Şimdi Ara

Klima icin su borusu montaji

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Gecen haftasonu bir adet Arcelik klima aldim ve montaji yapildi. Sagolsun montaji yapan servis beni Arcelik aldigima bin pisman etti ve bir suru seyi eksik yapip gitti.

Servis klimanin su cikis borusunu monte etmeden gitmis. Bu sartlar altinda ben o servisle bir daha muhattap olup da sinirlerimi tepeme cikartmak istemedigimden su cikis borusunu kendim takmak zorunda kalicam. Bu islem icin sanirim ic uniteyi yerinden cikartip boruyu takip assagi sarkitip tekrar ic uniteyi yerine takmak gerek. Ic uniteyi yerinden nasil cikartabilecegim konusunda yardimlarinizi bekliyorum.

Ayrica ic unitenin su cikisi ne kalinliktadir, benim ne kalinlikta bir su borusu almam gerekir?

Selamlar

• Eğer uğraşmak istemiyorsanız çünkü sizin için biraz zahmetli olabilir direkt olarak arçelik fabrikayı arıyorsunuz servis değil özellikle ( fabrika çağrı merkezi ) size gelen servisi belirtiyorsunuz şikayetinizi anlatıyorsunuz ve çok sorun yaşadığınızdan hatta birazda abartarak bahsediyorsunuz.. tabi uslubunuzu kabalaştırmadan.. ve böylece size yakın olan yerlerdeki tüm servislere acil çağrı maili gidiyor ve servisler bunu hemen yapmak zorundalar yani hemen size telefon açıcaklar gelip düzeltmek için sizden gün ve saat rica edicekler ve bu iş maksimum 1 iş günü içerisinde tamamlanmış olması gerekiyor..
    ama yok ben monte edicem diyorsanız boru klime su borusu çapı 5/8 yada 3/4 dür klimanız 24.000 BTU dan aşşa ise ve VRV sistem değilse yüksek olasılık 5/8 borudur bunlar ya metre hesabı yada 50m'lik top halinde satılır. asıl klima malzemecilerini bulabilirseniz 50m fiyatı maksimum 25tl +kdv dir. bu size bir bilgi olsun..
    klima iç ünitesi sökmesi ise bi çeşit geçme sistem üzerine takılır klimanız arkada demir levha kızakların üzerine klimanız takılmıştır onu oradan çıkarıcaksınız borunuzu takıcaksınız artık nereye kadar uzanıcaksa.. daha sonra klimanızı takıp boruyu klimanıza monte ediceksiniz zahmetli bir iştir uğraşmanız yerine hatası olan servisin gelip yapması daha makuldur.. sakın olaki evinize başka bir servis'te çağırmayın size gelmesi bile bir ücrete patlar kulağınıza küpe olsun.. gene herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olurum..

• Cevabin icin tesekkur ederim emseth. Forumda dolanirken ayrica farkettim ki, bizim klima`nin elektrik baglantisina salter de takilmamis. Salter de kesinlikle olmasi gereken bir parca midir?

Arcelik`i aramak konusunda verdigim fikir icin sagol, internette Arcelik`in 444 0 888 numarali telefonu var, onu mu arasam?
    Bu durumda eve ayni servis mi gelecek? Yardimin icin tesekkur ederim..
  • Rica ederim.. evet o telefonu ararsan sana yardımcı olurlar evine gelicek servis ya aynı servis olur yada senin oturduğun bölgeye yakın başka bir servis olur ama sonuç ne olursa olsun servis o işi halleder çünkü çözemezse fabrika tarafından çağrısı sürekli açık kalır ve başı çok ağrır.. şalter konusuna gelince heryer için şalter gerekmez oturduğun bölgeyi bilmiyorum santraller açısından problemler yaşayan bir bölgedeysen şalter taktırırsın genelde bunu kırsal kesimlerde uyguluyorlar. ana merkezlere oturuyorsan gerek yok..
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.