Geçtiğimiz günlerde Nvidia'nın yonga seti operasyonlarını sonlandıracağına yönelik haberler ile birlikte nForce 790i SLI yonga setinin bekleneni veremediği iddia edilmiş ve aralarında Gigabyte, Foxconn ve DFI gibi isimlerin bulunduğu bazı firmaların nForce 790i çipsetli projelerini rafa kaldırdıkları ifade edilmişti. Nvidia'nın önde gelen partnerlerinden biri olan EVGA, nForce 750 ve 780'den sonra nForce 790i SLI yonga seti için de FTW (For The Win) serisi anakartını duyurdu. Intel'in LGA775 formundaki güncel tüö işlemcileriyle kullanılabilen anakart üzerinde dört adet DIMM slotu bulunuyor ve 2GHz'e kadar DDR3 bellek desteği sunuluyor. Fan destekli gelişmiş soğutma ünitesiyle dikkat çeken anakart üzerinde 3 adet PCIe X16 sotu yer alıyor ve SLI'ın yanı sıra Triple SLI desteği de sağlanıyor. Referans tasarıma göre katı kapasitörleri ve 8 fazla güç tasarımıyla (standart modelde 6 faz) dikkat çeken anakart üzerinde profesyonel kullanıcılar için Vdroop kontrol, PCB üstü Clear CMOS, Power ve Reset butonları yer alıyor. Çift gigabit ethernet ve 8 kanal yüksek tanımlı ses gibi özelliklere de sahip. Ömür boyu garanti ile kullanıma sunulmakta olan kartın yurt dışı satış fiyatının yaklaşık 300$ olduğu belirtiliyor.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
nVidia bundan sonra anakart çipseti üretmeyecekmi? bende nforce 8 yada 200 herneyse serisinin çıkmasını bekliyordum ya.
Geçenlerde bu işi bırakacaklarına dair rivayetler vardı ancak yetkilileri bunu yalanladılar. En azından Intel cephesi için üretime devam edecekleri (Orta seviye Nehalem işlemciler için Soket 1160 destekli) biliniyor ancak AMD cephesindeki pazar payları eskisi kadar yüksek değil.
EVGA harcıyor kendini nVidia chipsetleriyle.... Böyle tasarım kapasitesine sahip firma, böyle sorunlu chipsetler üreten firmayla nasıl çalışır. (Yani diğer chipsetleri de kullansa, kendini iyice parlatsa keşke.) Sakın çıkıp sorunsuz demeyin, güzel yanları var, tamam, iyi, ama bazı affedilemez hataları da var bene nVidia'nın chipset tasarımında...
delirtecek bu firma beni. Lanet olası firmanın distribütörü yok Türkiye'de neden reklamlarını yapıyoruz da boşu boşuna canımızı çektiriyoruz. 1 aydır 1 anakart alamadım 780i FTW alıcam dedim stoklarda yok, şimdi 790i FTW çıktı ne bu? Distribütör istiyoruzzzz!!!
EVGA harcıyor kendini nVidia chipsetleriyle.... Böyle tasarım kapasitesine sahip firma, böyle sorunlu chipsetler üreten firmayla nasıl çalışır. (Yani diğer chipsetleri de kullansa, kendini iyice parlatsa keşke.) Sakın çıkıp sorunsuz demeyin, güzel yanları var, tamam, iyi, ama bazı affedilemez hataları da var bene nVidia'nın chipset tasarımında...
Bu tasarım Nvidia nın referans tasarımı yanlışın var. 790i modelinden pek farkı da yok.
delirtecek bu firma beni. Lanet olası firmanın distribütörü yok Türkiye'de neden reklamlarını yapıyoruz da boşu boşuna canımızı çektiriyoruz. 1 aydır 1 anakart alamadım 780i FTW alıcam dedim stoklarda yok, şimdi 790i FTW çıktı ne bu? Distribütör istiyoruzzzz!!!
NAsıl yok yaaa iimisin sen VEGA getiriyo ve her konuda da cok yardımcı oluyolar..Hatta almaya gıttıgınde benım ısmımıde verırsen cok ıyıde fıyat yaparlar sana..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drifter_Soldier -- 19 Ağustos 2008; 14:09:32 >
Nvidia 790 çipsetlerinde sorun olduğunu ve üreticilerin 790 çipsetli kartlar üretmeyi bıraktığı hakkında bir haber okumuştuk. O habere göre kartın çipseti ile ilgili varsayımlar şöyle olabilir. 1- EVGA yeni revizyon 790 kullanıyor? 2- Asus ve Gigabyte ın yaptığı gibi 780 çipsetlerini 790 olarak satıyor? 3- Hatalı 790 çipsetlerini tüketmek için garanti riskini gözardı edip yeniden piyasaya sürüyor.
ayrıca düşünmene gerek yok zaten 300 USD diyor
tamam ya sakin adam belki sonunu okumamıştır....ayrıca yazıya geçmeden anakartı görünce aynen ben de dedim bi 400-450 dolar dedim ama yurt dışı fena değilmiş
NAsıl yok yaaa iimisin sen VEGA getiriyo ve her konuda da cok yardımcı oluyolar..Hatta almaya gıttıgınde benım ısmımıde verırsen cok ıyıde fıyat yaparlar sana..
bre bre bre dostum 399$+KDV diyen firmadan mal mı alınır allah aşkına? Aynı ürün 310$+KDV ncstr.com 'da insaf yaa... Böyle distribütör mü olur? Bunlar düpe düz dolandırıcı canım... Kart şahane ama yok işte yok...
bre bre bre dostum 399$+KDV diyen firmadan mal mı alınır allah aşkına? Aynı ürün 310$+KDV ncstr.com 'da insaf yaa... Böyle distribütör mü olur? Bunlar düpe düz dolandırıcı canım... Kart şahane ama yok işte yok...
Evet o konuda cok acımasızlar adamlrın nasıl bır karı varkı bı ara 8800gt yi yurtdısı fıyatı 185$ iken bunlar 450$+ kdv ye satıyolardı.Daha sonra aynı fıyata yanına bırde hedıye 2x1 gb 1066mhz hyperx ram verdıler artık düşününü yaptıkları karıı..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drifter_Soldier -- 19 Ağustos 2008; 18:03:19 >
Bu tasarım Nvidia nın referans tasarımı yanlışın var. 790i modelinden pek farkı da yok.
1- FTW referans tasarımlara verilen model ismi değil. 2- Model hakkında konuşmadım, üretici firma hakkında konuştum.
K8 serisi için 590 gibi kalite bi kart üretildi mi ? Ve öncesinde nf4 gibi ? Ben bilmiyorum cahilliğime veriniz..
ncstr.com da evga nın distrübütörü konumundaymış arkadaşllar. sadece vega getirmiyor bu ürünleri şuan TR de 2 tane dist. var benim bildigim NCSTR ve Vega.