Şimdi Ara

## Intel Havendale Serisi Grafik İşlemcili 6 İşlemci Hazırlamayı Planlıyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Intel Havendale Serisi Grafik İşlemcili 6 İşlemci Hazırlamayı Planlıyor ##


    İşlemci dünyasının lider iki ismi Intel ve AMD arasındaki rekabete önümüzdeki yıl cpu+gpu düellosu da eklenecek. AMD'nin Fusion hamlesine karşı Intel ise Nehalem mimarisini baz alan Havendale serisi grafik işlemcili cpu'lar ile yanıt verwecek. Gelen yeni bilgilere göre Intel, çift çekirdekli Havendale serisi altında 6 farklı model hazırlamayı planlıyor. Peki bu işlemciler arasındaki farklar neler olacak? Mevcut bilgilere göre işlemciler arasındaki dikkat çekici fark çalışma frekansları olacak. Öte yandan aynı gpu'yu kullanmaları beklenen 6 yeni modelin gpu hızları ve bazı özellikleri de modeline göre farklılık gösterebilir fakat donanım bazında yeni modellerin tamamının aynı çizgide olması bekleniyor. AMD'den farklı olarak Havendale serisinin masaüstü ve dizüstü versiyonlarını eş zamanlı olarak pazara sunması kuvvetle muhtemel olan Intel'in yeni işlemcilerini 45nm üretim teknolojisi ile hazırlayacak ve gelecek yılın üçüncü çeyreği içerisinde 90$'dan başlayan fiyatlar ile kullanıma sunacak gibi görünüyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • amd intel intel amd.... 3. hatta 4. işlemci gpu üreten firmaları görmek istiyoruz.samsung ne yapıyo ya samsungdan büyük ataklar bekliyorum.işlemci üretse ankart üretsede bide ekran kartı zaten ramları samsung veriyo ohhh ne güzel olur :)
  • X86 lisansını almak kolay değil sanırım
  • Ortalik karisacak gibi
  • Lynnfield haberi yokmu?
  • acaba hangi ekran kartlarında kullanılır hadi hayırlısı
  • biraz daha detay olsaydı fusion haberindeki gibi...
    en azından bi ön karşılaştırma yapabilirdik...
    neyse bakalım sabredip göreceğiz, konsolar ölecek gibi görünüyor bu arada dip not....
  • nvida yalan olacak bu konuda....
  • Ben intel'den umutluyum.
  • x86 lisansını almak için ABD firması olmak gerekiyor. Ayrıca x86 lisansı Intelin olduğu için AMD veya VIA işlemcisi alsanızda işlemciye ödediğiniz paranın bir kısmı Intelin kasasına gidiyor. Intel herdurumda karlı yani. En iyisi x86 ya rakip farklı bir platform hazırlayıp ona geçilmeli. Aslında bunu yapabilecek herşey hazır. Ama cesaret edip helvayı yapacak aşçılar ve bu helvayı satın alıp yiyecek müşteri lazım.
  • bakalım bu teknoloji ne kadar başarılı olacak
  • x86 lisans anlasmasina gore amd cpu pazarinda belli bi yuzdenin uzerine cikamiyor. yuzde 40li ni sayi olcak kesin rakami hatirlamiyorum. yani bu anlasmanin suresi dolmadan amd ne yaparsa yapsin piyasayi tek basina domine edemez.

    kisaca x86 demek intel demek.

    baska platform uretip rekabette cok zor is. butun programlar butun altyapi x86 islemciye gore hazirlanmis. bunu bi gecede silip atmak mumkun degil. nitekim IBM in cell islemcisinin cok daha verimli ve guclu oldugu soyleniyor. buna ragmen x86 nin yerine gecebilirmi diye bi tartisma bile yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: max975

    bakalım bu teknoloji ne kadar başarılı olacak


    1 tane mesaj atmadığın konu varmı ??
  • Elbette 1 gecede bütün x86 yı terkedemeyiz. Ama elimizde işletim sistemi tarafında Linux gibi bir başarı örneği mevcut. Birde yakın tarihli sayılabilecek bir örnek olarak Aplle yıllardır kullandığı mimariyi bir kaç yıl içinde x86 ya taşıyabildi (donanım ve yazılım olarak). Yine açık platform olarak başlıyacak yeni bir işlemci ve çevre birimleri mimarisiyle pek ala x86 3-5 yıl içinde bırakılabilir. Üniversiteler, AMD-ATI, VIA, nVidia, Dell, HP, SUN vs. bir çok firma kuracakları bir ortaklık ile bunu başarabilir.
  • istedikden sonra yeni mimariye gecmek sorun degil. sorun bunu yaparken intelle rekabet edebilmek.

    mimari degistirmek apple icin bi problem degil sonucda tek sirket butun altyapiyi kendisi hazirliyor. geri uyumlulugu feda ederek yeni mimari kurdular.

    simdi yeni mimari ile bi islemci ciksa 5-10 sene onceki apple in durumuna duser. eski apple lar daha verimli ve performansliydi ama bu genede sirketi iflasin esigine gelmekden kurtaramadi. butun oyunlar programlar x86 ile windows ortaminda olunca ne kadar guclu bi platform kurarsaniz kurun tabana yayilamiyor.

    ancak x86 mimarisi disinda windows ve butun programlari calistirabilcek bir islemci mimarisi cikarsa basarili olur. ama mumkun olsaydi dediginiz gibi sektorun devleri olan ibm, sun amd bu kadar buyuk bir piyasayi intele yedirmezlerdi.
  • Hadi Hayırlısı. Görelim
  • Herhalde intel'in bu işlemcisi "geçici" bir çözüm...


    Yoksa niye X86 mimarisini baz alan bol çekirdekli Larabbe işlemcisini geleceğin grafik çözümü olarak lanse etsinler değil mi? ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.