Merhabalar, Yeni bir disk almak istiyorum almışken external alayım diyorum... Kullanma amacım : - İnternetten indirdiğim dizi, film, oyun depolama imkanı - İndirdiğim filmleri izleme(htpc veya usb divx playerda) - Derin arşiv yapma(Kolay erişimin engellenmesi, çabuk bozulma bilgilerin uçma gibi bir olasılığını azaltmak için) - Oyunları bu dizine yükleyip oynama(Lcdden)
Sistem dahili harddiskimde olucak... İndirdiğim filmi direk hariciye atıcam..Yeri gelince izliyecem..İzlediğim filmler genellikle Full HD 720p veya 1080p....
Bilgisayarımda virüs olmaz ama hiç bir şekilde hddye benden izinsiz ulaşılmasını istemiyorum .. Sadece film oyun vs izlerken/oynarken hddmi açıcam oynadıktan sonra kapatıcam...Aç kapa fonksiyonu yada buna yakın birşey...Veya bilmediğim başka bir özellik???
Aktarma hızının iyi olması..Bunun için hangi girişlere ihtiyaç duyarım ? (e-sata, fireware, usb vs.)
Amaçlarım doğrultusunda yeni bir hdd alırken dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? Hangi bağlantı tiplerinin olmasına özen göstermeliyim? İşim bitince kapatmak istiyorum yada hiç erişilmeyecek birşey olmasını istiyorum Bu hangi yazılım veya ozellıkle mumkundur? Bu hddyi az kullanıcağım için bekleme modu fln varmıdır ? Buna benzer bir özellik varmı dikkat etmem gereken?
Vs. vs kısacası isteklerim dahilinde yeni bir hdd alırken bu özelliklerden hangisine ihtiyaç duyarım? Bana neler lazım....
Tasinabilir hdd lerde bekleme modu bulunmaz. IStedigin zaman kapatmak icin tuslu olanlar mevcut. Oncelikle senin isteklerin dogrultusunda boyutu buyuk bi hdd lazim yani mutlaka priz gerektirecek, bunu aklindan cikarma. Aktarim hizi ise cok kalitesiz bisi almazsan cok da farketmez piyasadaki urunler yaklasik esit ayni hiza sahip. Yani biri bi hd filmi 7 dakidada alabiliyosa digeri 7 dakika 10 saniyede alir, iki durumdada ne rezil ne vezir olursun. Baskasinin erisemeyecegi konusunda ise yine tasinabilir hdd lerin bi sucu yok o kismi senin sorumlulugun altinda. Ister datalari sifreleyen bi yazilim yuklersin ister hdd yi soker bi yere saklarsin ama sadece senin erisebilecegin sihirli bi hdd yok malesef. Birde datalari sifrelersen hdd nin icinde cok da rahat hareket edemezsin, multimedia kullanacak biri olarak baya sikinti yaratabilir. Arayuz olarak e sata sana en buyuk bantgenisligini verecektir.
netten gelen saldirilar icinde ayni sey gecerli tasinabilir hdd ler extra donanim tasimiyorlar guvenlik fln icin, yine arayuz konusunda ise e sata usb den daha hizli olur direk dakika olarak bilemeyecegim ama aktarim hizi olarak dahili sata hdd lerde daha yuksek bir hiz alamayacagin asikar. Yani ust sinirin saniyede 70-80 mb ortalama.