Arkadaşlar benim çatıda modem var modemden çıkan kablo dağıtıcıya (switch heralde) gidiyor ordan da benm eve gelior.Şimdi ben evde psp için için filan wireless kullanmak istiyorum.Ne almam gerekiyo? Yani bir tane daha wireless modem alsam olur mu yoksa wireless router mı almam lazım.Bu arada bilgisayarımda kablolu internet kullanımına devam edecem. yardım edenlere şimdiden teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bruft_ -- 17 Ağustos 2008; 0:22:45 >
Hayır arkadaşım sana lazım olan bir adet Access Point yapman gereken tek şey ise AP yi konfigüre edip, switch ten bi kablo daha çekmek Kolay Gelsin....
Bir adet Switch ve bir adet access point ile bu işi çözüyorsun. Çatıdan gelen kabloyu switch'e, ordan bir kablo masaüstü bilgisayarına, bir kablo da access pointe bağlıyorsun.
Anında şifresiz wireless olarak laptopla bağlanabilirsin. (herkez bağlanır tabii...) Access pointin arayuzune girip, wireless bağlantı ile ilgili şifreleri yapılandırmanı tavsiye ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 20 Ağustos 2008; 17:49:54 >
My birthplace : MadForest Erdem denen şey insanın içinde olmalı. Allah korkusuyla bi takım kötülükleri yapmayanlar potansiyel ahlaksızdır. Ahlaklı olmak dışardan cennet vaadi cehennem korkusuyla değil içimizde olmalıdır. Göz ile taciz ustasi olan türk erkeği,çâreyi dişisini türban içine sokmakta arar,oysa,kabahati kendinde arayıp çözüm bulmalıdır.
Arkadaşlar daha ucuz bir yolu yok mu bunun çatıdan 1 kablo daha çekemem.Yani eve gelen kabloyla idare etcez.Şekildeki gibi ????? yerine koyabileceğim bir alet var mı? Seçenekler nelerdir?
Arkadaşlar daha ucuz bir yolu yok mu bunun çatıdan 1 kablo daha çekemem.Yani eve gelen kabloyla idare etcez.Şekildeki gibi ????? yerine koyabileceğim bir alet var mı? Seçenekler nelerdir?
O zaman kablosuz bir erişim noktası (=Access point) ve bunun da arkasında bir veya daha fazla ENet (RJ45) çıkışı olan bir ürün kullanacaksınız. Hemen tüm kablosuz routerlarda bu fonksiyon vardır.
Resimde de belirttiğiniz gibi modeme bağlı switchten gelen kabloyu bu alacağınız cihazın WAN girişine takacaksınız; oradan da kablolu ve kablosuz bağlantıları oluşturacaksınız...
Eğer sadece kabosuz AP (4 port switchli) kullanmak isterseniz aşağıdaki cihaz işinizi görecektir.
Ayrıca, USR-805461A model ürün de işinizi görecektir.
Şu anda piyasada bulunup bulunmayacaklarını bilmiyorum ama satıldıkları dönemlerde çok uygun fiyatlı olan Philips SNK-5600 Kiti veya Smartnet ARCW4BR Broadband Router'lar da işinizi görecektir...
AMD taraftarı, AirTies-Zyxel ve yeni nesil Linksys destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. (Evlerinde 4 ayrı ADSL hattında AirTies WAV-140 generic, AirTies RT-101, Linksys WAG-200G & Pikatel AirPlus, işyerlerinde AirTies RT-210 & AirTies WAV-140 generic ADSL modemlerini kullanır; KomTurk VoIP SS (UMTH) aboneliğinden memnundur... Kullandığı bilgisayar sistemlerinin konfigürasyonlarını yazmak epeyce uzun süreceğinden "kimse bilmesin" daha iyi!...)
verilen linklerde bulunan ürünlerin avantajlı yanlarını saymak gerekirse(son 4 hepsiburada linki) 1. olanın yanıdna WUSB54GC USB WIRELESS hediye ediyor. Yani Bilgisayarına da bunu takarsan kablosuz olarak girebilirsin. 2. verdiğinin hiçbir özelliği yok 3. nün özelliği 108 mbps kullanabilmen. Fakat psp desteklemiyor psp b desteklediğinden g yi hiç kullanamıycaksın gibi pek avantajı kalmıyor. 4. nün özelliği linksys in güzel, gelişmiş bir modeli diğerlerine göre ram ve işlemci gücü daha fazla.
Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)