Nehalem kod adlı yeni nesil mikroişlemci mimarisini baz alan Core i7 serisi işlemcileriyle birlikte Intel, X58 yobga setini de duyuracak. Bloomfield kod adlı LGA1366 formundaki işlemciler için hazırlanan yeni yonga setini temel alan ilk anakartlar geçtiğiniz Haziran Ayında Tayvan'da gerçekleştirilen Computex fuarında gün ışığına çıkmştı. "Erken Mühendislik Örneği" olarak tanımlanan modelden sonra X58 yonga setli anakartların üretime hazır versiyonları da gün ışığına çıkmaya başladı. Anakart dünyasının lider isimlerinden Tayvanlı Asus'un X58 çipsetli P6T Deluxe modeli ufukta göründü. Firmanın yeni anakartı LGA1366 formundaki işlemciler ile kullanılmak üzere hazırlandı. Core i7 serisi işlemcilerin 3 kanal DDR3 bellek desteğine sahip olan entegre bellek kontrolcüsü ile gelecek olmalarından ötürü 6 adet DDR3 DIMM slotuna sahip olan anakart üzerinde üç adet PCIe x16 slotu yer alıyor ve 16x+16x konfigürasyonunda Crossfire desteği sunuluyor. ATi Radeon HD 4870 X2'nin çifti ile Quad-Crossfire da yapabilen anakart üzerinde NF200 yongası ise yer almıyor yani kart SLI desteği sunmuyor. Yonga setini ve güç modülerini kapsayan Bakır tabanlı pasif soğutma çözümü, katı kapasitörleri ve kaslı yapısı ile dikkat çeken Asus P6T Deluxe ile ilgili detaylar geldikçe bildirmeye devam edeceğiz.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
sata sayılarını arttırmaları gerekiyor asusu asla almam o ayrı konu hadi gigabyte hadi senende bekliyorz sen lidersin gigabytı seviyoruz gigabyte x58 ds5 x58dq6 hadiii sata sayılarını fazla yap arkadaş bana yetmiyo 8 sata yetmiyo yawww artı fire wire e sata on board olsun ses konusunda da gelişme olması gerek soğutma sistemi değişmeli kuzey güney köprüleri oh oh ne güzel yaw şu anakartlara bak bu asus güzel değilde gigabyteı gercekten çok merak ediyorum tayvan daki arkadaşıma sorayım gigabyte çıkartmışmı çıkarttıysa ne çıkarttı
16+16 cros desteği iyi olmuş.sli desteği sunulmamış olmasını da unutmayın buzları eritemediler halen nvidiayla galiba
buzlar eridi nf200 yonga seti lisansı verildi ve sli-cf karma destek sunan anakartlar hazırlanıyor. Sorun surda bizim akıllı asus gigabyte falan acele edip hemen ürünlerini hazırladılar sonradan gelen nf200 haberi biraz sorun cıkardı bu konuda yani ilk seriler nvidiacılar icin biraz olumsuz ve ben nvidia kullanıyor olsam asla ilk seriden almazdım[sli yapcaksam heleki cünkü malum bu anakarta+islemciye+bellege bu kadar para veren kalkıp sli da yapabilir]
Asus Maximus Formula # İntel Core 2 Quad Q6600 (G0) # OCZ 2*1 1066 MHZ Reaper # HIS HD3870 ATI Radeon IceQ3 Turbo 512 MB GDDR4 # 250 GB Seagate Sata II # Asus DVD-RW Sata # High Power 560 W PSU # Feel Hurr. MIO733 FL550 ATX Kasa Siyah # Creative 4+1 # A4 Tech X7 Laser Mouse
anakart çok şekil duruyo fakat sorun şu.Neredeyse herşey biribirine girmiş.Ama güzel bi kart cf desteğide sunması harika bir şey hem ramlar 8gb de sınırlı kalmayacak 6 adet ram yuvası var.12gb ye kdar çıkabileceğiz kanımca
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaybridX -- 23 Ağustos 2008; 17:45:11 >
anakartı tam olarak 609,70TL+KDV olarak 27 mart 09da aldım. Ayrıca bir ses kartı almana ihtiyacın olmuyor. Anakartta işletim sistemi olması harika direk açılışta karşına çıkıyor. acelen olduğunda sabahın köründe derse işe vs yetişeceğin sırada mail kontrolü vb bir işi direk işletim sisteminden halledebiliyorsun. vista açılışı çok yavaştı problem son iki biosta giderildi. tavsiye ederim ama versiyon 2 modeline bakmanı öneririm üst versiyon her zaman daha iyidir fiyat farkı konusunda bir fikrim yok.
gerek yok versiyon farkina o kadar. p6t deluxe su an 560 lira civarina alinabiliyor. 100 kusur tl ucuzlamis sizin aldiginiz fiyata gore 3 ayda. ayrica anakartta isletim sistemi dediginiz sey butun asuslarda var hemen hemen... Express Gate ozelligi 800mhz den oteye ramleri goturemeyen AM2 Asus Boardlarinda bile var.. P6T ye ozel bi sey olarak Six Engine energy saving yazilimini da bahsetmissiniz. o da bir cok asus ile beraber geliyor inteldeki. illa x58 de olacak diye bir sey yok.. X48lerde de P45 lerde de var.. ayrica bu anakarta kotu diyene ters ters bakmak lazim. gormemisin anakarti olmamis,olana da bok atmis tipi bi durum.. SLI destegi de veriyor tabii.. 2008de vermiyor demisler ama verir vaziyette su an satilanlar.
ps : Agustosta mesaj atan Myworldislaw'in koydugu fotografi cozemedim. bi bilgisi olan varsa bizi aydinlatsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g.adr -- 9 Haziran 2009; 4:59:50 >
Ben anakarttan çok memnunum bence tek sorun açılışta marvell raid zımbırtısı ile ilgili yaptığı işlemlerin fazla sürmesi. Yeni kartlar çıktıkça biraz daha ucur heralde. sıkışık dizaynından ötürü OC amaçlı pek sıcak bakılmıyor.