Şimdi Ara

COLT Dizel Uzun yol yakıt tüketimi ..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün COLT ile Toplam 1123 KM yol yaptım ve ortaya çıkan tüketim değerlerini elimden geldiğince sizlerle paylaşacağım.

Öncelikle sabah İstanbul ikitelli den yola çıkarken depoyu doldurdum ve önce Ankara Polatlı ya gittim (Polatlı Ankara nın 65km kadar dışında kalıyor)

Not: Sabah yola çıkarken benzinci de araç 17033 km deydi.

İstanbul - Ankara Polatlı arası toplam 516 km yol yaptım. Ortalama yakıt tüketimim 100km/4.2lt. oldu.

Ankara - Polatlı dan çıktıktan sonra önce Ankara merkezde Ulus civarlarına gidip 1 ziyaret yaptıktan sonra direk otobandan Bolu - Abant a gittim bu arada 306 km yol yaptım. Ortalama yakıt tüketimim 100km/4.3lt. oldu. (Ankara ş.içinde dolaşmam yakıtı az da olsa etkiledi diye düşünüyorum.)

Son olarakta Bolu - Abant dan çıkıp direk olarak istanbul ikitelli ye geldim bu arada ise 301 km yol yaptım ve ortalama yakıt tüketimim 100km/4.1lt. oldu.

Sbah başlayıp İstanbul İkitelli --> Ankara Polatlı --> Ankara Ulus --> Bolu Abant --> İstabul İkitelli güzergahında süren yolculuğum sırasında toplam 1123km yol yaptım ve evin önüne geldiğimde Yol bilgisayarı ortalama tüketimimin 100km/4.1lt. olduğunu ve araçta 150 km'lik daha yakıt olduğunu gösteriyordu.

Ben kabataslak bir hesap yaptım depoyu tam fullediğimde 52 lt. aldığını düşünürsek 52lt. x 2.90YTL. = 150.8 YTL ediyor.
    Aracın yaptığı 1123 km yola araçta kalan yakıtıda 150 yerine 127km olarak eklersek toplamda 1250km'lik bir menzile ulaşmış bulunuyorum.
    Buda 150.8 YTL / 1250 km = 120.64 kuruşluk km başına tüketim çıkıyor.

Seyahat sırasında ortalama hızım 90-120 km arası değişkenlik gösterdi fakat yolun %70'lik bölümünü 100km/h ile gittim desem yanılmış olmam diyebilirim.

Az sonra resim eklemeye çalışacağım inşallah yapabilirim.

1- İstanbul ikitelli den Ankara Polatlı ya vardığımda araçta kalan yakıt ve aracın km si.

2- İstanbul ikitelli den Ankara Polatlı ya vardığımda yol bilgisayarının gösterdiği ortalama yakıt tüketimi.

3- Ankara Polatlı dan - Bolu Abant a vardığımda araçta kalan yakıt ve aracın Km si.

4- Ankara Polatlı dan dan Bolu Abant a vardığımda yol bilgisayarının gösterdiği ortalama yakıt tüketimi.

5- Bolu Abant dan İstanbul İkitelliye geldiğimde Araçta kalan yakıt ve aracın km si.

6- Bolu Abant dan İstanbul ikitelliye geldiğimde yol bilgisayarının gösterdiği ortalama yakıt tüketimi.

7- Bolu Abant dan İstanbul ikitelliye geldiğimde yol bilgisayarına göre araçta kalan yakıt ile yapacağım km.

Resimler bayağı büyük oldu bu konuda affınıza sığınıyorum arkadaşlar ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantastic Light -- 18 Ağustos 2008; 23:14:20 >

• diğer dizel araçlara göre nasıl acaba bir bilgin varmı f.light arkadaşım?

mesela bir multijet gpunto ne kadar yakıyor.

benzinli tüketimine göre 4.2 litre dehşet bir değer.

dizel için de sanırım oldukça düşük.

hayırlı günler.
  • ya mp3 yazıyo üüüüüü bizimkilerde neden yazmıyor.

bana ne bana ne.

şaka bir yana gayet güzel bir çalışma bence forumun genel bölümlerine taşı burada ziyan olmasın.

hayırlı günler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

diğer dizel araçlara göre nasıl acaba bir bilgin varmı f.light arkadaşım?

hayırlı günler.

eşimin kullandığı yaris d4d ile aynı değerler diyebilirim
    en son uzun yolda 741 km yi 102 ytl ile gitmişti. ama kesinlikle ekonomik kullanmadım.
    bu değer benim L200ün tam yarı değeri:((
  • f.light süper bi çalışma ...

ayrıca bi getz sahibi için oldukça imrendirici olmuş

saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnmcclane -- 21 Ağustos 2008; 23:50:29 >
  • Çok çok güzel bir çalışma.. Değerlerde baya güzel olmalı (benzinli araç kullanıcısıyız sonuçta)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bulenttt324 -- 22 Ağustos 2008; 10:49:47 >
  • quote:

ya mp3 yazıyo üüüüüü bizimkilerde neden yazmıyor.

mp3 yazması haricinde birşey daha dikkatimi çekti. yol bilgisayarı ekranı sanki bizim benzinli coltlardan farklı. yazıları siyah gibi görünüyor. bizim coltlarda yazılar yeşil renkli ve güneşli günlerde ekran zor okunuyor ama bunda öyle bir sorun olmaz gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 yakıt tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    ---CRUZE YAKIT TÜKETİMİ---
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kendimle kıyaslamam pek doğru olmaz hem araçlar farklı hem yakıt türü ama yakıta verilen bedel açısından şunu söyleyebilirim; aracımın hızlı şehirdışı (140-150kmh) ve birazda şehiriçi karışık tüketiminin tam yarısı :) :)

mitsubishiyi ve de sizi ayrıca kutluyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nightmare115

kendimle kıyaslamam pek doğru olmaz hem araçlar farklı hem yakıt türü ama yakıta verilen bedel açısından şunu söyleyebilirim; aracımın hızlı şehirdışı (140-150kmh) ve birazda şehiriçi karışık tüketiminin tam yarısı :) :)

bu dediğin şartlarda söylediğin kadar yakıyorsan senin araçta çok az yakıyor demektir.
  • mp3 olayını ben de anlamadım... nedir işin sırrı?
  • Tüketim değeriniz çok çok iyi.
    Benim benzinli colt ile 90 km sabit hızla 250 km yolu 45 ytllik benzin ile gidiyorum.Ancak aynı yolu ortalama 160 km hızla gidersem 75-80 yl yakıyor.
  • ben şubat ayında yani havalar soğukken istanbul dilovası arasında gidip geliyordum 110km hız ve cc açık ve akşamları 2. köprü trafiği. 4.3 litre/100km yakıyordum. 2.löprüye geldikten sonra hem dur kalk hemde bulduğum boşluklara dalma çabası yüzünden tüketim artıyordu. tahminim köprü trafiği olmasa o yolun hakkı benim arabada 100kmde 4 litreden fazla değildir yaptığım ortalama hız ile
    quote:

diğer dizel araçlara göre nasıl acaba bir bilgin varmı f.light arkadaşım?

hayırlı günler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lokosit

quote:

Orjinalden alıntı: nightmare115

kendimle kıyaslamam pek doğru olmaz hem araçlar farklı hem yakıt türü ama yakıta verilen bedel açısından şunu söyleyebilirim; aracımın hızlı şehirdışı (140-150kmh) ve birazda şehiriçi karışık tüketiminin tam yarısı :) :)

bu dediğin şartlarda söylediğin kadar yakıyorsan senin araçta çok az yakıyor demektir.

daha düşük tüketimim olmuştu. aşağı yukarı 24 ykr tükettiğim hızlı şehirdışı ve birazda ank şehiriçi seyehatimde 7.2 -7.3 gösteriyordu ve 185 lira ile 778 km gitmiştim.

yakıta dikkat ederek bartın amasraya gittiğimde 6.2 ye kadar düşmüştü tüketim ancak 2500 devirde sürmeye çok dikkat ederek 85-90 kmh ile gitmeye gayret göstermiştim.

böyle olunca da yol bitmiyor. :D

bu arada coltlarınızla karşılaştırma amaçlı söyleyeyim 50 lira ile şehiriçi 150-160 km yapıyorum kabaca. şehirdışı 210-220 km

• Selam,

Az önce genel bölümde gördüm adamın biri ford focus 1.6 tdci ile araçta 4 kişi varken 88km sabit hızda uzun yolda 2.9 -3.1 - 3.7 lt/100km gibi değerleri yakaladım vs diyor.

Şahsen bana inandırıcı gelmedi ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.