Şimdi Ara

4870 almalı mı? Bir sonraki Nvidia yı beklemeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu anda 3-4 aya 4870 in fiyatı max 270$ a iner gibime geliyo. O nedenle 4 ay beklemek de bana mantıklı gelmiyor. Yenileri her zaman çıkacak ve her zaman eskiler daha ucuz olacak ama hani ortaya dehşet bir fark çıkarmı o belli değil.

Yani NVIDIA 8800 serisi ile ortaya dehşet bir fark çıkarttı. 7900 den çok daha yükseklere ulaştı.

Ama 8800 ile 9800 arasında hiç fark yokken GTX280 le gayet iyi işler başardı tabi fiyatlar uçuk ötesi.

Şimdi 5 ay sonra NVIDIA nın çıkaracağı yeni seri 5-6 ay beklemeye değecek kadar fark yaratır mı? VE o zamana kadar atiyi almak mantıklımı o düşüncesindeyim.

Ati bir sonraki serisinde bundan çok daha uçuk bir seri üretemez sanmıyorum. Nvidia da belki atiyi mahfetmek için ne varsa ortaya koyacak tabi ateş pahası fiyatlarıyla. 4870 in fiyatıda bundan da aşağıya fazla inmeyecek çünkü gene sınıfında en iyi fiyat/performans kartı olacak hem zaten indirimle girdi piyasaya.

Yani kısa zamanda inmeyecek.

O nedenle bana 4870 almak mantıklı gibi geliyor

Ama daha farklı düşünen insanların yorumlarınıda duymak istiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 19 Ağustos 2008; 1:24:32 >

• Al arkadaşım al bekle bekle nereye kadar.ona bakarsan 2009un başında da ati 40nano gpularını çıkaracak onu da mı bekleyecez yani
    Pardon sanırım 8800 gt kullanıyosun. bence şuan için 4870ye geçmen için bi neden yok yani zaten o kartı zorlayacak criysis harici bi oyun yok onu da zaten yüksek ayarlarda oynatabiliyo.bence boşa masraf yapma yeni oyunlar çıkınca ona göre bir değerlendirme yaparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 19 Ağustos 2008; 2:03:48 >
  • Dostum o zaman 4 ay değil 1 yıl bekle fiyatı 200$ bulsun şuanki fiyata alsan bile pişman olcagını sanmıyorum
  • gtx 260 ın fiyatı düştü onu al en iyi seçim o şimdi 350 dolar civarında
  • 4870 alınır :D
  • 4-5ay değil ama 55nm GTX'leri bekle derim.4870 yada GTX260 alabilirsin,Nvidia'nın yeni kartına dair detaylar gün ışığına çıkınca hemen satarsın fiyatlar çok düşmeyeceği için fazla zarar da etmezsin bu şekilde.
  • 8800Gt Varsa Değmez Bence Ama Yeni Toplucaklar İçin Güzel Seçim Olur 4870 Beklemeye Gerek Yok Bekle Bekle Nereye Kadar..
  • bir gt sahibinin 22" monitörü yoksa crysis hariç hiçbir oyun için kartı değiştirmesi gerekmiyor
  • boşver değiştirme kartını 8800gt şu an yeterli
  • quote:

Orjinalden alıntı: sulo61gun

Al arkadaşım al bekle bekle nereye kadar.ona bakarsan 2009un başında da ati 40nano gpularını çıkaracak onu da mı bekleyecez yani
    Pardon sanırım 8800 gt kullanıyosun. bence şuan için 4870ye geçmen için bi neden yok yani zaten o kartı zorlayacak criysis harici bi oyun yok onu da zaten yüksek ayarlarda oynatabiliyo.bence boşa masraf yapma yeni oyunlar çıkınca ona göre bir değerlendirme yaparsın.

Bencede gt ile devam et
  • beklemek gereksiz alacaksan al şimdi 4870'i
  • Bence bekle, şu an 8800 GT ile istediğin ayarlarda oynayamadığın bir oyun var mı, 4870 ile 8800 GT arasında performans farkı var ama bu farkı gösterecek oyun yok.
  • Yorumlar için teşekkürler, CRYSIS hariç hiç bir oyun için başka bir karta geçmeye gerek yok haklısınız. Bu durumda başka kart almam anlamsız farkındayım.

Aslında diğer düşüncemde şu. GÜncel kalmak. Yani 8800GT nin yetersiz kaldığı bir çok oyun çıkmaya başladığında 8800GT nin satış fiyatı dibe vuracak ve ben değiştirme zamanı geldiğinde acayip zarar edicem.
  • eyer 8800gt kulamasaydin ve lcdin 22" olsaydi al derdim bence bu sistem ile beklemende yarar var
  • gt260 al yada bi sonraki nvidiayı al ati alanların hali belli forumda bi ekran kartı bölümüne giriyosun herkes ati sorun ati almıcam ati ısı sorunu fln heryerde aynı şeyler gt260 al fiyatıda 350 dolarlarda geziniyo en temizi ama sabrederim beklerim diosan nvidianın bi sonrakini bekle 55nm olma ihtimali var bellimi olur belki40nm bile olabilir(biraz hayal perest oldu) ama ossun
  • Bence al hd 4870 i
  • 8800gt nin fiyatı dibe vuracak ama 4870inde fiyatı düşer ozaman
    onun için en iyisi bekle sen, 8800gt seni en az 6ay daha idare eder bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: NemesisR3

8800gt nin fiyatı dibe vuracak ama 4870inde fiyatı düşer ozaman
    onun için en iyisi bekle sen, 8800gt seni en az 6ay daha idare eder bence

Tamam da şimdi olaya şöyle bakalım.

Şu anda 8800GT i satıp üstüne para koyarsak en üst düzey 4870 e sahip olucam. Yani Ati de daha üstü yok. Ama beklersem Daha eski bir versyonu alıcam hemde aşağı yukarı şu anki verdiğim farkla... Ve aynı zamanda O zaman en son çıkan kartı almak istesem 8800GT nin üstüne servet vermek zorunda kalıcam.

YAni sen bana diyorsun ki beklemede kal hep 1 alttan takip et.

Yani bu şuna benziyor. Bir evde kirada kalırken oturacağın ayın kirasını verirken birden bire ben oturduğum ayın kirasını vermek istiyorum diyip arada 1 ay kira vermemek gibi

Ben 1 seviye aşağıya düşmek istemiyorum o kadar bekleyip. Senin dediğini yapsaydım şu anda 8800GT yi yeni almıştım. 7 aydır kullanıyorum ben bu kartı allaha şükür.

Performans olarak evet bu kart götürüyor. Ancak ileride götürmeyecek ve götüren iyi bir kart almak istersem servet ödemek zorunda kalacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 20 Ağustos 2008; 3:25:33 >

• 8800Gt den hd4870 e geçmek.. Son derece mantıksız bir iş.. Ama 0 dan alacağım derseniz beklemeye pek gerek yok.. Bekle bekle nereye kadar..

Not: 8800Gt nin sıfır fiyatı 180ytl iken elinizdeki kartı ne kadara çıkarmayı düşünüyorsunuz..? 4870 için baya kesenin ağzını açmak gerekecek.. Ve o vereceğiniz fiyat farkına değer bir performans kesinlikle almayacaksınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 20 Ağustos 2008; 3:26:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: unknownartist

8800Gt den hd4870 e geçmek.. Son derece mantıksız bir iş.. Ama 0 dan alacağım derseniz beklemeye pek gerek yok.. Bekle bekle nereye kadar..

Neden mantıksız olduğunuda açıklarmısın kardeşim. Teşekkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.