42:02 >
  • BENCE!!! bu zamana kadar çıkmış olan eyi microatx kart biostar ta690g dir yüksek oc potansiyli sağlamlığı ve f/p yönüyle tek geçerim
  • şimdi newegg'deki anakart hakkındaki yorumları okudum. pcie x16 değil de x8 çalıştığını söyleyenler olmuş. hakikaten de boardın arkadan çekilmiş resmine bakınca pcie slotlarının arkasındaki bağlantının pcie x16 bağlantılarından kısa oldugu görülüyor. haberde verilenin aksine çift pcie x16 slota sahip değil anakart. benim gibi anakarta ağzı sulanan arkadaşların dikkat etmesi gereken, gözden kaçabilecek önemli bir nokta önemli bir nokta.
    LİNK

    hayallerim yıkıldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzunERdem -- 23 Ağustos 2008; 8:47:41 >




  • hehe züper ha :D
  • DFI ile gayet net O-C yapılıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SaGaPo

    DFI ile gayet net O-C yapılıyor.



    diğer anakartların oc performansından farkı nedir bu anakartın açıklayan biri olsa sevinirim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: arda1811


    quote:

    Orjinalden alıntı: SaGaPo

    DFI ile gayet net O-C yapılıyor.



    diğer anakartların oc performansından farkı nedir bu anakartın açıklayan biri olsa sevinirim



    Önceden aralarında fark vardı diger uretiviler bu kadar kaliteli ve saglam yapamıyorlardı gerek malzemesi olsun gerekse bios ve diger kompanentler o.c'ye bu kadar yatkın degildi,bu yuzden alıskın bir tercih bu dfı ve abit için bunu duyarsın.
  • FSB hızı 600MHz gerçekten güzel değer , DFI her zamanki gibi kalitesini belli ediyor.

    Haber için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.