Şimdi Ara

hamamböceği (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
12.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hort olcak ama başka konu açmak istemedim
    17yıldır yaşadığım evde 2 saat önce tuvalette bu iğrenç böceği gördüm.işin garip yanı ben kapıyı kapatırken oda bana doğru geliyodu
    10dk sonra gidip bakayım dedim ortada yoktu.şimdi 2 seçenek var ya tuvalet deliğine atladı(tahminen orda gelmiştir) yada orda bi yerde yuvası var.neyse benim merak etiğim konu bu hayvanlar uçabiliyo mu?ben tam çıkarken üstüme zıplama olasılığı var mıdır?(lan örümcekten tiksinirdim beterin beteri varmış görünce napıcağımı şaşırdım)




  • karafatma üzerine deneyler (ilk sayfadaki ibr mesajdan alıntıdır)
    Sıvı Azotta Dondurma: Öldü.

    Havasız Bırakma: Hamam böceği, hava boşaltılırken şiddetle titredi, sonra hareketsiz kaldı. Vakum 10 dakika boyunca uygulandı. Tekrar havaya çıkarıldığında yavaş yavaş canlandı ve 2 dakika sonra normale döndü.

    Maksimum vakum zamanı: belirlenemedi.

    Radyasyon: 40 kW gücünde ve dönen bir anot kaynağından üretilen X-ışınlarına uzun süre maruz kalmış Hamam böceklerinin yaşamaya devam ettikleri biliniyor. Kıyaslama için söylemek gerekirse insan vücudunun buna 1 saniye bile maruz kalması ölüm nedenidir. Brookhaven Ulusal Laboratuarindaki synchrotronun ürettiği 10 keV X-ışınına maruz kalan bir Hamam böceği öldü. Buradaki synchrotron demetinin yoğunluğu dönen bir anot kaynağından üretilen demetin yoğunluğundan yaklaşık 1000 kat büyüktü. Radyasyonda yaşamını sürdürebileceği en düşük sıcaklık belirlenemedi.

    Havasız maruz kalmanın kesin limiti belirlenemedi.

    12 Molar HCl e Batırılma: 30 saniyede öldü.

    12 Molar NaOH e Batırılma: 30 saniyede öldü.

    Suya Batırılma: Suya batırıldıktan 10 dakika sonra dışarı çıkarılan böcek yaşamaya devam etti. Maksimum suda kalma süresi belirlenemedi.

    20 Atmosfer Hava Basıncı Uygulama: Görünür hiçbir etki olmadı. Maksimum basınç belirlenemedi.

    100 Derece Sıcaklıktaki Fırına Koyma: Ölmesi çok uzun sürdü. Termal etkiye maruz kalma sınırı belirlenemedi.

    Ayakkabı ve Taban Arasında Ezilme: Dış iskeleti ezmek için yaklaşık 29.4 N kuvvet gerekti. Bu, ezme noktası olarak biliniyor.

    Santrifüj: Hamam böceği maksimum santrifüj kapasitesi belirlenemedi. Ayakkabı ile ezme deneyindeki sonuçtan bir tahmin yapılabilir.

    Sapanla Duvara Atma: Bu deney Hamam böceği ani yavaşlama travma sinirini ölçecekti ve sonucun ezme noktasından epey büyük çıkması bekleniyordu. Bu deney yapılmadı.

    Mikrodalga: 1 dakika boyunca hiçbir etki gözlenmedi. Hamam böceği maksimum mikrodalga kapasitesi belirlenemedi.

    Böcek kıran Spreyi: Öldü.

    Patlama: Patlama sırasında bir M60 tan 1 cm uzakta bulunan bir Hamam böceğ yaşamaya devam etti.

    Uzatılma Dayanıklılığı: Belirlenemedi.

    Civa: 30 derecedeki civa buharı basıncına uzun süre maruz bırakılan Hamam böceği yaşayıp yaşayamayacağı belirlenemedi.

    Elektroşok: Bu deneyler yapılmadı.

    HAMAM BÖCEKLERİ NASIL GELİYORLAR ?

    Göç yoluyla: Hamam böcekleri ve kemirgenler üreme hızına bağlı olarak yaşadıkları ortamları çok kısa sürede istila ederler. Nüfusları arttıkça yaşadıkları ortamdaki gıda, su ve barınacak yer azalmaktadır. Böyle durumlarda bir kısım zararlı göç ederek yeni koloniler oluştururlar.

    Alışveriş Yoluyla: Alışveriş yaptığımız yerler sağlık koşullarına uygun değil ve Hamam böcekleri barındırıyorsa buralardan alacağımız herhangi bir ürünle ergin Hamam böceği yada yumurtasının yaşadığımız mekanlara gelme olasılığı çok yüksektir.

    Bina Konumundan Kaynaklanan Sebepler: Yaşadığımız binaların mimari yapısı zararlı istilası açısından çok önemlidir. Özellikle bina eski ve bakımsız ise zararlının binaya girişi ve barınmasını kolaylaştıracaktır. Kapı altlarındaki açıklar boruların binaya giriş yerlerindeki çatlak ve yarıklar bu zararlıların binaya girişini kolaylaştırmaktadır.

    Kanalizasyon Sistemi Yoluyla: Hamam böceklerinin yan ısıra fare ve sıçanlarda daha çok binaya kanalizasyon yoluyla ve kanalizasyon borularında oluşan çatlak ve yarıkların arasından geçerek girerler. Binaya zararlı girişi engellenemiyorsa yapılan mücadelenin etkisi fark edilmeyecektir. Dışardan sürekli giriş olduğu için zararlının ölmediği zannedilecektir. Bu sebeple bu gibi durumlarda öncelikle zararlının gelişi engellenmelidir.




  • araştırdım biraz bazı türleri uçabiliyomuş.ben nerden bilcem onun hangi tür olduğunubide ıslak bişeydi kesin delikten yüze yüze geldi(psikopat tipi var zaten yüzmüştür o).ufacık hayvan yüzünden uyuyamadım hala, üstümde geziyomuş gibime geliyo.
  • kanalizasyon sisteminde yakın yerde kolonisi varsa, alaturka tuvaletlerden geliyorlar genelde. ya da deliği geniş lavabo veya banyoda yerdeki su gideri vb gibi yerlerden.
  • Kesin çözüm için iyi dinleyin beyler. İstanbulda baya rutubetli bir semtte yaşıyorum neyse ilk taşındığımda evde problem böcek filan yok aradan 1 ay geçti gece mutfağa kalktığımda ışığı bir açtım abartmıyorum 10 taneye yakın irili ufaklı hamam böceği nereye kaçacaklarını şaşırdılar terlik fırlattım ama isabetsiz hepsi yok oldu neyse ertesi gün raid tablet aldım 4 kutu yerleştirdim belli bölgelere 2-3 gece de bir 3-4 leş topluyordum fakat ardı arkası kesilmiyor ölülerden çok diriler var etrafta nerden çıktıklarını araştırdım ve buldum mutfak lavabosundan tırmanıyolarmış, giderden direk ilaç para etmeyince sokakta yavru bir kedi buldum aldım eve besledim büyüttüm yemin ediyorum o günden sonra gördüğüm böceklerin 1 tanesi bile canlı değildi hepsi paramparça ve bi köşede yığılı şekild, terör estirdi benim kedi giderek sayıları azaldı ve en sonunda tamamen yok oldular yaklaşık 2 yıldır 1 tane bile görmedim. Yalnız şöyle bir sıkıntı oluyor eğer giriş katındaysanız benim gibi ve kediyi dışarı salıyorsanız gezsin takılsın diye dışarda bulup öldürdüğünü de aynı noktaya taşıyor onu artık eğiteceksiniz




  • cidden zıplamış galba.odamda gördüm şimdi, ayağa kalkmamla dolabın arkasına girdi
    onu öldürmeden uyumam ben
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.